arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۱۲۶۷
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۲۳ - ۱۶ آذر ۱۴۰۰

پلیس درباره کلیپ ضرب و شتم یک کودک در فضای مجازی: مربوط به کشور هندوستان است / انتشار اخبار نادرست از مصادیق اعمال مجرمانه است

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گلستان گفت: اخیرا ویدئوی ضرب و شتم یک کودک در فضای مجازی منتشر شد که برخی از کاربران آن را به کشور ایران نسبت دادند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گلستان گفت: اخیرا ویدئوی ضرب و شتم یک کودک در فضای مجازی منتشر شد که برخی از کاربران آن را به کشور ایران نسبت دادند.

رضا رضی امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران استان با بیان اینکه برخی از هم‌استانی‌های عزیز و حتی اصحاب رسانه نیز ضمن اعلام انزجار، واکنش‌های همدردی نسبت به موضوع نشان داده و پیگیر محل وقوع حادثه بودند، اظهار کرد: ضمن بررسی‌های اولیه پلیس فتا مشخص شد این کلیپ مربوط به ایران نیست و در سال ۲۰۱۹ اولین بار در فضای مجازی منتشر شده و مربوط به کشور هندوستان است.

وی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم توجه کاربران به منبع خبر، بازنشر ناآگاهانه اخبار جعلی و شایعات، در طول سال جاری چندین بار شاهد رواج شایعات بی‌اساس منتسب به استان گلستان یا کشورمان بودیم.

وی اظهار داشت: این اخبار گاها در فضای مجازی از سوی کاربران و جریانات خاص، با اهداف مغرضانه با حذف صدا و یا صداگذاری کاذب و استفاده از ترفندهای خاص به منظور جریحه‌دار شدن احساسات عمومی و ایجاد جو روانی در کشور منتشر می‌شود.

انتشار اخبار نادرست در فضای مجازی از مصادیق اعمال مجرمانه است

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گلستان ادامه داد: میزان موفقیت شایعه‌سازان در دستیابی به اهدافشان بستگی به بازنشر کاربرانی است که ناآگاهانه و بدون توجه به تاریخچه و سابقه تولید و انتشار محتواهای منتشر شده، کلیپ‌ها را به سایر کاربران، گروه‌ها، کانال‌های خانوادگی یا کاری و دوستان باز نشر کرده و به عبارتی شایعه‌پراکنی می‌کنند.

رضی با تاکید بر اینکه انتشار اخبار نادرست در فضای مجازی از مصادیق اعمال مجرمانه است.

وی به افرادی که به دلیل ناآگاهی یا احساسات این‌گونه فیلم‌ها را بازنشر می‌کنند هشدار داد انتشار اخبار کذب و نادرست از مصادیق اعمال مجرمانه بوده و انتشار این اخبار باعث تشویش اذهان عمومی و احساس ناامنی در بین شهروندان می‌شود.

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گلستان از کاربران فضای مجازی خواست به اخبار نادرست توجه نکرده و ضمن عدم بازنشر اخبار، تصاویر و فیلم‌های اینچنینی، اخبار موثق را از رسانه‌ها و کانال‌های رسمی دنبال کنند.

رضی از شهروندان خواست در صورت مواجهه با هرگونه کلیپ تصویری، صوتی، عکس و یا تصویر نوشته با مضامین مختلف و مشابه، ابتدا با انجام بررسی‌های اولیه نظیر جستجو در موتورهای جستجوگر و یا حتی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها اطلاعات لازم را به دست آورند.

وی افزود: در مورد تاریخچه محتوای منتشر شده مکان، زمان، علت انتشار و سایر اطلاعات زمینه‌ای را نیز کسب کنند و حتی‌المقدور از انتشار بدون هدف و یا ارسال به سایر بسترهای ارتباط کاربران تا حصول اطمینان کامل اجتناب کنند.

نظرات بینندگان