arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۵۴۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۶ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۰

آیت‌الله جوادی آملی: جامعه بدون روحانیت قابل تامل است اما جامعه بدون دین، نه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آیت‌الله جوادی آملی گفت: اولین رسالت ما حوزویان این است كه با تمام جان، دین خود را حفظ كرده و مسئولیت خود را انجام دهیم؛ لذا اگر برخی عنوان جامعه بدون روحانیت را بیان كنند قابل تامل است اما جامعه بدون دین تامل پذیر نیست.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، این استاد حوزه شامگاه دوشنبه در دیدار جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب افزود: حوزه، رسالتی در قبال دین و رسالتی نیز در مورد دین‌داران جامعه دارد كه هر دو امر جدی است اما رسالت ما درباره دین جدی‌تر است.

وی ادامه داد: باید دین را محققانه و عالمانه بشناسیم و ضمن باور بتوانیم آن را بشناسانیم و حال اگر افراد به آن عمل كردند یا نكردند در صورت بروز آسیب، آن آسیب به ما وارد شده و به دین وارد نشود.

جوادی آملی خاطرنشان كرد: همانطور كه در عرصه جهاد اصغر شهید یا اسیر شده یا اسیر می‌گیریم در جهاد اوسط یا اكبر نیز به همان صورت است. عده‌ای در جهاد نفس اسیر می‌شوند و برخی آخرین لحظه می‌میرند و شهید می‌شوند. اگر فرد گناهی بكند، تیر خورده است اما اگر مبارزه كرد و تسلیم نشد لازم نیست معصوم یا عادل باشد؛ همین كه به قرآن و عترت دل بسته است، شهید است.

این استاد حوزه اظهار كرد: اگر روحانیت با دین همراه نباشد، دین منتشر نخواهد شد و این عبارت نیز جای تامل دارد.

وی افزود: قرآن، آسیب‌پذیر نیست و علی (ع) و اولاد ایشان نیز این چنین است و نباید این طور باشد كه با داشتن علی (ع) و حسین (ع) نتوانیم دین را حفظ كنیم.

به گزارش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء، جوادی آملی یادآور شد: شاید هند به مراتب بالاتر از ما باشد و سال‌ها پیش به انرژی اتمی دست یافته باشد اما در این سرزمین اسرارآمیز بیش از آنكه ما مسلمانان به آب زمزم احترام می‌كنیم، بر فضولات گاو احترام می‌گذارند.

این استاد حوزه تصریح كرد: اولین و مهمترین رسالت ما این است كه با تمام نیرو نگذاریم دین آسیب ببیند و این امر باید در محیط خانه، جامعه و محیط‌های كاری مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: خود دین نحوه اداره و چگونگی تحصیل در حوزه را به ما نشان داده است. حوزه زمانی می‌تواند به شبهات ایجاد شده در جامعه جواب دهد كه همانطور كه در فقه و اصول، متخصص دارد در علومی مانند كلام و روانشناسی نیز متخصصان فراوانی داشته باشد.

جوادی آملی گفت: اگر حرف دینی بزنیم ولی فكر دنیا در سر ما بوده و بخواهیم جامعه را با دین اداره كنیم، هماهنگ نیست.

این مفسر قرآن كریم خاطرنشان كرد: كسی كه دینی حرف می‌زند باید دینی فكر كند و زمانی در دین اختلافات و تنازعات ایجاد می‌شود كه هوا و هوس وارد شود.

وی افزود: اینكه دینی حرف بزنیم ولی دنیایی فكر كنیم دور باطل ایجاد می‌شود و این گونه كار كردن آبروبر است.

جوادی آملی اظهار كرد: دین همانطور كه نماز را بر ما واجب كرده است صبر را نیز واجب كرده است اما منظور از این صبر، سقوط نیست.

این استاد حوزه با بیان اینكه در هر مقطع تاریخی باید به وظیفه خود عمل كنیم، افزود: حتی در آخرین لحظات نیز حق با ذی‌حق است، در صورتی كه ذی‌حق به وظیفه خودش عمل كند. به هنگام بسته شدن پرونده هر مقطع تاریخی حق از بین نمی‌رود.

وی یادآور شد: حوزه باید از نظر علمی قوی و غنی باشد كه بتواند به شبهات پاسخ دهد تا در صورتی كه اشكالی پیش آید نوك اشكال متوجه علما باشد و متوجه دین نشود.

جوادی آملی با اشاره به شرایط حساس منطقه و نفوذ آمریكا و صهیونیسم در برخی از كشورها خاطرنشان كرد: اكنون كشور ما در یك میدان مین قرار دارد چرا كه در افغانستان، پاكستان و عراق هر روز كشتار و انفجار دیده می‌شود و در جنوب كشور نیز شیوخ بی‌عقل خلیج فارس پایگاه‌های متعدد نظامی تشكیل داده‌اند.

این استاد حوزه ادامه داد: در این شرایط اگر مراقب نباشیم، وحدت و انقلاب ما در خطر قرار می گیرد؛ لذا باید عالمانه از انقلاب محافظت كنیم تا آسیبی نبیند.

وی تصریح كرد: شرایط كشورهای همسایه در حالی است كه اگر حمله‌ای همه‌جانبه به ایران صورت گیرد، عظمت ما در معرض تهدید قرار می‌گیرد؛ لذا باید با تمام توان از عظمت انقلاب خود محافظت كنیم.

جوادی آملی خاطرنشان كرد: حوزه اگر اسلامی است، باید با وجدان الهی علوم خود را سامان بخشد و هنگامی كه حوزه از علوم و خصوصا تفسیر فاصله گرفت دل‌مایه دین در دست جامعه نخواهد بود و ارتباط مردم از وحی قطع خواهد شد.

این استاد حوزه اظهار كرد: گره خوردن جان بشر با عقیده، دل‌مایه‌ای است كه خداوند به هر بشری داده است و نمی‌شود این دل‌مایه را از انسان گرفت؛ لذا باید حداكثر تلاش خود را انجام دهیم تا این دل‌مایه زنده بماند.

وی گفت: پیش از انقلاب اسلامی سه گروه موحدان، ملحدان مانند كمونیست‌ها و بت‌پرستان وجود داشتند و نگرانی ما از این بود كه با پیشرفت علم، بت‌پرستی باقی نمانده و طرفداران آن به سمت دین‌داری گرایش پیدا نكرده و به سمت الحاد می‌روند و با دو برابر شدن ملحدان جهان، موحدان از بین خواهند رفت.

جوادی آملی خاطرنشان كرد: پس از فروپاشی شوروی، طولی نكشید كه تقدیس بت هیچ تكانی نخورد چرا كه همانطور كه ذكر شد بشر همواره به جایی تكیه خواهد كرد؛ البته در این جریان كمونیست و بلشویك مانند برف آب شد اما كسی با آن در نیفتاد.

این استاد حوزه افزود: انسان در درون خود به جایی تكیه دارد و اگر از این موقعیت حداكثر بهره را نبریم، هند و بودا از آن بهره خواهند برد.

بر اساس این گزارش، در ابتدای این دیدار حجج اسلام مرتضوی و ادیب از اساتید حوزه نیز در سخنانی به تبیین شرایط روز جامعه و هم‌چنین شرایط امروز حوزه‌های علمیه اشاره كردند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۴
0
3
حضرت ایت الله جناب عالی وقتی روحانیت را سفارش به دین میفرمایید بنده به عنوان عوام جامعه و شیعه مرتضی علی بسیار متعجب میشوم مگر روحانیت مشغولیت دیگری هم باید داشته باشند ؟
نظرات بینندگان