arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۵۲۰۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۸ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴

فتوای آیت‌الله سیستانی درباره مهاجرت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آیت الله علی سیستانی روز پنجشنبه در پاسخ به تعدادی سوال از سوی مردم عراق که از این مرجع درباره شرایط مهاجرت پرسیده بودند، جواب داد: اگر فرد مطمئن باشد که سفرش به کشورهای غیر مسلمان لطمه ای به دینش نمی زند، ایرادی ندارد.

به گزارش ایرنا، وی این فتوا را شامل سفر به کشورهای غیر اسلامی به هر دلیل، اعم از تجاری، تحصیلی، اقامت موقت و یا دائم دانسته و تاکید کرده حتی کسی که اطمینان دارد سفرش به خارج به نقصان در دین همسرش منجر می شود، این سفر حرام است.

این فتوا شامل فرزندان و نزدیکان فرد نیز می شود و در تعریف واژه نقصان در دین، در همین فتوا آمده است، «نقصان در دین، هر فعل حرام را که باعث گناه کبیره یا صغیره می شود، اعم از زنا، شرب خمر و غیره» شامل می شود.

آیت الله سیستانی حدود دو هفته پپش نیز از گسترش پدیده مهاجرت در جوانان عراقی و تخلیه کشور از نیروی جوان، ابراز نگرانی کرده و نسبت به ادامه آن هشدار داده بود.

وی از عراقی هایی که تصمیم به ترک و مهاجرت از کشور گرفته اند توصیه کرده بود در تصمیم خود تجدید نظر کنند.

طی ماه های اخیر موجی از مهاجرت در کشورهای عراق و سوریه به سمت کشورهای اروپایی به راه افتاده است. عمده مهاجران بصورت غیر قانونی و قاچاق و پرداختن پول های کلان راهی کشورهای غربی می شوند.

در همین حال ماجرای غرق شدن یک قایق حامل آوارگان جنگی و مهاجران غیر قانونی در آبهای مدیترانه در هفته گذشته منجر به غرق شدن تعداد زیادی از اتباع عراقی و سوریه ای شد و دراین میان نام کودکی سه ساله به نام «ایلان کردی» از کوبانی سوریه که تصویری از جسدش بر روی شن های ساحل ثبت شد، جهان را تکان داد.

با این همه، کشورهای اروپایی و منطقه، به جای اتخاذ تصمیمی منطقی و درست برای حل بحران موجود و تلاش برای برچیدن بساط تروریسم از منطقه، از گشودن مرزهای خود بر روی آوارگان جنگی و مهاجران خبر دادند و از جمله آنان آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان بود که با اظهارات هفته گذشته اش مبنی بر پذیرش آوارگان جنگی از کشورهای عراق و سوریه، موج جدید و بزرگتری از مهاجران را از این کشورها براه انداخت.

این موج مهاجرتی، حالا نخبگان، احزاب و دولت های منطقه را به شدت نگران کرده است، چرا که آنان اعتقاد دارند، بخش عمده مهاجران را جوانانی تشکیل می دهند که می بایست برای نجات کشور از دست گروه های تروریستی، در میهن بمانند و صحنه را به نفع گروه های تکفیری و تروریستی تخلیه نکنند.

ابراهیم جعفری وزیر خارجه، حیدرالعبادی نخست وزیر و سلیم الجبوری رییس پارلمان عراق و همچنین بسیاری از احزاب و جریان های سیاسی عراق طی روزهای گذشته نسبت به این موج مهاجرت واکنش نشان داده و آن را حرکتی مشکوک توصیف کرده اند.

در حالی که کشورهای منطقه نگران روند مهاجرت های جاری هستند، پارلمان اروپا امروز پنجشنبه از طرح «ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اتحادیه اروپا برای تقسیم 160 هزار پناهجو اسکان داده شده در مجارستان، یونان و ایتالیا میان اعضای دیگر این اتحادیه پشتیبانی کرد.

پارسال 219 هزار پناهجو با گذر از دریای مدیترانه به اروپا رسیدند و این درحالی است که پیش بینی می شود رقم مهاجران عمدتا جنگ زده ای که امسال از راه مدیترانه به اروپا مهاجرت می کنند، دستکم به 400 هزار و سال آینده به 450 هزار نفر برسد.
نظرات بینندگان