arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۲۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۲۳ - ۳۱ تير ۱۳۹۵

آیت الله مقتدایی: دادگاه ویژه روحانیت با افراد منحرف قاطعانه برخورد کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به گزارش هایی که از سوی دادگاه روحانیت به شورای عالی حوزه ارائه می شود، گفت: واقعاً جای تأسف است که چرا باید میان روحانیان، چنین افراد منحرف و متخلّفی باشند؛ البته در میان بیش از صد هزار طلبه ممکن است افراد منحرفی نیز وجود داشته باشند، اما باید با جدیت و قاطعیت با آنها برخورد شود.

به گزارش انتخاب به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله مرتضی مقتدایی عصر پنجشنبه در آئین تودیع و معارفه رئیس دادگاه ویژه روحانیت قم با تأکید بر این که در صورت صدور حکم اعدام، زندان و شلاق برای روحانیان متخلف باید آن حکم اجرا شود، ابراز کرد: مسؤولان دادگاه ویژه روحانیت از اینکه یک روحانی متخلف مجازات می شود، وحشت نداشته باشند؛ چرا که این فرد می تواند سبب گمراهی دیگران شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که رهبری فکری و هدایت معنوی جامعه به عهده روحانیت است، اظهار کرد: بر این اساس روحانیت باید بیش از دیگران به تهذیب نفس بپردازد و از آلودگی ها پرهیز کند.

قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: بر اساس احادیث، روحانیت اگر به وظایف دینی و تبلیغی خود عمل کند، مقام و جایگاهش در روز قیامت یک درجه کمتر از جایگاه انبیاء است.

آیت الله مقتدایی تصریح کرد: همچنین در روایات تأکید شده؛ روحانی که به وظیفه دینی خود عمل نکند، از او بوی ناپسندی در جهنم منتشر می شود که جهنمیان از آن بوی منفور، در عذاب هستند.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) همواره بر لزوم تهذیب اخلاق روحانیت تأکید می کردند، ابراز داشت: امام بارها سفارش می کردند روحانی مهذّب می تواند یک امت را به سعادت برساند و روحانی بدعمل نیز می تواند یک ملت را به گمراهی بکشاند.

این عضو خبرگان رهبری بر لزوم توجه بیشتر روحانیت به تهذیب نفس و دوری از رذائل اخلاقی تأکید کرد و گفت: دو راه برای تهذیب نفس در حوزه وجود دارد؛ گام نخست برگزاری برنامه های اخلاقی و دروس اخلاق در حوزه است که معاونت تهذیب، برنامه های مفصلی برای تقویت اخلاق در حوزه در دستور کار دارد.

وی، دومین راهکار تقویت تهذیب نفس در حوزه را عملکرد دادگاه ویژه روحانیت دانست و ابراز داشت: ممکن است در روحانیت نیز گاهی هوای نفس بر انسان غلبه کند و منشاء انحراف دیگران شوند؛ برخورد و مبارزه با روحانیون منحرف از راه های تهذیب در روحانیت است.

قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه تشکیل دادگاه ویژه روحانیت از برکات امام خمینی(ره) است، گفت: ایشان در ابتدای پیروزی انقلاب در راستای حراست و حفظ جایگاه روحانیت به تشکیل دادگاه ویژه روحانیت اقدام کردند.

دبیر دوم شورای عالی حوزه، هدف امام خمینی(ره) از تشکیل دادگاه ویژه روحانیت را تهذیب دانست و افزود: امام راحل برخورد با روحانیون منحرف را لازم می دانستند.

وی در توصیه ای به رئیس و دادستان کل ویژه روحانیت بر لزوم دقت در انتصاب رؤسای دادگاه های ویژه روحانیت تأکید کرد و ادامه داد: کسی که می خواهد مهذّب باشد، باید مراحل تهذیبی را گذرانده باشد؛ افرادی که برای محاکم قضایی و دادسراها در قم و شهرستان ها انتخاب می شوند باید مهذّب باشند.

آیت الله مقتدایی در پایان خاطرنشان کرد: برای قضات دادگاه ویژه روحانیت درس های اخلاقی برگزار شود.

در این آیین ضمن معرفی حجت الاسلام و المسلمین جزایی به عنوان رئیس جدید دادگاه ویژه روحانیت قم، از خدمات حجت الاسلام و المسلمین مجتهدزاده تقدیر شد.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان