arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۴۴۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۲ - ۰۶ آبان ۱۴۰۰

چین ارتفاع آسمان‌خراش‌ها را محدود کرد

چین ساخت بناهای بسیار بلند و غیرضروری را در شهرهای کوچک‌تر ممنوع کرده است. به گفته مقام‌های چین شهرهای کم‌تر از ۳ میلیون جمعیت اجازه نخواهند داشت آسمان‌خراش‌های بالای ۱۵۰ متر ارتفاع بسازند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: چین ساخت بناهای بسیار بلند و غیرضروری را در شهرهای کوچک‌تر ممنوع کرده است.

به گفته مقام‌های چین شهرهای کم‌تر از ۳ میلیون جمعیت اجازه نخواهند داشت آسمان‌خراش‌های بالای ۱۵۰ متر ارتفاع بسازند.

شهرهای با جمعیت بیشتر اجازه دارند ساختمان‌هایی بسازند که ارتفاعشان تا ۲۵۰ متر است.

در حال حاضر به طور کلی ساخت بناهایی با ارتفاع بیش از ۵۰۰ متر ممنوع است.

چین خانه تعدادی از بزرگ‌ترین آسمان‌خراش‌های دنیاست از جمله برج شانگهای با ۶۳۲ متر ارتفاع و برج پینگ ان‌فایننس در شنزن با ۵۹۹ متر و ۱۰ سانتی‌متر بلندی.

در شهرهای بزرگ و پرجمعیتی مانند شانگهای و شنزن ممکن است کمبود زمین وجود داشته باشد اما در بسیاری از شهرهای کم‌جمعیت‌تر زمین فراوان است و به گفته مقام‌های چین نیازی به چنین پروژه‌هایی نیست.

چند ماه پیش تصاویری منتشر شد که نشان می‌داد صدها نفر شهر شنزن در حال فرار از یک آسمان‌خراش هستند که دارد تکان می‌خورد.

اخیرا چین مخالفت با پروژه‌های گران قیمت و غیرضروری را شروع کرده و می‌گوید شرکت‌های محلی به دنبال ساخت بناهای چشم‌گیری هستند که فایده ندارند.

اوایل سال جاری میلادی مقام‌ها احداث "ساختمان‌های زشت" را ممنوع کردند.

ژانگ شانگو معاون دانشکده معماری دانشگاه تونگجی در چین به روزنامه ساوث‌چاینا مورنینگ پست گفته است: "ما در دوره‌ای هستیم که مردم برای ساخت چیزی که در تاریخ بماند هیجان و انگیزه دارند. هدف ساخت هر ساختمانی این است که چشمگیر باشد و برنامه‌ریزان شهری سعی دارند با طراحی چیزهایی که بیش از اندازه تازه و عجیب است به این هدف برسند."

کشوری که هر سال یک 'لندن جدید' می‌سازد
سه شنبه ۲۶ اکتبر وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت مدیریت منابع انرژی چین در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند فقط در موارد خاص شهرهای کمتر از سه میلیون نفر جمعیت اجازه دارند بنای بالای ۱۵۰ متر بسازند.

بر اساس این بیانیه به هیچ عنوان اما اجازه ساخت بنای بالای ۲۵۰ متر به این شهرها داده نمی‌شود.

به همین ترتیب در شهرهای بالای سه میلیون نفر ممکن است در شرایط خاص اجازه بنای بالای ۲۵۰ داده شود اما این ارتفاع نمی‌تواند از ۵۰۰ تجاوز کند.

این دستورات در شبکه اجتماعی چینی ویبو با استقبال مواجه شده است.

طبق برخی محاسبه‌ها در دهه آینده تقریبا نیمی از ساختمان‌های جدید دنیا در چین احداث خواهد شد. سطح زیر بنای ساختمان‌های جدید چین هم اکنون بالغ بر دو میلیارد متر مربع است - که اگر کل سطح زیربنای یکی از این ساختمان‌ها را در یک طبقه واحد قرار دهیم مساحت به دست آمده معادل ۱.۳ برابر مساحت تمام لندن خواهد بود.

در کل جهان ساخت و سازها و بخش ساختمانی، مسئول حدود ۳۹ درصد دی اکسید کربن ناشی از مصرف انرژی و صنایع هستند.

در طول سال‌ها، رشد اقتصادی سریع چین انرژی مصرفی ساختمان‌ها را به میزان قابل توجهی افزایش داده و به صورت یک چالش مهم برای محیط زیست درآمده است.

نظرات بینندگان