arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۷۴۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۲۱ - ۰۷ آذر ۱۳۹۵

دادگستری لرستان: ازدواج زیر ۱۸ سال مصداق کودک آزاری است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: ازدواج در سنین زیر 18 سال بخصوص برای دختران مصداقی از کودک آزاری و آسیب اجتماعی به کودکان محسوب می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: ازدواج در سنین زیر 18 سال بخصوص برای دختران مصداقی از کودک آزاری و آسیب اجتماعی به کودکان محسوب می شود.

محمدتقی شاکرمی روز یکشنبه در اولین همایش پیشگیری از سو رفتار با کودکان که در محل اداره کل بهزیستی لرستان برگزار شد افزود: درازدواج صرفا رشد جسمی و جنسی افراد نباید مورد توجه باشد بلکه در جامعه امروزی، بلوغ فکری، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی تاکید کرد: در مواردی که خانواده ها برای دریافت گواهی رشد دختران زیر 18 سال برای ازدواج اقدام می کنند در گفت و گو با این دختران مشاهده می شود که حتی از ابتدایی ترین مسائل زندگی و توانایی هایی که لازمه تشکیل یک خانواده است بهره مند نیستند و صرفا بلوغ جسمی این افراد در نظر گرفته شده است.

معاون اجتماعی و پیشیگری از وقوع جرم دادگستری لرستان همچنین گفت: کودک آزاری ابعاد متنوعی دارد که در تعریف قانونی آن منظور هر فعل یا ترک فعلی است که باعث آزار جسمی ، روانی و عاطفی کودک شود.

شاکرمی اظهار کرد:هر گونه سو استفاده و بهره برداری از کودک در اشکال مختلف اعم از استثمار کودک به صورت کودکان خیابانی، کودکان کار، تکدی گری و به کارگیری کودکان در خرید و فروش و جابجایی مواد مخدر به عنوان کودک آزاری محسوب می شود و بنا بر قانون چنانچه کودک آزاری به اثبات برسد شخصی که مرتکب این جرم شود مورد پیگرد قانونی و اعمال مجازات می شود.

وی با تاکید بر اینکه روح و جسم کودک ظریف و لطیف است و باید از آسیب های مصون بماند گفت: در این زمینه به حمایت عملی دولت فارغ از حمایت های کاغذی و قانونی نیاز است و علاوه بر این در حوزه های فرهنگی نیز مراکز آموزشی و علمی نیز باید اقداماتی موثری را انجام دهند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با تاکید بر رعایت حقوق اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کودکان گفت: تامین بهداشت و سلامت کودکان از جمله حقوق کودکان است که در جامعه امروز کمتر مورد توجه قرار دارد.
وی با تاکید بر توجه به رعایت حقوق کودکان افزود: توسعه و پیشرفت جامعه در نتیجه تعلیم و تربیت کودکان حاصل می شود و اگر جامعه فاقد تربیت باشد نمی تواند به رشد و تعالی لازم دست یابد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با اشاره به اهمیت موضوع آسیب های اجتماعی در جوامع امروزی گفت: برای مقابله با این آسیب ها همه باید همکاری و مشارکت داشته باشند و از سازمان های مردم نهاد باید کمک گرفت و هر گونه بی تفاوتی نسبت به این آسیب ها همه افراد جامعه را درگیر می کند.

وی یادآور شد: در برخورد با آسیب های اجتماعی همواره باید سه اصل پیش بینی، پیشگیری و مجازات را در پیش گرفت و صرف تمرکز بر فعالیت ها و اقدامات تنبیهی نمی تواند راهکار موثر در برخورد با اینگونه آسیب ها باشد.

شاکرمی تمرکز بر فعالیت های پیشگیرانه را نوعی سرمایه گذاری دانست و گفت: برخی اینگونه فعالیت ها را هزینه کردن می دانند در حالیکه با این شیوه می توان در درازمدت آسیب های اجتماعی را کاهش داد.

اولین همایش پیشگیری از سوء رفتار با کودکان روز یکشنبه در اداره کل بهزیستی لرستان برگزار شد.

نظرات بینندگان