arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۰۲۸۹
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۳ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
تورق خاطرات چهره ها در «انتخاب»؛

خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی، ۶ مرداد ۱۳۷۷: موسوی لاری وزیر کشور گفت با آقاى [محمدرضا]نقدى، [فرمانده حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی]، نمى‌تواند کار بکند

خاطرات آیت الله هاشمی: آقاى [عبدالواحد] موسوى‌لارى، وزيركشور جديد، براى مشورت در كار وزارت آمد و براى حل مشكل فرماندهى نيروى انتظامى استمداد كرد كه در زمان آقاى [عبدالله] نورى، تبديل به معضل شده بود و در نتيجه حكم جانشينى [فرمانده کل قوا] كه معمولاً به وزير كشور داده مى‌شد، به آقاى نورى داده نشد. قرار شد، آقاى لارى شرط نكند؛ گرچه گفت با آقاى [محمدرضا] نقدى، [فرمانده حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی]، نمى‌تواند كار بكند و او را مناسب نمى‌بيند. راجع به مسأله شهردار تهران و انتخابات [مجلس] خبرگان و انتخابات شوراها هم صحبت شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خاطرات روزنوشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۷، هرشب در «انتخاب» منتشر می‌‌شود. پیشتر، خاطرات ایشان از سال ۵۸ تا ۷۶ در سرویس تاریخ «انتخاب» به صورت روزانه پوشش داده شده است.

 

مصاحبه‌اى با صداوسيما در مورد ديدگاه‌هاى امام راجع به جنگ و دفاع هشت ساله داشتم. حدود 20 نكته را مطرح كردم. در مصاحبه‌اى ديگر، موشك شهاب سه كه آمريكا و اسرایيل آن را خطر معرفى مى‌كنند و كپي از موشك‌هاى كره شمالى يا روسى، توضيح دادم كه طرح و تكنولوژى از ايران است و اشاره‌اي به تاريخ تكامل صنايع موشكى‌مان كردم و اهداف دفاعى و نه تهاجمى. انعكاس وسيعى از مسأله موشك ايران در رسانه‌هاى جهانى وجود دارد.

آقاى صادقيان، قائم‌مقام دادگسترى قم آمد. گزارشى از وضع دادگسترى قم و كل قضا در كشور داد و از نقاط ضعف و بى‌تجربگي قضات و رفتار آقاى [محمد] يزدى و وجود فساد گفت و از من خواست براى اصلاح دخالت كنم و سرانجام درخواست‌كرد، به مجمع تشخيص مصلحت منتقل شود كه نپذيرفتم و گفتم، ترجيح دارد در صنف قضا بماند و به رفع نواقص كمك كند.

 محسن آمد. شكل نهايى خاطرات سال 1360 [= عبور از بحران] را براى مشورت آورد. راجع به كارگزاران و مسأله آقاى كرباسچى بحث شد. عصر صُغرى صفرى، مادر شهيد از نوق آمد. براى نيازها استمداد كرد؛ كمك كردم. از آشپزخانه، لباس‌شويي و انبار و ساختمان سردخانه كه اخيراً در زيرزميني در محوطه مجمع [تشخیص مصلحت] ساخته شده بازديدكردم؛ تاكنون اين خدمات را از نهاد رياست‌جمهورى مى‌گرفتيم.

آقاى [عبدالواحد] موسوى‌لارى، وزيركشور جديد، براى مشورت در كار وزارت آمد و براى حل مشكل فرماندهى نيروى انتظامى استمداد كرد كه در زمان آقاى [عبدالله] نورى، تبديل به معضل شده بود و در نتيجه حكم جانشينى [فرمانده کل قوا] كه معمولاً به وزير كشور داده مى‌شد، به آقاى نورى داده نشد. قرار شد، آقاى لارى شرط نكند؛ گرچه گفت با آقاى [محمدرضا] نقدى، [فرمانده حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی]، نمى‌تواند كار بكند و او را مناسب نمى‌بيند. راجع به مسأله شهردار تهران و انتخابات [مجلس] خبرگان و انتخابات شوراها هم صحبت شد.

شب در دفترم ماندم و همه‌كارها را انجام دادم. در گزارش‌ها، اعلام تحريم [بیل کلینتون]، ریيس‌جمهور آمريكا، عليه هفت شركت روسى به اتهام همكارى با ايران در ساخت موشك، مورد توجه است؛ قبلاً گفته بود تحريم نمى‌كند، ولى بعد از آزمايش موشكی ايران، فشار كنگره و جمهورى‌خواهان عليه او زياد شد. پرونده مسأله اعمال خلاف اخلاق جنسى او را هم به جريان انداختند و وادار شد كه اقدام كند.

نظرات بینندگان