arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۰۶۲۰۷
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۴ - ۱۷ آذر ۱۴۰۱

6 نکته مهم برای قبولی مصاحبه دکتری1402

یکی از عوامل اصلی در موفقیت مصاحبه زبان انگلیسی است. اگر شما بتوانید در این مصاحبه به راحتی صحبت نمایید یک امتیاز خوب برای شما حساب می شود. همیشه در زمان مصاحبه داوران از متقاضی درخواست دارند تا چند دقیقه ای به زبان انگلیسی در مورد موضوعی صحبت نمایند و داشتن مدارکی معتبر مانند آیلس و تافل و ... برای افزایش مهارت زبانی داوطلب موثر می باشد و امتیاز محسوب می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

اگر شما جز افرادی هستید که در آزمون دکترا شرکت کرده و مجاز به انتخاب رشته شده اید، به شما تبریک می گویم شما گام بزرگی برای مقطع دکتری برداشته اید اما فراموش نکنید قسمت بزرگی از موفقیت شما در انجام مصاحبه حضوری شما می باشد که باید سعی کنید برای این مرحله  آمادگی لازم را داشته باشید و بتوانید به خوبی این مرحله را نیز پشت سر بگذارید. ما در ادامه 6 نکته مهم برای قبولی مصاحبه دکتری را برای شما معرفی می نماییم که این نکات در حین مصاحبه به شما کمک زیادی خواهد کرد. برای اطلاع از نحوه مصاحبه دکتری در ادامه همراه ما باشید. همچنین  امکان دریافت بهترین مشاوره دکتری  به صورت آنلاین یا تلفنی و یا مشاور خصوصی کنکور این عزیزان در ایران تحصیل  فراهم شده است.

6 نکته مهم برای قبولی مصاحبه دکتری! 1402

زمان ثبت نام مصاحبه دکتری 1402

زمان  ثبت نام مصاحبه دکتری از طریق سامانه سنجش به نشانی اینترنتی sanjesh.org  مشخص می شود. این زمان همیشه چند روز پس از اعلام نتیجه انتخاب رشته آغاز می گردد و پس از اعلام سازمان سنجش،  هر دانشگاهی به صورت مجزا زمانی را برای مصاحبه اعلام می نماید. داوطلبین برای مصاحبه باید به سایت دانشگاه خود مراجعه نمایند اما زمان حدودی مصاحبه ها اصولا از اردیبهشت تا خرداد ماه می باشد.

نکات مهم برای قبولی مصاحبه دکتری 1402

پس از اعلام نتایج انتخاب رشته آزمون دکتری، نوبت به مصاحبه حضوری می گردد و داوطلبین علاقه مند به تحصیل در این مقطع باید خود را برای مصاحبه آماده کرده و وارد این مرحله گردند. برای اینکه بتوانید در مصاحبه موفق باشید نکاتی که در ادامه بیان می کنیم را مطالعه نمایید.

بر مباحث رشته خود تسلط کافی داشته باشید.

در زمان مصاحبه اغلب داوران سوالاتی در خصوص رشته داوطلب می پرسند تا بتواند توانایی شرکت کننده را ارزیابی نمایند، به همین دلیل سعی نمایید در رشته خود تمامی نکات را مطالعه نمایید و مسلط بر رشته خود باشید. اگر پرسش جزئی در مورد رشته تان مطرح کردند که پاسخ آن را نمی دانستید سعی کنید پاسخی پیرامون آن بدهید، اینگونه خیلی بهتر و پسندیده تر برای داوران می باشد تا سکوت !

ایده داشتن در رساله دکتری

زمانی که رساله خود را تنظیم می کنید، به شما بسیار کمک می کند تا بر روی موضوع خود تسلط کافی پیدا نمایید و دانش خود را ارتقا دهید. شما سعی کنید قبل از قبولی درباره موضوعی که قرار است کار کنید فکر نمایید و تلاش کنید موضوعی را در نظر بگیرید که در حد دکتری بوده و اگر برایتان مقدور بود سعی کنید موضوعی را انتخاب نمایید که مورد قبول و حوزه  مورد علاقه یکی از اساتید همان گروه آموزشی باشد. اگر هم موضوع مناسبی تا زمان مصاحبه پیدا نکردید دامنه موضوع خود را مشخص نمایید تا داوران مطلع شوند که شما انگیزه ادامه تحصیل در مقطع دکتری را دارید. اگر موضوع انتخابی شما در راستای موضوع پایان نامه کارشناسی ارشدتان باشد می تواند نظر داوران را جلب کرده و برای شما امتیاز مثبتی به حساب بیاید.

به زبان انگلیسی مسلط باشید.

یکی از عوامل اصلی در موفقیت مصاحبه زبان انگلیسی است. اگر شما بتوانید در این مصاحبه به راحتی صحبت نمایید یک امتیاز خوب برای شما حساب می شود. همیشه در زمان مصاحبه داوران از متقاضی درخواست دارند تا چند دقیقه ای به زبان انگلیسی در مورد موضوعی صحبت نمایند و داشتن مدارکی معتبر مانند آیلس و تافل و ...  برای افزایش مهارت زبانی داوطلب موثر می باشد و امتیاز محسوب می شود.

رزومه علمی و پژوهشی داشته باشید

اگر مقالات علمی و یا مقالات کنفرانسی در مجلات داخلی و یا خارجی معتبر داشته باشید، در مصاحبه امتیاز خیلی خوبی خواهید گرفت. اگر در مجلات بزرگی مانند ISI یا JCR بتوانید مقاله چاپ نمایید به داوران اثبات می شود که قدرت علمی و پژوهشی شما بالا بوده و شانس شما برا قبولی در مصاحبه افزایش می باشد.

تلاش برای داشتن طرح‌های تحقیقاتی

اگر دارای طرح تحقیقاتی باشید می توانید امتیاز بالایی را در زمان مصاحبه به دست آورید. برای داشتن طرح تحقیقاتی شما می توانید از بودجه ای که سالانه ارگان های دولتی و بخش خصوصی تعریف می کنند با مشورت اساتید خود یکی از آن ها را انتخاب نمایید و از این طریق رزومه قوی و قابل قبولی را ارائه دهید.

داشتن توصیه‌نامه علمی

توصیه‌نامه علمی از اساتید بزرگ و برجسته رشته تحصیلی خود، می تواند شما را در مصاحبه به موفقیت نزدیک تر نماید.داوران نیز به داوطلبینی که توصیه نامه های علمی دارند با اطمینان بیشتری امتیاز می دهند.

چند نکته دیگر در مورد مصاحبه دکتری   1402

در مصاحبه دکتری چندین نکته مهم وجود دارد که بهتر است آن را با هم مرور کنیم:

✔ به خدا توکل کرده و استرس نداشته باشید.

✔ در طول مصاحبه آرامش خود را حفظ کرده و با آرامش کامل و بدون عجله  به پرسش ها پاسخ دهید. سعی کنید پاسخ کوتاه و مفید باشد. از پاسخ های طولانی و توضیحات بیش از حد بپرهیزید.

✔ در زمان مصاحبه سعی کنید بسیار سرحال و با نشاط باشید و با تمامی داوران ارتباط چشمی بر قرار نمایید.

✔ انگیزه و علاقه خود به ادامه تحصیل را به داوران نشان دهید.

✔ در ظاهر خود و هم در رزومه و مدارک ارائه دهنده نظم داشته باشید.

✔ لباس رسمی بپوشید و رفتار های محترم داشته باشید.

 برای اطلاع بیشتر درباره نحوه مصاحبه حضوری می توانید با مشاوران ما در مجموعه ایران تحصیل  تماس حاصل فرمایید.

نحوه امتیازدهی مصاحبه دکتری 1402

مصاحبه دکتری 100 امتیاز دارد که در بخش های مختلف تقسیم بندی می شود

برخی از این امتیازات  به شرح زیر است:

 

نوع فعالیت

امتیاز

معدل و کیفیت دانشگاه کارشناسی

حداکثر تا 6 امتیاز

معدل و کیفیت دانشگاه کارشناسی ارشد ناپیوسته

حداکثر  تا 5 امتیاز

مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی

حداکثر تا3  امتیاز

مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته

3 امتیاز

المپیادهای علمی و پژوهشی دانشجویی

5 امتیاز

مدرک زبان معتبر

8 امتیاز

مقالات علمی در مجله های داخلی و خارجی چاپ شود هر مقاله 7 امتیاز دارد

22 امتیاز

چاپ مقاله های علمی  در مجلات علمی ترویجی

هر مقاله 2 امتیاز

ثبت اختراع در تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی داخلی و خارجی  

 5تا 7 امتیاز

برترین های  جشنواره علمی معتبر خارجی و داخلی

از 3 تا 7 امتیاز

ترجمه و یا تالیف کتاب

4 امتیاز

پایان نامه با کیفیت و معتبر

2 تا 4 امتیاز

 

آزمون شفاهی مصاحبه دکتری

در آزمون شفاهی سوالاتی در زمینه های گوناگون از داوطلبین پرسیده می شود و در پایان حداکثر 30 امتیاز به داوطلب اختصاص داده می شود.سوالات شفاهی به سه دسته تقسیم بندی می شود:

سوال های عمومی

سوالات عمومی مربوط به اطلاعات شخصی داوطلب نظیر سن، دانشگاه، علایق علمی،دلیل ادامه تحصیل  و ... می باشد

سوال های تخصصی

سوال های تخصصی  نظیر:دلیل انتخاب موضوع پایان نامه، بزرگان و پیشتازان این رشته و سوالاتی که شما گفته اید در آن دروس تدریس می کنید و ....

سوالات زبان انگلیسی

در این قسمت متنی به شما داده می شود تا آن را روان بخوانید و ترجمه نمایید و همچنین چند دقیقه ای به صورت چکیده در مورد پایان نامه خود صحبت نمایید.

 

6 نکته مهم برای قبولی مصاحبه دکتری! 1402

تاثیر نتیجه مصاحبه دکتری در پذیرش

اطلاعیه های مشخص شده از سوی سازمان سنجش به این گونه می باشد که :

رشته های آموزشی پژوهشی، 50 درصد برای آزمون کتبی و 50 درصد برای مصاحبه می باشد.

رشته های پژوهش محور، 30 درصد برای آزمون کتبی و 70 درصد برای مصاحبه می باشد.

نمره مصاحبه داوطلب پس از برگزاری مصاحبه با نمره آزمون کتبی میانگین گرفته شده و نمره کل برای داوطلب مشخص می گردد. سپس نمره کل اگر جز نمرات بالا متقاضیان باشد، مطابق با ظرفیت رشته پذیرفته می گردد.

اعلام نتایج کنکور دکتری 1402

اعلام نتایج آزمون دکتری در سه بخش می باشد. این سه بخش شامل نتایج اولیه، اعلام نتیجه انتخاب رشته و نتیجه نهایی است .

افراد می توانند نتایج نهایی  کنکور دکتری خود را در سامانه سنجش به نشانی اینترنتیsanjesh.org   مشاهده نمایند.

مشاوره دکتری بدون آزمون

اگر شما جز داوطلبین دکتری بدون آزمون هستید باید شرایط مورد نظر را داشته باشید برخی از مهمترین این شرایط به شرح زیر است:

معدل مقطع کارشناسی داوطلب حداقل 16 باشد.

معدل مقطع کارشناسی ارشد داوطلب حداقل 16 باشد.

از زمان فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد دو سال بیشتر نگذشته باشد.

همچنین شما باید تمامی مدارک مورد نیاز را بدانید و در زمان ثبت نام ارائه دهید. برای . برای ارتباط با مشاوران ما و آگاهی از تمامی شرایط و مدارک می توانید با مشاورین ایران تحصیل در ارتباط باشید.

همچنین نیاز است از مراحل و مدارکی که باید ارائه شود کاملاً آگاه باشید. اگر دانشگاه خاصی مد نظر شما می باش،  نسبت به آن دانشگاه اطلاعات لازم را بدست آورید؛ زیرا گاهی اوقات برخی از دانشگاه ها نسبت به این مورد حساسیت های خاصی نشان داده و یک سری شرایط خاص را تعیین می کنند.

6 نکته مهم برای قبولی مصاحبه دکتری! 1402

سوالات متداول 6 نکته مهم برای قبولی مصاحبه دکتری

کدام مدارک زبان در مصاحبه دکتری دارای امتیاز می باشد؟

آزمون‌های زبان تافل (TOEFL)، تولیمو (TOLIMO)، آیلتس (IELTS)، MSRT، MHLE، UTEPT و EPT جزء آزمون‌های معتبر از نگاه دانشگاه‌ها به شمار می‌رود

امتیازات در مصاحبه دکتری چقدر است؟

در مقاله امتیاز های  مصاحبه دکتری را با  جزئیات برای شما بیان کردیم.

فرم صلاحیت عمومی آزمون دکتری چه اشخاصی لازم به پر کردن دارند ؟

تمامی داوطلبانی که به مصاحبه دعوت می شوند و قصد شرکت در آن را دارند، باید این فرم را از طریق سازمان سنجش پر نمایند.

خلاصه مطلب

ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما داوطلبان عزیز را به طور کامل و مفصل با 6 نکته مهم برای قبولی مصاحبه دکتری، آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که برای موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری باید تمامی نکات را رعایت نمایید. علاوه بر این، فراموش نکنید که، مشاوران خوب و با تجربه ایران تحصیل می توانید شما را در تمامی مراحل ذکر شده راهنمایی کند. برای ارتباط با مشاوران ما در مجموعه ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

 

نظرات بینندگان