arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۸۸۵۸۴
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۵ - ۲۳ تير ۱۳۹۸
العربی الجدید:

توافق پوتین با ترامپ و نتانیاهو علیه ایران؟ / ماجرای نشست اخیر در تل اویو در مورد تهران چیست؟

 در حالی که ایران درگیر یک رویارویی منطقه ای با ایالات متحده است، و با تمام توان در برابر جبروت دولت بزرگ آمریکا ایستاده و از تمام امکانات داخلی و ابزارهای بین المللی برای جلوگیری از وقوع جنگ ویران کننده استفاده می کند، موضع گیری روسیه در مورد حضور ایران در سوریه، باعث غافلگیری تهران شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

توافق پوتین با ترامپ و نتانیاهو علیه ایران؟ / ماجرای نشست اخیر در تل اویو در مورد تهران چیست؟

عيسى الشعيبی در العربی الجدید نوشت:‌ در حالی که ایران درگیر یک رویارویی منطقه ای با ایالات متحده است، و با تمام توان در برابر جبروت دولت بزرگ آمریکا ایستاده و از تمام امکانات داخلی و ابزارهای بین المللی برای جلوگیری از وقوع جنگ ویران کننده استفاده می کند، موضع گیری روسیه در مورد حضور ایران در سوریه، باعث غافلگیری تهران شده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در اواخر ژوئن گذشته، نشست بی سابقه ای بین مشاوران امنیت ملی از آمریکا، روسیه و اسرائیل، با میزبانی نتانیاهو تحت عنوان «اخراج ایران از سوریه» برگزار شد. کمی بعد، دولت اسرائیل به 13 موضع ایران در سوریه حمله کرد و روزنامه یدیعوت احرونوت این حمله را از حیث شدت، مساحت و زمان بندی، متفاوت از حملات پیشین دانست. این درحالیست که هآرتص این حملات را نتیجه تفاهم های صورت گرفته در نشست اخیر بین مسئولان آمریکا، روسیه و اسرائیل، دانسته است.

ایران  اما به تدریج متوجه مسامحت روسها در قبال حملات مداوم اسرائیل به پایگاههای ایرانی در سوریه شده است.

آمادگی نظامی دو طرف و درگیریهای ایجاد شده بین یگانهای روس و شبه نظامیان ایرانی در دیرالزور، امتناع ایران از مشارکت در حمله نظامی به ادلب و گزارش هایی که در مورد عقب نشینی حزب الله از سوریه وجود دارد، حکایت از آن دارد که همکاری بین ایران و روسیه در سوریه، به تدریج در حال مواجه با مشکل است.

اما به احتمال زیاد، در این مرحله دشوار، ایرانی ها از احساس تلخ شان نسبت به تغییر موضع روسیه، صحبتی نکرده و اختلافات را علنی نمی کنند؛ چراکه تهران در سوریه شریک جایگزینی به جز روسیه ندارد و روابط خارجی اش آنقدر گسترده نیست که بتواند تعارفات دیپلماتیک روسیه در این لحظه دشوار را با همکاری با یک قدرت دیگر، جبران کند.

امروز، ایرانی ها در مورد دلایل آزادی عمل اسرائیل در آسمان سوریه، بویژه در منطقه محافظت شده با سامانه های دفاعی روسیه، صحبتی نمی کنند. شاید بهتر است بگوییم دشواری شرایط فعلی، ایران و فشارهای شدیدی که از سوی آمریکا متوجه آن است، باعث شده تا اختلافات با پوتین و تاکید او بر مسلط شدن بر زمام امور در سوریه را نادیده بگیرد. در عین حال، با توجه به نیتهای تاریخی مسکو و محاسبات مشکوک آن، ایرانی ها در خصوص اینکه روسیه نیز با حملات اسرائیلی همراه شود، احساس نگرانی می کنند.

مترجم: مریم نصرالهی

نظرات بینندگان