arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۲۷۹۱
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۳ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸

واعظی: تماس تلفنی مکرون با روحانی ۱۰۰ دقیقه طول کشید

رئیس دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور ایران و فرانسه، خاطرنشان کرد: تماس تلفنی که آقای مکرون شب گذشته با آقای روحانی برقرار کرد، ۱۰۰ دقیقه طول کشید که این موضوع نشان دهنده آن است که ما هم در منطقه و هم در دنیا منطق داریم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رئیس دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور ایران و فرانسه، خاطرنشان کرد: تماس تلفنی که آقای مکرون شب گذشته با آقای روحانی برقرار کرد، 100 دقیقه طول کشید که این موضوع نشان دهنده آن است که ما هم در منطقه و هم در دنیا منطق داریم.

به گزارش ایسنا، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی در جلسه هیئت دولت، اظهار کرد: با توجه به این که در حال حاضر فقط بانکی‌ها از ریال استفاده می‌کنند و مردم بیشتر از تومان صحبت می‌کنند، صحبت‌هایی مطرح شد مبنی بر این که آن چه که الان رایج است به قانون تبدیل کنیم. بنابراین کلیاتی از طرح حذف چهار صفر در جلسه امروز هیئت دولت مطرح و به تصویب رسید و قرار شد که در جلسه روز یکشنبه آقایان دژپسند و همتی جزئیات این طرح را ارائه دهند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اقدام اخیر آمریکا برای به پای میز مذاکره کشاندن مقامات ایرانی طی یک عملیات فریب، خاطرنشان کرد: سیاست اخیر آمریکا سیاست جدیدی نیست و این دولت از ابتدای روی کار آمدن ترامپ با روش‌های مختلف به دنبال به پای میز مذاکره کشاندن ما بوده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه روشن است، خاطرنشان کرد: آنچه که مربوط به موضوعات دیگر نظیر موضوعات منطقه‌ای، موشکی و نظامی و آن چه که به خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌شود ارتباطی با آمریکایی‌ها ندارند. در ارتباط با مسئله هسته‌ای نیز ما چارچوبی تحت عنوان 1+5 داریم که اگر آمریکا داخل این چارچوب باشد می‌تواند در آن تبادل نظر کند.

واعظی با بیان این که در دیپلماسی طرف مقابل کار خود را انجام می‌دهد و دیپلمات‌های ما نشان دادند به اوضاع مسلط هستند، اظهار کرد: در چند ماه گذشته این ما بوده‌ایم که آمریکایی‌ها را به دنبال خود آورده‌ایم. آمریکا با همه قدرت و ابزار در دست خود در سفر قبلی آقای ظریف به دلیل اتخاذ مواضع محکم ایشان در سخنرانی‌ها و گفت و گوهای رسانه‌ای در موضع انفعال قرار گرفتند و دیدیم که در سفر آخر آقای ظریف آمریکایی‌ها او را محدود کردند؛ این اقدام نشان از آن است که آمریکایی‌ها از دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران می‌ترسند و لذا به همین دلیل است که الان آقای پامپئو در موضع انفعال قرار گرفته است.

وی ادامه داد: امروز مشاهده می‌کنیم که هم در موضوع تحریم و هم در موضوع دیپلماسی آمریکایی‌ها به صورت جدی کم آوردند و عملا در حال انجام حرکاتی انفعالی هستند؛ ما نیز به هیچ وجه نگران نیستیم؛ چرا که شرایط بین المللی را به خوبی می‌شناسیم و ارتباط‌مان با کشورهای مختلف برقرار است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به گفت و گوی تلفنی روسای جمهور ایران و فرانسه در شب گذشته گفت: دیشب نزدیک به 100 دقیقه تماسی که آقای مکرون با آقای روحانی داشتند به طول انجامید که این موضوع نشان دهنده آن است که ما هم در منطقه و هم در دنیا منطق داریم و دیدگاه‌هایی که مطرح می‌کنیم هم درباره مسائل امنیتی و هم در رابطه با سایر مسائل حرف برای گفتن داریم.

وی تصریح کرد: ما نگران این نیستیم که چند نفر در واشنگتن بنشینند و طرحی را برنامه ریزی کنند و فکر کنند می‌توانند از نظر جو روانی در کشور تاثیر گذار باشند. اگر در گذشته امیدشان به این بود که می‌توانند با یک جنگ روانی و تبیلغاتی روی مردم اثر بگذارند مشاهده کردیم که طی روزهای گذشته تمام موضوعاتی که از سوی آمریکایی‌ها مطرح شده هیچ اثری روی مردم ما نگذاشته است. امروز مردم به مسوولان خود بیش از گذشته اعتماد دارند و مسوولان نیز بیش از گذشته پای حرف ها و قول های خود ایستاده‌اند، به همین دلیل نباید نگران باشیم.

رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره طرح روسیه برای تامین امنیت منطقه خلیج فارس توسط کشورهای منطقه که توسط نماینده این کشور در سازمان ملل مطرح شد، گفت: این طرح از ابتدای انقلاب جزو سیاست های ایران بوده است و ما همواره اعلام کردیم که خلیج فارس باید امن باشد و امنیت آن هم توسط کشورهای منطقه تضمین شود.

وی افزود: اگر این سیاست در سازمان ملل یا هرجایی مطرح شود ما به عنوان مبدع، از آن حمایت می کنیم. با توجه به نگاه جمهوری اسلامی به موضوع امنیت خلیج فارس، اجرای این طرح و اینکه هیچ نیروی خارجی در منطقه نباشد؛ یکی از آرزوهای ایران است اما اینکه در عمل اتفاق بیفتد، کمی سخت است.

واعظی همچین درباره نامه وزیر امورخارجه به رهبر انقلاب اسلامی و گلایه ظریف نسبت به برخی اقدامات تخریبی گفت: لازم است بار دیگر از مقام معظم رهبری به دلیل عنایت به خادمین مردم قدردانی کنم که این قدردانی دولت و شخص رئیس جمهوری است.آقای ظریف بی‌مهری‌هایی که به ایشان و دیگر اعضای هیات دولت انجام شده بود را مبتکرانه منعکس کردند و با محبت مقام معظم رهبری مواجه شدند.

وی افزود: ما از نگاه مقام معظم رهبری نسبت به اعضای هیات دولت آگاه بودیم؛ این پاسخ باید قابل توجه کسانی باشد که با ادعای ولایتمداری، کارهایی خلاف نظر مقام معظم رهبری انجام می دهند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره توئیت اخیر ترامپ درباره ایران با تاکید بر اینکه تلاش های رئیس جمهوری آمریکا هم در مذاکره و هم در تحریم شکست خورده است، اظهار کرد: ترامپ در حال حاضر در تمام سیاست‌های خود علیه ایران با شکست مواجه شده است؛ اوبه کشورهای اروپایی قول داده بود که در صورت همکاری با آمریکا طی یک تا ۲ ماه با فشار حداکثری به هدف خود خواهد رسید اما الان بیش از یک سال از تحریم های آمریکا می‌گذرد و مشاهده می‌کنیم که هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی تصریح کرد: امروز در بازار ارز و کالا، آرامشی برقرار شده است، نوسانات گذشته وجود ندارد، حتی ارز سیر نزولی گرفته و روند افزایشی قیمت کالاها هم متوقف شده است اما ما اعتقاد داریم قیمت‌ها باید بر اساس سیاست عرضه و تقاضا بازهم کاهش یابد.

واعظی افزود: توییت ترامپ در چنین شرایطی نوعی سردرگمی و عقب نشینی است. رئیس جمهوری آمریکا اکنون با ایرانی روبروست که در مذاکره و دیپلماسی حرف برای گفتن دارد و کشوری با تاریخ چندهزار ساله است و در چنین کشوری نباید انتظار داشته باشد که آنچه گفته عمل شود.

رئیس دفتر رییس جمهوری همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره حضور هیات اماراتی در ایران و هدف از این سفر هم تصریح کرد: امارات در حال تجدید نظر در رویکرد تند خود درباره یمن، تغییر آرایش نیروهای خود در این کشور و ایجاد تفاوت کمی در دیدگاه‌های خود با عربستان در موضوع یمن است.

واعظی با اشاره به نگرانی های امارات درباره امنیت خلیج فارس، گفت: امارات با روش‌هایی علاقمند است در این زمینه با ایران ارتباط داشته باشد.

نظرات بینندگان