arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۸۰۷۵
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۴ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰

عراق با شرکت های سوئدی و ترکیه قرارداد ساخت پالایشگاه امضا کرد

وزارت نفت عراق اعلام کرد که با دو شرکت سوئدی و ترکیه ای قرارداد ساخت پالایشگاه نفت در استان شمالی «نینوا» امضا کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: وزارت نفت عراق اعلام کرد که با دو شرکت سوئدی و ترکیه ای قرارداد ساخت پالایشگاه نفت در استان شمالی «نینوا» امضا کرده است.

تارنمای خبری «العربی الجدید» در این باره نوشت که وزارت نفت عراق با دو شرکت سوئدی و ترکیه ای برای ساخت پالایشگاه نفت به ظرفیت پالایش ۷۰ هزار بشکه در منطقه «قیاره» واقع در استان نینوا قرارداد امضا کرد.

این پروژه در نوع خود برای نخستین بار در قیاره اجرا می شود؛ منطقه ای که در طول جنگ سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ علیه داعش در معرض ویرانی گسترده قرار گرفت و بسیاری از تاسیسات آن به ویژه یکی از میدان های مهم نفتی در شمال عراق تخریب شد.

در بیانیه وزارت نفت عراق آمده است که شرکت پالایشگاه‌های شمال عراق به نمایندگی از این وزارت، قرارداد سرمایه‌گذاری برای اجرای پروژه ساخت این پالایشگاه به ظرفیت روزانه ۷۰ هزار بشکه در این میدان نفتی را با شرکت «سِب» (SEAB)سوئد و شرکت «لیماک» (Limak)امضا کرد.

«قاسم عبدالرحمن»، مدیر کل شرکت پالایشگاه‌های شمال عراق گفت که این قرارداد نقشه راهی برای اجرای پروژه‌های استخراج و پالایش نفت با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و در حد استانداردهای اروپا است.

وی اظهار کرد که این پروژه نشان دهنده جهش کیفی و تحول مهم در بخش پالایشگاهی عراق است که دراجرای آن از فناوری‌های انرژی پاک با کمترین اثرهای منفی تخریب محیط زیست استفاده می‌شود.

«حمید یونس» معاون امور پالایش وزارت نفت عراق نیز د ر آیین امضای قرار داد گفت که این وزارت مشتاق است که بخش پالایش را از طریق برنامه های توسعه پالایشگاه های دولتی با افزودن واحدهای پیشرفته برای افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات نفتی توسعه دهد.

وی سرمایه گذاری در راه اندازی پالایشگاه های نفت در سراسر عراق را به منظور افزایش درآمد و اشتغالزایی جوامع محلی را یکی از برنامه های مهم وزارت نفت این کشور اعلام کرد.

وزارت نفت عراق پیشتر اعلام کرده بود که شرکت «سی‌ان‌سی‌ئی‌سی» چین در جنوب این کشور پالایشگاه نفت می‌سازد.

این وزارت ۲۲ تیرماه گذشته در بیانیه‌ای خبر داد که شرکت سی‌ان‌سی‌ئی‌سی چین در بندر فاور واقع در حاشیه خلیج فارس و جنوب این کشور پالایشگاه نفت و تأسیسات پتروشیمی خواهد ساخت.

ظرفیت این پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود و شامل تأسیسات پتروشیمی هم می‌شود.

عراق با تولید روزانه چهار میلیون بشکه نفت، بعد از عربستان سعودی، دومین جایگاه تولیدکنندگان اوپک را دارد.

عراق در دسامبر ۲۰۲۰ میزبان کنفرانس و نمایشگاه نفت و گاز با حضور نمایندگان شرکت‌های نفتی و بانک‌های خارجی بود. آن زمان عبدالجبار از کنسرن‌های نفتی دعوت کرده بود برای توسعه میادین نفتی و گازی کشورش و تقویت توانمندی‌های انسانی، سرمایه‌گذاری‌های هرچه بیشتری انجام دهند و با بغداد همکاری کنند.

در سال‌های گذشته، شرکت‌های چینی، روسی و اروپایی حضور فعالی در صنعت نفت عراق داشته‌اند و این کشور به دلیل ذخایر عظیم نفت و گاز و هزینه اندک استخراج نفت، مورد توجه و محل رقابت واشنگتن، مسکو و پکن بوده است.

بر پایه اعلام وزارت دارایی عراق، ۹۰ درصد از درآمدهای این کشور از محل فروش و صادارت نفت به خارج تامین می شود.

نظرات بینندگان