arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۸۷۹۱
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۶ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۲

تهران صاحب یک سد جدید می‌شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارس: محمد شهریاری در نخستین نشست کمیته ایمنی و پایداری سدها و ‌تاسیسات آبی در حال ساخت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران، با اشاره به اهمیت سدهای امیرکبیر، ‌لتیان، لار،‌ طالقان و ماملو به عنوان سدهای تامین کننده آب مورد نیاز تهران،‌ تصریح کرد: ‌اهمیت تامین آب آشامیدن شهر تهران به عنوان پایتخت ایران اسلامی بر کسی پوشیده نیست و لذا ایمنی و پایداری این سدها از اولویت‌های مهم شرکت محسوب می شود.

وی از سد نم رود به عنوان ششمین سد استان تهران که در حال احداث است، نام برد و افزود: بهره‌برداری از سد نم رود تا دو سال دیگر آغاز خواهد شد و اگر موضوع های مهمی که در حوزه ایمنی سدهای در دست بهره برداری وجود دارد، به صورت دقیق تدوین شود، در بهره برداری بهینه و کنترل ایمنی و پایداری این سد و برای سال‌های پس از آن راهگشای بسیاری از مشکلات خواهد بود.

شهریاری سپس بر ضرورت رفتارسنجی و رفتارنگاری سدهای زیرپوشش شرکت آب منطقه ای تهران در جهت ایمنی و پایداری این تاسیسات آبی تاکید کرد و گفت: نگهداری،‌ حفاظت و ایمنی سدها به عنوان سرمایه ملی کشور یکی از وظایف مهم و خطیر شرکت آب منطقه ای تهران است که با رفتارسنجی و رفتارنگاری سدهای زیرپوشش، می توان آنها را کنترل و پایش کرد.

دبیر کمیته ایمنی و پایداری سدها و تاسیسات آبی استان تهران ادامه داد: منظور از ایمنی و پایداری سدها اجرای ابزار دقیق، ‌تامین و حفاظت از تجهیزات، بررسی و پایش مداوم سازه، رفتارسنجی و رفتارنگاری سد است که این مهم در شرکت آب منطقه ای تهران در سدهای خاکی و بتنی زیرپوشش توسط واحدهای ایمنی و پایداری انجام می‌شود.

وی توضیح داد: در سدهای موجود بیش از دو هزار و 526 ابزار دقیق و ابزار سنجش وجود دارد که شماری از آنها به دلیل طول زمان بهره برداری، ‌عمر مفید خود را سپری کرده و از رده خارج شده‌اند که در این راستا از محل اعتبار طرح مرمت و بازسازی تاسیسات آبی، پروژه‌های بازسازی و بهبود تجهیزات ابزار دقیق در دستور کار طرح قرار دارد.

شهریاری با تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه ایمنی و پایداری سدهای شرکت، تصریح کرد: ‌بازدیدهای دوره‌ای چشمی به صورت ماهانه و فصلی برای هر یک از سدها انجام می‌شود که البته به فراخور نیازهای پیش آمده بازدیدها و بازرسی های تخصصی نیز صورت گرفته است.

به گفته وی، شکل هندسی سد، محل احداث،‌ جنس پی،‌ مصالح استفاده شده، ‌حجم مخزن سد و نیروهای هیدرو استاتیک وارد شده به جسم سد از جمله عوامل و مسایل مهم و موثر در رفتارسنجی سدها و تاسیسات آبی هستند.

شهریاری تشکیل و آغاز فعالیت های کمیته ایمنی و پایداری سدهای استان تهران را از سال 78 عنوان کرد و گفت: در آن سال‌ها با توجه به گستردگی حوزه عملکرد آب تهران کنترل ایمنی و پایداری سدهایی نظیر ساوه، گلپایگان و 15 خرداد توسط کمیته مذکور انجام می‌شد.

دبیر کمیته ایمنی و پایداری سدها و تاسیسات آبی استان تهران جدیت، ‌همت و تلاش کارشناسان ایمنی و پایداری در سدهای پنج گانه تهران را ستودنی برشمرد و تصریح کرد: اگر این تلاش ها نبود، امروز بسیاری از دستاوردهای ماندگار شرکت آب منطقه‌ای تهران برای کشور وجود نداشت و به طور قطع تامین آب مطمئن و پایدار پایتخت با مشکلات جدی مواجه می‌شد.

نظرات بینندگان