arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۲۰۲۳۵
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۹ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۰

شورای امنیت روند انتخابات عراق را رصد می کند

شورای امنیت سازمان ملل روند برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق که اکتبر آینده (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار می شود، رصد خواهد کرد. احمد الصحاف سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در اظهاراتی خبری امروز جمعه گفته است که دولت عراق از طریق وزارت امور خارجه در چارچوب حاکمیت ملی و برای یک بار فقط، از شورای امنیت سازمان ملل رصد کردن انتخابات را درخواست کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: شورای امنیت سازمان ملل روند برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق که اکتبر آینده (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار می شود، رصد خواهد کرد.

شورای امنیت سازمان ملل شب گذشته (پنجشنبه) قطعنامه جدید را خود در این خصوص به تصویب رساند و وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد که این رصد کردن به درخواست دولت عراق بوده و نشان می دهد که بغداد در برگزاری انتخابات در موعد مقرر جدی است.

احمد الصحاف سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در اظهاراتی خبری امروز جمعه گفته است که دولت عراق از طریق وزارت امور خارجه در چارچوب حاکمیت ملی و برای یک بار فقط، از شورای امنیت سازمان ملل رصد کردن انتخابات را درخواست کرده است.

وی خاطر نشان کرد که «رصد کردن» به معنی «نظارت» بر روند انتخابات نیست.

الصحاف ادامه داده است که اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل درخواست عراق را بدون هیچ کم و کاستی به اجماع به تصویب رسانده و ناظران این نهاد بین المللی از نزدیک روند انتخابات را رصد خواهند کرد.

وی در خصوص نگرانی از برخی اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل برای دخالت در روند انتخابات عراق گفت که این نگرانی ها کاملا طبیعی است اما حضور ناظران بین المللی از طریق نمایندگی سازمان ملل در عراق (یونامی) در راستای رعایت حاکمیت ملی عراق خواهد بود.

وی بدون اشاره به تعداد ناظران بین المللی که انتخابات عراق را رصد خواهند کرد گفت:علاوه بر ناظران اعضای دائم شورای امنیت، ناظرانی از اتحادیه عرب و سازمان همکاری های کشورهای اسلامی نیز روند انتخابات عراق را رصد خواهند کرد.

به گفته وی، وجود ناظران خارجی برای پشتیبانی از روند دمکراسی در کشور است.

احمد الصحاف تاکید کرد که دولت عراق هیچ چیز سری برای پنهان کردن از افکار عمومی ندارد.

شورای امنیت سازمان ملل همچنین با تمدید کار نمایندگی سازمان ملل برای کمک به عراق (یونامی) تا تاریخ ۲۷ ماه می ۲۰۲۲ موافقت کرد.

نظارت برخی کشورهای دائم شورای امنیت سازمان ملل مانند آمریکا و انگلیس و حتی فرانسه به دلیل منافع و انتظارات سیاسی خاصی که نسبت به عراق دارند، در این کشور با انتقادهایی همراه است.

برخی از جریان های سیاسی عراقی چندان به این نظارت های بین المللی اعتقادی ندارند و آن را بهانه ای برای دخالت خارجی در روند انتخابات عراق می دانند.



نظرات بینندگان