arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۰۰۶۰
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۸ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

تغییر در ارتباطمان با دیگر سیارات؟ / تیم دانشگاه هاروارد در جستجوی یافتن بشقاب‌پرنده‌ها و تمدن‌های بیگانه

یک پروژه تحقیقاتی بین‌المللی جدید تحت هدایت استادی از دانشگاه هاروارد قرار است در مورد منشأ وجود اجسام فرازمینی، بشقاب‌پرنده‌ها و تمدن‌های بیگانه به مطالعه بپردازد.پروژه جدید پس از آن تعریف شد که دولت آمریکا در گزارش ماه گذشته خود از «اشیاء پرنده ناشناخته و اجسام میان‌ستاره‌ای» ورود جرم آسمانی «اوموآموا» به منظومه شمسی را دلیلی موجه بر جستجوی حیات فرازمینی دانست. اوموآموا نخستین جرم میان‌ستاره‌ای شناخته‌شده است که مسیر حرکت آن از منظومه شمسی می‌گذرد. این جسم که ابتدا تصور می‌شد یک ستاره دنباله‌دار است، در اکتبر ۲۰۱۷ کشف شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: یک پروژه تحقیقاتی بین‌المللی جدید تحت هدایت استادی از دانشگاه هاروارد قرار است در مورد منشأ وجود اجسام فرازمینی، بشقاب‌پرنده‌ها و تمدن‌های بیگانه به مطالعه بپردازد.

این طرح مطالعاتی که «گالیله» نام دارد توسط آوی لوئب، پروفسور اخترشناس در دانشگاه هاروارد آمریکا، راه‌اندازی شده و به دنبال یافت ردی از فناوری‌هایی است که فراتر از دانش بشری هستند و می‌توانند توسط حیات‌های بیگانه مورد استفاده قرار گیرند.

پروژه جدید پس از آن تعریف شد که دولت آمریکا در گزارش ماه گذشته خود از «اشیاء پرنده ناشناخته و اجسام میان‌ستاره‌ای» ورود جرم آسمانی «اوموآموا» به منظومه شمسی را دلیلی موجه بر جستجوی حیات فرازمینی دانست. اوموآموا نخستین جرم میان‌ستاره‌ای شناخته‌شده است که مسیر حرکت آن از منظومه شمسی می‌گذرد. این جسم که ابتدا تصور می‌شد یک ستاره دنباله‌دار است، در اکتبر ۲۰۱۷ کشف شد.


تیم تحقیقاتی تازه تشکیل‌شده در بیانیه‌ای گفته است: «با توجه به یافته شدن تعداد فراوانی از سامانه‌های خورشیدی فرازمینی، پروژه گالیله به این ایده می‌پردازد که بشر دیگر نمی‌تواند وجود احتمالی تمدن‌های هوشمند فرازمینی را نادیده بگیرد.»

در این طرح قرار است از مشاهدات تلسکوپی بهره گرفته شود و ماموریت‌هایی برای ارسال دوربین به فضا با فضاپیما تدارک دیده شده است.

پروفسور لوب که هدایت این پروژه را بر عهده دارد به روزنامه یو‌اس‌ای تودی آمریکا گفت: «هدف از این پروژه این است که در آینده ما اشیا بیشتری از فضای میان‌ستاره‌ای و اجرام شبیه به آن‌ها پیدا کنیم. در این صورت می‌توانیم با پرتاب فضاپیما به مدار آن‌ها، از نزدیک از آن‌ها عکسبرداری کنیم.»

او اضافه کرد: «کسانی که درباره اشیا‌ ناشناخته فضایی صحبت می‌کنند، شامل پرسنل نظامی و سیاستمداران، توسط دانشمندان تعلیم ندیده‌اند و این به نوعی مانند آن است که از لوله‌کش بخواهید برای شما کیک بپزد. ما نباید از آن‌ها بخواهیم بفهمند که اشیاء نامعلوم در آسمان‌ها چیستند، این وظیفه دانشمندان است.»


تیم جدید، که مرکب از اساتیدی از دانشگاه‌های پرینستون، کمبریج و استکهلم است، با بهره‌گیری از فناوری‌های نو و هوش مصنوعی به بررسی اشیایی میان‌ستاره‌ای خواهد پرداخت که توضیح علمی خاصی برای آنان وجود ندارد.

محققان این پروژه می‌گویند اگر شواهدی مبنی بر وجود یک حیات هوشمند در کهکشان راه شیری یافت شود، نحوه تفکر ما درباره جایگاهمان در جهان و ارتباطمان با دیگر سیارات دستخوش تغییر خواهد شد.

آقای لوب در این باره می‌گوید: «اگر کرکره‌های پنجره‌هایمان را ببندیم و بگوییم همسایه‌ای نداریم، ما باهوش‌ترین هستیم و اول قبل از اینکه بخواهم از پنجره به بیرون نگاهی بیاندازیم، بگوییم اول مدرکی خارق‌العاده [مبنی بر وجود تمدن‌های بیگانه] به من نشان دهید، در جهل خود خواهیم ماند. درست مثل زمان گالیله.»

نظرات بینندگان