arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۶۶۸۹
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۸ - ۲۱ دی ۱۴۰۰

«جبهه مقاومت ملی افغانستان»: دیدار با سرپرست وزارت خارجه طالبان نتیجه ای نداشت / این جلسه به درخواست ایران و طالبان برگزار شد / طالبان "بر ادامه وضع موجود" تاکید داشتند

"جبهه مقاومت ملی افغانستان" به رهبری احمد مسعود در یک اعلامیه رسمی گفته است که دیدار هیأتی از اعضای آن با طالبان به درخواست دولت ایران و طالبان "برای حل مشکل کشور از راه مصالحه و مذاکره" صورت گرفت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

"جبهه مقاومت ملی افغانستان" به رهبری احمد مسعود در یک اعلامیه رسمی گفته است که دیدار هیأتی از اعضای آن با طالبان به درخواست دولت ایران و طالبان "برای حل مشکل کشور از راه مصالحه و مذاکره" صورت گرفت.

به گزارش «انتخاب» به نقل از بی بی سی، در این اعلامیه آمده است که "جبهه مقاومت ملی" در این دیدار بر اهداف خود از جمله "تشکیل حکومت واقعی اسلامی و همه‌شمول در نتیجه اراده مردم افغانستان" تاکید داشته است. اما نمایندگان طالبان "بر ادامه وضع موجود" تاکید کردند.

روز گذشته انتشار خبر دیدار محمد اسماعیل خان، از رهبران جهادی و احمد مسعود با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در تهران دیدار واکنش‌های زیادی در پی داشت.

 متقی به خبرنگاران با تایید این دیدار اضافه کرد: "...از آنها خواستیم که به کشورشان برگردند، هیچ کس به آنها کاری نخواهد داشت و مشکلی امنیتی برای آنها ایجاد نخواهیم کرد." وزیر خارجه طالبان، پس از برگشت از تهران در کابل از دیدار در تهران ابراز رضایت کرد

حسام‌الدین، شمس والی پیشین بادغیس و از نزدیکان محمد اسماعیل خان، که در گفتگو ها با طالبان حضور داشت، گفت که دست کم سه جلسه با طالبان برگزار کردند که در دو جلسه نماینده دولت ایران هم حضور داشته است.

اما در اعلامیه تازه جبهه مقاومت ملی افغانستان آمده که نشست با طالبان هیچ نتیجه‌ای در پی نداشته است.

در این اعلامیه آمده است: "عدالت اجتماعی، نوع نظام٬ حقوق شهروندی، آزادی بیان، حقوق و نقش واقعی بانوان، انتخابات و حق تعیین سرنوشت مردم افغانستان توسط خودشان از جمله اهداف و موضوعاتی بود که در آن نشست از سوی هیأت جبهه مقاومت ملی به عنوان حق مردم افغانستان یاد گردید."

جبهه مقاومت گفته در پی بی‌نتیجه ماندن این نشست طالبان "بار دیگر ثابت کردند که به هیچ صورت حاضر به پذیرش اصول و ارزش‌های شهروندی، تقسیم عادلانه‌ی قدرت میان همه اقوام و اقشار جامعه، و تشکیل حکومت فراگیر بر آمده از آراء و اراده مردم افغانستان نیستند."

مقام‌های طالبان همواره تاکید کرده‌اند که دولت آن‌ها فراگیر است و در تلاش گماشتن افراد بیشتر از گروه‌های دیگر هم هستند اما "هر دولتی تعریف خود را از فراگیر بودن دارد".

وزیر خارجه طالبان حدود دو ماه قبل در سخنرانی خود در انستیتوی مطالعات استراتژیک در اسلام آباد گفته بود "جامعه بین المللی از ما می‌خواهد که یک دولت فراگیر بسازیم، کابینه فعلی ما این الزام را برآورده کرده، ما نمایندگانی از همه قومیت‌ها داریم."

شب گذشته (دوشنبه ۲۰ ژانویه/۱۰ دی) صبغت‌الله احمدی، سخنگوی جبهه مقاومت ملی افغانستان، در گفتگویی  تاکید کرد که طالبان "هیچ دست‌آورد" سیاسی از سفر خود به تهران نداشتند. به گفته آقای احمدی مقامات طالبان با "عصبانبت" تهران را ترک کردند.

به گفته احمدی دیدار در تهران به نوعی "راستی‌آزمایی" موضع طالبان درقبال حل معضلات کشور و گفتگو با مخالفین بود بود. به گفته این سخنگوی جبهه مقاومت ملی افغانستان، طالبان در تلاش خود در تهران موفق نبودند و در دیدار تهران مخالفین "یکبار دیگر چهره اصلی دشمنان افغانستان را به مردم افغانستان نشان دادند."

جبهه مقاومت در اعلامیه تازه خود تاکید کرده تا برآورده شدن خواست‌هایی که مطرح کرده همچنان "به مبارزه و مقاومت" ادامه خواهد داد.

پنجشیر، آخرین ولایتی از افغانستان بود که طالبان آن را تصرف کردند.

نیروهای جبهه مقاومت ملی در مناطقی از افغانستان از جمله در پنجشیر حضور دارند و هر از گاهی حملاتی را علیه طالبان سازماندهی می‌کنند.

اسماعیل خان، در زمانی که نیروهای طالبان وارد شهر هرات شدند، دستگیر شد و چند روز بعد آزاد شد و به مشهد رفت.

احمد مسعود هم سفرهای غیر رسمی به ایران داشته است.

نظرات بینندگان