arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۹۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۶ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰

الحاق ازبکستان به توافق‌نامه چابهار نهایی شد

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: با حضور هیئت ازبکستان در چابهار مراحل الحاق ازبکستان به توافق‌نامه بین‌المللی ایران، هند و افغانستان موسوم به چابهار نهایی شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: با حضور هیئت ازبکستان در چابهار مراحل الحاق ازبکستان به توافق‌نامه بین‌المللی ایران، هند و افغانستان موسوم به چابهار نهایی شد.

بهروز آقایی اظهار داشت: هیئت اقتصادی ازبکستان با حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و معاون وزیر تجارت این کشور امروز در چابهار حضور داشت تا مراحل نهایی الحاق این کشور به توافق‌‌نامه چابهار نهایی شود.

وی افزود: پیش‌نویس این الحاق آماده شده است و طی یک ماه آینده در نشستی در تهران، ازبکستان رسماً به توافق‌‌نامه بین‌المللی چابهار اضافه می‌شود، با این الحاق عملاً توافق‌نامه وارد مرحله جدیدی می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: توافق‌نامه ایجاد دالان تجاری مشترک ایران، افغانستان و هندوستان خردادماه 95 با حضور سران سه کشور امضا شد، برمبنای این توافق‌نامه که به تأیید و تصویب مجالس هر سه کشور رسیده است هند تبادلات تجاری خود با افغانستان را از راه چابهار انجام می‌دهد و پورت اپراتوری بخشی از اسلکه‌های فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی را هم با همکاری شریک ایرانی عهده‌‌دار شده است.

آقایی گفت: هند هم‌چنین 85 میلیون دلار را صرف خریداری تجهیزات تخلیه و بارگیری در این بندر کرده است که 4 جرثقیل ساحلی آن وارد شده و بقیه درحال ساخت است و به‌زودی وارد می‌شود؛ افغانستان هم در این توافق‌نامه مبادلات تجاری خود با هند را با سهولت بیشتری انجام می‌دهد و تاکنون چندین محموله صادراتی شامل میوه، تره‌بار و اقلام صادراتی این کشور به هندوستان از چابهار ترانزیت شده است.

وی خاطرنشان کرد: افق این توافق‌نامه اضافه شدن همه کشورهای حوزه مشترک‌المنافع آسیای مرکزی و بسط آن به قفقاز و شرق اروپاست چراکه به‌صرفه‌ترین، ایمن‌ترین و اقتصادی‌ترین راه مبادلات تجاری بیش‌از 3 میلیارد نفر جمعیت روی کره زمین در کشورهای حوزه اقیانوس هند و کشورهای آسیای میانه، قفقاز و شرق اروپا بندر چابهار است و این بندر به‌گواه کارشناسان بین‌المللی به‌زودی جایگزین مسیر کانال سوئز برای تجارت اروپا، آسیا و آفریقا می‌شود.

 

 

نظرات بینندگان