arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۰۸۰۰
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۷

ستاد احیای دریاچه ارومیه: پل میانگذر در خشک شدن دریاچه نقش نداشته

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۶۵ درصد از علت خشک شدن دریاچه ارومیه عوامل انسانی است، گفت: پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن نقشی نداشته است. او گفت: البته باید اذعان کنیم که این پل در تبادل آب میان جنوب و شمال دریاچه ارومیه اختلال ایجاد کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۶۵ درصد از علت خشک شدن دریاچه ارومیه عوامل انسانی است، گفت: پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن نقشی نداشته است.

به گزارش ایرنا، مسعود تجریشی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در ارومیه با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر نقش تاثیرگذار پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن، بیان کرد: این اخبار از سوی ما تایید نمی‌شود؛ البته باید اذعان کنیم که این پل در تبادل آب میان جنوب و شمال دریاچه ارومیه اختلال ایجاد کرده است.
وی یکی از دلایل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه را برداشت زیاد آب در حوضه دریاچه عنوان کرد و افزود: برخی‌ها سدسازی را دلیلی بر خشک شدن نگین آبی آذربایجان می‌دانند، ولی این در حالی است که اگر حق آبه دریاچه داده شود، هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در روز‌های آتی شاهد افزایش چشمگیر تراز دریاچه ارومیه خواهیم بود، گفت: تراز این دریاچه در حال حاضر یکهزار و ۲۷۰ متر و ۷۹ سانتی متر برآورد شده که ۳۴ سانتی متر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
وی اضافه کرد: وسعت این دریاچه با افزایش ۳۹۳ کیلومتری نسبت به زمان مشابه سال گذشته به ۲ هزار و ۳۳۴ کیلومترمربع رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر اقدامات عملی دولت تدبیر و امید نبود امروز اثری از دریاچه ارومیه وجود نداشت، اضافه کرد: دریاچه ارومیه به طور موفقیت آمیزی به مرحله تثبیت رسیده است و روند احیای آن ادامه دارد.
تجریشی با بیان اینکه هنوز طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه به بهره برداری نرسیده است، اظهار داشت: اکثر این طرح‌ها سال آینده به بهره برداری می‌رسد و پیش بینی می‌شود از سال ۱۴۰۱ سالانه بیش از ۱.۳ میلیون مترمعکب آب به پیکره دریاچه ارومیه وارد شود.
وی با اعلام اینکه طرح انتقال آب از جنوب آذربایجان غربی به دریاچه ارومیه ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: طی سال آتی هفت هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای اتمام این طرح اختصاص می‌یابد و سالانه بیش از ۶۲۰ میلیون مترمعکب آب وارد پکره دریاچه ارومیه خواهد شد.
به گزارش ایرنا ستاد احیای دریاچه ارومیه نقش هماهنگی برای اجرای طرح‌های احیا را بر عهده دارد و اعتبار اختصاص یافته به این ستاد برای تکمیل طرح‌ها در اختیار دستگاه‌های مرتبط از جمله شرکت آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، اداره کل محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی قرار می‌گیرد.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیای این دریاچه آغاز کرد و در سریع‌ترین زمان ممکن طرح‌های ۴۴ گانه نهایی برای احیای این دریاچه در دستور کار قرار گرفت.
نگین آبی آذربایجان در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال/ از سال ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها، ۲۱ رودخانه دائمی و ۳۹ رودخانه دوره‌ای سیراب می‌شود.

نظرات بینندگان