arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۴۳۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۳ - ۲۸ مهر ۱۴۰۰

معاون اول قوه قضاییه: با مصوبه مجلس، یک قاضی بعد از ۴٠ سال خدمت باید آزمون دهد و بعد دوره‌ کارآموزی را بگذراند؛ آیا این منطقی است؟ / قضات ناراحت هستند که چرا به آن‌ها توهین شده / از مجلس انقلابی انتظار می رود مصوباتش قابل دفاع باشد

حجت الاسلام مصدق معاون اول قوه قضاییه با انتقاد از بخشی از طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مجلس، گفت: از مجلس انقلابی انتظار است مصوباتش پخته و قابل دفاع باشد؛ قضات ناراحت هستند که چرا به آن‌ها توهین شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: معاون اول قوه قضاییه با انتقاد از بخشی از طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مجلس، گفت: از مجلس انقلابی انتظار است مصوباتش پخته و قابل دفاع باشد؛ قضات ناراحت هستند که چرا به آن‌ها توهین شده است.

حجت الاسلام مصدق با اشاره به مصوبه مجلس ناظر بر طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و عنوان اینکه قضات برای اینکه وکیل شوند باید در آزمون شرکت کنند، گفت: ما می‌دانیم مجلس سوءنیتی نداشت و نماینده‌ای که این پیشنهاد را برای تصویب مطرح کرد نیز سوءنیتی برای جامعه قضایی نداشت؛ اما از مجلس انقلابی انتظار است مصوباتش پخته و قابل دفاع باشد این درحالی است که خروجی این مصوبه آن است که قضات باید بعد از بازنشستگی و برای کار وکالت بعد از این دوران، آزمون دهند.

معاون اول قوه قضاییه گفت: موضوع وکالت هم امر قضا است و باید در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بحث شود.

وی ادامه داد: موضوع کسب و کار در کمیسیون جهش تولید مطرح شد و به دنبال آن موضوع وکالت نیز مطرح شد.

وی با اشاره اثرات مصوبه مذکور مجلس ادامه داد: با این مصوبه، قاضی در دیوان عالی کشور بعد از ۴٠ سال خدمت باید آزمون دهد، بعد که اگر در آزمون قبول شود باید دوره‌ای را به عنوان کارآموزی بگذراند، آیا این موضوع منطقی است؟!

معاون اول قوه قضاییه در عین حال بر یک نکته مهم تاکید کرد: البته من راجع به اصل موضوع حرف نمی‌زنم اینکه قاضی می‌تواند بعد از کارش وکیل شود یا خیر؟ بحثی جدا است؛ اما از نظر شکلی چه پشتوانه‌ای وجود دارد؟ این مجلس انقلابی است و بدون شک مجلس نیز آن را اصلاح می‌کند، اما انتظار آن است که مجلس مصوبه محکمی داشته باشد تا همه آحاد مردم پشتیبان آن باشند.

مصدق بیان داشت: قضات ناراحت هستند که چرا به آن‌ها توهین شده است.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار با ۱۴۰ رأی موافق، ۴۷ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از میان ۲۲۱ نماینده حاضر موافقت کردند که سابقه قضاوت و وکالت مجلس جایگزین آزمون پروانه وکالت نشود. این تصمیم مجلس تاکنون واکنش و اعتراض برخی از قضات و مقامات قضایی را به دنبال داشته است.

نظرات بینندگان