arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۶۱۰۹
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۰ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰

طالبان: تفاوت‌های فرهنگی مانع سرمایه‌گذاری غرب درافغانستان نیست

سهیل شاهین سخنگوی گروه طالبان در یک‌ مصاحبه اختصاصی با گزارشگر شبکه دوم تلویزیون آلمان اعلام‌ کرد که طالبان از همکاری و سرمایه گذاری غرب در منابع طبیعی افغانستان استقبال می کند و تفاوت های فرهنگی مانع از این همکاری نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: سهیل شاهین سخنگوی گروه طالبان در یک‌ مصاحبه اختصاصی با گزارشگر شبکه دوم تلویزیون آلمان اعلام‌ کرد که طالبان از همکاری و سرمایه گذاری غرب در منابع طبیعی افغانستان استقبال می کند و تفاوت های فرهنگی مانع از این همکاری نیست.

به گزارش رادیو فرانسه، مصاحبه گزارشگر زن آلمانی با سهیل شاهین سخنگوی طالبان دو روز پس از بازگشت هایکو ماس وزیرخارجه آلمان از دوحه پایتخت قطر انجام شده است.

هایکو ماس در سفر به ترکیه، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان و قطر چند بار، ضمن خودداری از اظهار نظر درباره به رسمیت شناخته شدن طالبان، تصریح کرد که برای جذب همکاری طالبان در زمینه خروج همکاران بومی ارتش و سایر نهادهای آلمانی از افغانستان و همچنین همکاری های بعدی باید باب گفت و گو با طالبان بسته نشود.

اکنون اظهارات سهیل شاهین گمانه زنی های دو هفته اخیر را برای همکاری آلمان و اتحادیه اروپا با طالبان تقویت می کند.

سهیل شاهین در پاسخ پرسش کاترین آیگندورف در زمینه تصوری که طالبان از همکاری با آلمان دارند گفت: در مرحله فعلی که نیروهای اشغالگر افغانستان را ترک کرده اند، ما خواستار یک همکاری خوب با آلمان هستیم. ما از نقش شما در افغانستان استقبال می کنیم زیرا به آن نیاز داریم. ما در مرحله خاصی هستیم. ما باید افغانستان را بازسازی کنیم و مردم ما به اشتغال نیاز دارند. به این دلیل از همکاری آلمان و سایر کشورهای غربی استقبال می کنیم.

شاهین در بخشی دیگر از این مصاحبه از قطع کمک های عمرانی آلمان انتقاد کرد و گفت که قابل درک نیست که آلمان چرا در شرایط فعلی که مردم افغانستان بیش از همیشه به کمک نیاز دارند این کمک ها را قطع کرده است؟

سخنگوی طالبان افزود: این با ارزش های شما منطبق نیست که انسان ها از گرسنگی رنج ببرند و شما بیائید و بگوئید کمک‌های خود را قطع می کنیم.

گزارشگر آلمانی پرسید: یعنی شما انتظار دارید ما به شما پول بدهیم و کمک تان کنیم.

سخنگوی طالبان بی درنگ گفت: بله!

در برابر این پرسش که طالبان در مقابل دریافت این کمک ها چه تعهدی در برابر ما خواهند داشت، شاهین گفت: ببینید! این پول برای مردم است. دولت در هر حال بهتر زندگی خواهد کرد، اما مردم ساده به کار و نان نیاز دارند و با تامین خواست های آن ها صلح و امنیت تقویت می شود و این به نفع همه است.

سخنگوی طالبان که هنوز به افغانستان بازنگشته اضافه کرد: موضع ما در برابر افرادی که می خواهند افغانستان را ترک کنند روشن است. هرکس یک نامه رسمی یا گذرنامه در دست دارد، هر وقت مایل باشد می تواند با هواپیمای مسافری به خارج پرواز کند. افغانستانی ها باید در افغانستان بمانند. این کشور خودشان است و برای بازسازی به استعدادها و نیروی آن ها نیاز دارد، اما اگر کسانی بخواهند به آلمان یا هر کشور دیگری بروند کسی نمی تواند جلوی آن ها را بگیرد.

در مورد رعایت حقوق زنان، سخنگوی طالبان گفت‌ که دو روز قبل وزارت آموزش و وزارت بهداشت در پیام های جداگانه از همه همکاران زن و مرد خود خواسته اند که به سرکارهای خودشان بروند. امیدواریم که سایر وزارتخانه ها هم همین کار را بکنند. بنابر این ما حقوق پایه زنان را محترم می شماریم و هیچ محدودیتی برای آن ها قائل نمی شویم، جز حجاب که چون مسلمان هستند باید رعایت کنند.

سهیل شاهین در مورد موانع نزدیکی طالبان با غرب گفت: ما یک کشور آسیایی و اسلامی هستیم و شما یک کشور غربی. ما می توانیم با هم همکاری کنیم و در کنار هم موجودیت داشته باشیم. با این حال میان ما و شما تفاوت هایی هست که باید بپذیریم. در این صورت مانعی برای همکاری بین ما وجود ندارد. ما می توانیم در زمینه آموزش و پرورش، تکنولوژی و اقتصاد با یکدیگر همکاری کنیم. ما از سرمایه گذاری غرب در منابع طبیعی خود استقبال می کنیم.

نیروهای طالبان ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) وارد کابل (پایتخت) شدند. طالبان خبر دادند که تمامی نیروهای نظامی خارجی از خاک افغانستان خارج شده‌اند و اکنون سراسر این کشور تحت کنترل نیروهای طالبان قرار دارد.

پس از خروج آخرین هواپیمای نظامی آمریکا از فرودگاه کابل که نقطه پایانی بر اشغالگری ۲۰ ساله این کشور در افغانستان محسوب می‌شود، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان با اعلام پیروزی گفت که این موفقیت به همه ما (افغان‌ها) تعلق دارد.

جنگ ۲۰ ساله افغانستان که طولانی‌ترین جنگ آمریکا در خارج از مرزها شناخته می‌شود، در مجموع ۲ هزار و ۳۱۳ میلیارد دلار هزینه و حدود ۲ هزار و ۵٠٠ کشته روی دست آمریکا گذاشت و خروج شتابزده آمریکا از افغانستان به اعتبار و موقعیت بین‌المللی واشنگتن آسیب بزرگی وارد کرد.

نظرات بینندگان