arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۹۴۶۷
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۳ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۱

واکنش مسکو به حکم بازداشت پوتین: باطل است؛ چون ما عضو اساسنامه رم نیستیم، بنابراین هیچ تعهدی بر اساس آن نداریم

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: حکم دادگاه بین‌المللی کیفری برای دستگیری پوتین و لووا-بلوا از نظر قانونی باطل است، زیرا روسیه عضو اساسنامه رم نیست و هیچ تعهدی بر اساس آن ندارد و همچنین با دیوان کیفری بین‌المللی همکاری نمی‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: سخنگوی کرملین با ظالمانه و غیرقابل قبول خواندن حکم دادگاه کیفری بین‌الملل علیه پوتین گفت: احکام این نهاد برای روسیه از نظر حقوقی بی‌اعتبار است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، روز جمعه، دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت پوتین و همچنین ماریا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودکان روسیه را به دلیل ادعای «اخراج غیرقانونی» کودکان اوکراینی به روسیه صادر کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هم حکم بازداشت را «موجه» دانست. او اگرچه اعتراف کرد که واشنگتن دیوان کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسد، اما با ادعای آن مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اوکراین، موافقت کرد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: حکم دادگاه بین‌المللی کیفری برای دستگیری پوتین و لووا-بلوا از نظر قانونی باطل است، زیرا روسیه عضو اساسنامه رم نیست و هیچ تعهدی بر اساس آن ندارد و همچنین با دیوان کیفری بین‌المللی همکاری نمی‌کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین بار‌ها اعلام کرده است که روسیه یکی از طرف‌های دیوان کیفری بین المللی نیست و صلاحیت آن توسط مسکو به رسمیت شناخته نمی‌شود، بنابراین هر یک از تصمیمات این نهاد علیه روسیه از نظر حقوقی بی اعتبار است.

پسکوف تاکید کرد که مسکو هیچ تعهدی به تایید "حکم دستگیری" رئیس جمهور ولادیمیر پوتین ندارد. ما این پیش‌فرض را ظالمانه و غیرقابل قبول می‌دانیم. روسیه، مانند بسیاری از کشور‌های دیگر، صلاحیت این دادگاه را به رسمیت نمی‌شناسد. بر این اساس، فدراسیون روسیه هر یک از اعلامیه‌های این نهاد را از نظر قانونی باطل و بی اعتبار می‌داند.

سفارت روسیه در آمریکا اعلام کرد، حمایت آمریکا از تصمیم دیوان کیفری بین‌الملل در صدور حکم دستگیری برای پوتین یادآور بیمار شیزوفرنی (روان پریش) است.

سفارت روسیه در واکنش به واکنش آمریکا گفت: مقامات ایالات متحده با اجازه اظهارات غیرقابل قبول در مورد رهبر روسیه، عمداً در مورد جنایات خود در عراق، یوگسلاوی، لیبی و ویتنام سکوت می‌کنند. علاوه بر این، ایالات متحده در تلاش برای محافظت از شهروندان خود در برابر تعقیب بین‌المللی از تمام ابزار‌های موجود و اقدامات نفرت انگیز بهره می‌برد. به عنوان مثال، تحریم‌های اقتصادی بی‌سابقه‌ای که بر رهبری دادگاه، از جمله فاتو بنسودا، دادستان سابق، که تحقیقات در مورد جنایات ایالات متحده در افغانستان را آغاز کرد، اعمال شد. در این صورت از چه استقلال و بی‌طرفی می‌توان صحبت کرد؟

سفارت روسیه تاکید کرد که واشنگتن از "امتیازات حقوقی بی سابقه" که توسط دیوان بین‌المللی کیفری به منظور حفاظت از منافع ژئوپلیتیکی خود به راه انداخته، حمایت می‌کند، علیرغم این واقعیت که نه ایالات متحده و نه روسیه صلاحیت دادگاه را به رسمیت نمی‌شناسند.

سفارت روسیه در ادامه آورده است: چنین موضعی یادآور اسکیزوفرنی است. منافع استراتژیک برای آزار روسیه تا حد ممکن مورد استفاده قرار گیرد.

نظرات بینندگان