arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۱۳۶۴
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۱ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷

میزان کالری خورشت قیمه چقدر است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

خورشت قیمه ( khoresht gheymeh epersianfood ) یکی از لذیذ ترین غذاهای سفره ایرانی است. این خورشت به دلیل گوشت های مکعبی خرد شده اش قیمه نامیده می شود.

 کلمه قیمه از ریشه ترکی و به معنی ریز ریز است. این خورشت در بیشتر مراسم های مذهبی ایران مثل عاشورا به عنوان نذری بین مردم توزیع می شود و با توجه به ترکیب آن منبع خوبی برای انواع ویتامین ها و دریافت کالری است.

قیمه را معمولا با گوشت قرمز تهیه می کنند اما می توان با گوشت مرغ هم طبخ کرد و انواع مختلفی دارد. با توجه به زندگی ماشینی که امروزه داریم و تحرک کم اعضای خانواده, باید میزان کالری دریافتی هر غذا را نیز بدانیم تا بهتر به سلامت خودمان رسیدگی کنیم.

در اینجا قصد داریم طرز تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر را آموزش دهیم و میزان کالری دریافتی آن را بررسی کنیم.

 

مواد لازم برای خورشت قیمه برای ۴ نفر

  •  
  • گوشت 300 گرم ( می تواند گوشت گوسفند باشد )
  • لپه 8 قاشق غذاخوری
  • پیاز 2 عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی 2 تا 3 عدد
  • نمک و فلفل  به مقدار لازم

 

دستور تهیه:

 

اگر می خواهید از نفخ بوسیله لپه ها جلوگیری کنید بهتراست آن ها را روز قبل در آب خیس کنید و آب آن را تعویض کنید.

پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید  سپس گوشت و لپه را اضافه کنید و مجددا با هم تفت دهید تا زمانی که گوشت تغییر رنگ دهد.

اکنون مواد تفت داده شده را داخل ظرف بزرگتری مثل قابلمه بریزید.

می توانید از زودپز هم استفاده کنید اما زمان پخت بیشتر طعم قیمه را بهتر می کند.

رب گوجه را با کمی روغن تفت دهید و سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید خوب جا بیفتد. به این صورت که ابتدا حرارت زیاد خورشت را به جوش آورید سپس در قابلمه را گذاشته و حرارت را کم کنید. مقداری آب بریزید که خورشت قیمه شما نسوزد زیرا باید 40 دقیقه حداقل حرارت ببیند تا گوشت و مواد دیگر به خوبی بپزد. معمولا برا ی هر نفر یک لیوان کافی است.

لیمو عمانی ها را شکسته و پوست و تخمهایش را جدا کنید تا مزه تلخی به خورشت ندهد و بعد از پختن گوشت و لپه به غذا اضافه کنید. ادویه ها مانند نمک و فلفل  را در این مرحله به خورشت اضافه کنید.اکنون اجازه دهید تا خورشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد.  اضافه کردن قلم گوسفند می تواند خورشت را خوشمزه تر و مقوی تر کند. البته این مورد اختیاری است.

پس از گذشت حدود 1 ساعت می توانید در قابلمه را بردارید و در صورتی که به روغن افتاده بود اصطلاحا جا افتاده است. اکنون می توانید خورشت را در ظرفی بریزید و با سیب زمینی تزدین نمایید . این خورشت همراه پلو سرو می شود.

سیب زمینی را در این خورشت می توانید به دو صورت استفاده کنید که به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. می توانید سیب زمینی را 45 دقیقه قبل از پخت کامل خورشت به آن اضافه کنید تا لعاب بیشتری داشته باشد یا می توانید آن را سرخ کنید و بعد از پخت خورشت کنار آن میل کنید.

میزان کالری در هر جز از  مواد لازم خورشت قیمه

اکنون میزان کالری ماده غذایی خورشت را برایتان محاسبه می کنیم.

میزان کالری در هر پرس قیمه:

لپه (خشک,خام و غیره) 191 کالری (ا فنجان = 225 گرم)

سینه مرغ (پخته شده) 51  کالری، بدون پوست، تفت داده شده

سس گوجه فرنگی 39 کالری (0.50 لیوان)

ارزش غذایی  و ویتامین محاسبه شده در هر وعده غذایی برا ی4 نفر

دفعات سرو 1 بار

مقدار درهر سرو

کالری 277.2

کل چربی 1.4 گرم

چربی اشباع شده 0.2 گرم

چربی نوشابه 0.2 گرم

چربی مونو سدیم 0.2 گرم

کلسترول 24.6 میلی گرم

سدیم 669.5 میلی گرم

پتاسیم 513.8 میلی گرم

کربوهیدرات 42.8 گرم

فیبر غذایی 16.5 گرم

شکر 9.7 گرم

پروتئین 25.5 گرم

ویتامین 8.7% A

ویتامین 2.8% B-12

ویتامین 16.9% B-6

ویتامین 15.2% C

ویتامین0.0%  D

ویتامین 8.7% E

کلسیم 2.1٪

مس 8.4٪

فولاد 42.0٪

آهن 26.6٪

منیزیم 7.9٪

منگنز 5.6٪

نیاسین 29.8٪

اسید پانتوتنیک 26.4٪

فسفر 11.5٪

ریبوفلاوین 6.6٪

سلنیوم 11.2٪

تيامين 33.8٪

روی 3.8٪

* ارزش روزانه درصد بر اساس رژیم غذایی 2،000 کالری است. مقادیر روزانه شما ممکن است بسته به نیازهای کالری شما بالا یا پایین باشد.

برای آشنایی با دستور پخت استامبولی پلو ( estamboli polo epersianfood ) و دستور پخت غذاهای ایرانی دیگر به سایت www.epersianfood.com مراجعه نمایید.

منبع: Most delicious Persian food: an introduction for foreign tourists

 

نظرات بینندگان