arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۴۶۷۱
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۲ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸

خروج کلیه ۷.۴ کیلوگرمی از بدن بیمار هندی

پزشکان هندی کلیه‌ای به وزن ۷.۴ کیلوگرم که به اندازه دو نوزاد تازه متولد شده بود را از بدن یک بیمار خارج کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پزشکان هندی کلیه‌ای به وزن ۷.۴ کیلوگرم که به اندازه دو نوزاد تازه متولد شده بود را از بدن یک بیمار خارج کردند.

 در حالی که یک کلیه به‌طور معمول بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم وزن دارد، تصور می‌شود این کلیه بزرگ‌ترین کلیه‌ای باشد که تاکنون در هند از بدن یک نفر خارج شده است.

فردی که این کلیه از بدن او خارج شده از بیماری کلیوی پلی‌کیستیک اتوزومال غالب رنج می‌برده است که باعث رشد کیست در سراسر این عضو بدن می‌شود.

به گفته یکی از پزشکان درگیر این عمل، بزرگی بیش از حد کلیه در این بیماران شایع است همچنین به گفته یک متخصص، پزشکان به‌طور معمول کلیه را از بدن این بیماران خارج نمی‌کنند، مگر آن که علائم عفونت و خونریزی داخلی وجود داشته باشد.

در مورد این بیمار هندی، کلیه دچار عفونت شدیدی شده بود که به آنتی‌بیوتیک‌ها پاسخگو نبود و اندازه بیش از حد کلیه باعث ایجاد مشکلات تنفسی بیمار می‌شد. به همین دلیل پزشکان چاره‌ای جز خارج کردن کلیه از بدن بیمار نداشتند.

مطابق با رکوردهای جهانی گینس سنگین‌ترین کلیه ۴.۵ کیلوگرم به ثبت رسیده است. هر چند در مجلات ارولوژی سوابق کلیه‌هایی وجود دارد که حتی از این رکورد نیز سنگین‌تر بوده‌اند. برای مثال یک کلیه ۹ کیلوگرمی در ایالات متحده و یک کلیه دیگر ۸.۷ کیلوگرمی در هلند مشاهده شده است.

پزشکان هندی نیز در حال تصمیم‌گیری برای ارسال سوابق کلیه این بیمار برای ثبت در رکوردهای جهانی گینس هستند.

بنا بر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی‌، بر اساس اعلام سرویس سلامت همگانی انگلیس (NHS)، بیماری کلیه پلی‌کیستیک یک بیماری ارثی شایع است و در افراد مبتلای بین ۳۰ تا ۶۰ سال مشکلاتی ایجاد می‌کند. این بیماری عملکرد کلیه را به‌تدریج دچار مشکل می‌کند و در نهایت منجر به نارسایی کلیه می‌شود.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان