arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۵۳۷۲
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۲۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸

رییس سازمان حج و زیارت: مشکل سردخانه مانع انتقال گوشت‌های قربانی به ایران شد

رییس سازمان حج و زیارت، بروز مشکلاتی در زمینه سردخانه را مهمترین دلیل عدم انتقال گوشت قربانی حجاج ایرانی در سال جاری به داخل کشور بیان کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس سازمان حج و زیارت: مشکل سردخانه مانع انتقال گوشت‌های قربانی به ایران شدرییس سازمان حج و زیارت، بروز مشکلاتی در زمینه سردخانه را مهمترین دلیل عدم انتقال گوشت قربانی حجاج ایرانی در سال جاری به داخل کشور بیان کرد.

به گزارش ایلنا، علیرضا رشیدیان گفت: سال‌جاری 86 هزار راس گوسفند از سوی حجاج ایرانی قربانی شد که کار ذبح همه آنها توسط ذابحین ایرانی ستاد حج و زیارت و با نظارت دقیق ناظران بعثه مقام معظم رهبری صورت گرفت. همه لاشه‌های گوشت پس از ذبح به سردخانه منتقل و فریز شد اما در زمینه انتقال آنها با مشکلاتی روبرو شده ایم.

رییس سازمان حج و زیارت توضیح داد: برای انتقال گوشت به ایران باید استانداردهای دامپزشکی را رعایت می کردیم. دامپزشکی تاکید داشت باید همه گوسفندها را قبلا معاینه و تایید کند و بعد از آن، بر مراحل ذبح و آماده کردن آنها برای فریزشدن و مراحل بعدی انتقال کاملا نظارت داشته باشد تا اجازه ورود آن را به داخل مرزهای جمهوری اسلامی بدهد.

وی افزود: بخشی از این کار را دنبال کردیم و با دامپزشکی به توافقاتی رسیدیم اما در بخش دوم که مربوط به سردخانه‌ها، یافتن کشتی سردخانه دار و اجاره آن برای انتقال گوشت از بندر جده به بندرعباس بود، به مشکلاتی برخوردیم.

رشیدیان تصریح کرد: پس از آنکه دیدیم انتقال گوشت‌های قربانی سال‌جاری میسور نیست، در نشستی با رییس بانک توسعه اسلامی به وی اعلام کردیم طبق روال سنوات گذشته، گوشت را به کشورهایی که با هماهنگی جمهوری اسلامی ارسال می‌کرد، بفرستد تا مردم آنها از آن استفاده کنند.

رییس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه شخص وی از مدافعان انتقال گوشت‌های قربانی زائران ایرانی به داخل کشور است، یادآور شد: روزی که برای مذاکره رفتیم تا زمینه انتقال گوشت قربانی حجاج را به کشور دنبال کنیم، خیلی از سایت‌های خبری شروع به ایراد گرفتن کردند که آیا حالا ایران اینقدر فقیر شده که دنبال گوشت قربانی است؟!

وی افزود: ما همان زمان توضیح دادیم که معتقدیم این گوشت قربانی در صحرای منا توسط خود ایرانی‌ها صورت گرفته و یک گوشت خوب و با برکت است.

رشیدیان تصریح کرد: حجاج همه کشور ها امسال در مجموع دو میلیون و 500 هزار راس گوسفند قربانی کردند که یک ثروت بیکران برای مسلمانان است و حیف است چنین ثروت بزرگی هدر برود. باید تلاش کنیم از این ثروت عظیم استفاده درست و مناسبی صورت گیرد.

ذبح گوسفندهای قربانی توسط 64 ذابح ایرانی در کشتارگاه صنعتی المعیصم در مکه مکرمه صورت گرفت.

به گفته رضانیا مسئول طرح قربانی حج تمتع 98، در مجموع، تعداد 86 هزار و 81 راس گوسفند از سوی حجاج ایرانی ذبح شد که تعداد 85 هزار و 670 راس گوسفند روز عید قربان – دهم ذی الحجه- و 411 راس نیز به درخواست زائران، روز یازدهم ذی الحجه قربانی شد.

نظرات بینندگان