arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۷۴۲۴
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۲ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۰

رژیم غذایی مدیترانه‌ای عمرتان را طولانی می‌کند

دانشمندان انگلیسی از تاثیر خارق العاده رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر افزایش طول عمر انسان خبر دادند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دانشمندان انگلیسی از تاثیر خارق العاده رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر افزایش طول عمر انسان خبر دادند.

 رژیم غذایی سالم یکی از عوامل مهم دخیل در افزایش طول عمر انسان است. رژیم غذایی مدیترانه‌ای از دیرباز به دلیل غنی بودن از مواد غذایی سالم، همواره مورد تمجید متخصصان تغذیه قرار داشته است. دانشمندان به تازگی اقدام به انجام تحقیقات گسترده در این زمینه کردند.


به گزارش اکسپرس،بر این اساس، محققان در پژوهش خود مشاهده کردند مصرف یک ساله رژیم غذایی مدیترانه‌ای باعث تغییر باکتری‌های روده و کاهش ضعف می‌شود. افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش یک عامل مهم در تقویت سیستم ایمنی و سلامت مغز است.


دانشمندان این تحقیقات را در پنج کشور اروپایی هلند، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و لهستان انجام دادند. شرکت کنندگان باید ۱۲ ماه از رژیم غذایی مدیترانه‌ای متناسب برای افراد مسن تبعیت می‌کردند. این رژیم غذایی بر مصرف غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، لبنیات و پنیر کم چرب، ماهی، گوشت‌های کم چرب، آجیل، و روغن زیتون و نیز مصرف مکمل غذایی ویتامین D (۱۰ میکرو گرم) تاکید دارد. همچنین این رژیم شامل کاهش مصرف نمک و شیرینی بود.
محققان مشاهده کردند این رژیم غذایی باعث افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش، کاهش ضعف و افزایش عملکرد شناختی در افراد شد. دانشمندان می‌گویند رژیم غذایی مدیترانه‌ای در این افراد به طور موثر باعث اختلال در واکنش‌هایی که باعث ایجاد التهاب در بدن می‌شود، شد.


افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش به طور مستقیم در افزایش طول عمر و سلامتی بدن نقش دارد. از همین رو متخصصان تاکید دارند افراد باید به رژیم غذایی مدیترانه‌ای توجه داشته باشند. گرچه این رژیم غذایی از کشوری به کشور دیگر تفاوت‌هایی دارد، اما به طور عمومی تاکید آن بر مصرف بیشتر سبزیجات، میوه ها، حبوبات، دانه ها، آجیل، غلات کامل، ماهی و چربی‌های غیراشباع شده متمرکز است.


برای داشتن رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌توانید موارد ذیل را رعایت کنید:
۱- به میزان کافی مواد غذایی حاوی نشاسته مانند نان و پاستا مصرف کنید. همچنین مصرف غلات باید به صورت کامل باشد نه فرآوری شده (آرد سفید)۲- سبزیجات و میوه‌ها را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید (۵ وعده میوه و سبزیجات در روز)۳- مصرف ماهی را فراموش نکنید.۴- کمتر گوشت قرمز مصرف کنید.۵- روغن زیتون و دیگر فرآورده‌های گیاهی مصرف کنید.۶- مصرف نمک و شیرینی خود را کاهش داده و از مشروبات الکلی استفاده نکنید.


باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات بینندگان