arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۹۷۲۱
تعداد نظرات: ۳۳ نظر
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۱ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۹

روحانی: ممکن است کرونا تا آخرسال با ما باشد / برای بعد از 20 فروردین، یکشنبه تصمیم نهایی را خواهیم گرفت

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از ملت هوشیار سراسر کشور به خاطر همراهی و توجه و رعایت پروتکل های بهداشتی تشکر کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی همچنین میزان ذخایر کالاهای اساسی کشور را بسیار امیدوارکننده خواند و اظهارداشت: در تامین ارز نیازمندی های بخش سلامت و کالاهای اساسی، تا پایان سال مشکلی نخواهیم داشت.

وی در ادامه ضمن قدردانی از همکاری مردم در مبارزه با بیماری کرونا و رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی، افزود: کرونا مساله ای نیست که بگوییم در فلان روز تمام می شود، باید همگان پروتکل ها و دستورالعمل های وزارت بهداشت را مراعات کنند.

متن سخنان دکتر روحانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در آغاز باید از ملت هوشیار سراسر کشورمان سپاسگزاری و تشکر کنم برای اینکه دیروز که روز طبیعت و "سیزده به در" بود، کاملاً به پروتکل‌ها توجه و آنها را مراعات کردند. همین مراعات و همکاری اساس کاری است که امروز پیش رو داریم تا به نقطه با ثباتی ان‌شاء الله دست پیدا کنیم. همه این تلاش‌ها برای این است که تعداد موارد ابتلای منجر به فوت در کشور کاهش پیدا کند و خانواده‌های داغدار کمتری را شاهد باشیم و مردم بتوانند سلامت خودشان را در روزهای آینده شاهد باشند و بتوانیم کار، فعالیت و تلاش را با سلامت مردم توأم کنیم.

جلسه امروز، جلسه اقتصادی در رابطه با شرایطی بود که امروز داریم. تأمین نیازمندی‌های کشور، هم برای بخش سلامت مردم و مقابله با کرونا و هم تأمین کالاهای اساسی و هم نیازمندی‌هایی که تا پایان سال 99 باید مورد توجه ما باشد.

گزارش مفصلی را وزارتخانه‌های کشاورزی و صمت از شرایط ذخایر کالاهای اساسی در ماه‌های آینده ارائه کردند که گزارش بسیار خوب و امیدوارکننده‌ای بود. جداول روزانه هم همین را نشان می‌دهد که بحمدالله در ماه‌های آینده مشکلی پیش روی کشور نیست ولی باید برای سال 99 تصمیمات لازم درباره نیازمندی‌هایی که داریم و نحوه تأمین این نیازمندی‌ها، اتخاذ شود.

بانک مرکزی هم گزارش خوبی از شرایط ارزی کشور و شرایطی که برای تأمین ارز در قدم اول برای بخش سلامت، نیازمندی‌های دارویی و پزشکی و در بخش دوم برای کالاهای اساسی در پیش داریم ارائه داد.

بحمدالله مشکلی برای تأمین ارز تا پایان سال، با روندی که پیش‌بینی کردیم نخواهیم داشت و طراحی انجام گرفته برای اینکه چگونه بتوانیم تأمین کالا به موقع داشته باشیم و ذخایر هم همیشه به طور ثابت در اختیار باشد.

بخش اول بحث راجع به کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی بود که تا پایان سال 99 چگونه تأمین شود، چه منابعی در اختیار داریم و چه اقداماتی در این زمینه باید انجام بگیرد؟

بخش دوم درباره گمرکات بود که امروز حدود 4 میلیون تن کالا از کالاهای اساسی در گمرکات است. کالاهای اساسی که خریداری، حمل و به گمرک آمده و مقرراتی را که لازم بود مورد توجه قرار دهیم تا این کالاها از گمرک آزاد شود و به داخل کشور بیاید، امروز بررسی کردیم. بانک مرکزی و وزارت صمت این چارچوب را مشخص کردند و همین امروز به صاحبان کالا اعلام می‌شود که چگونه کالایشان در اختیارشان قرار می‌گیرد و از گمرکات وارد کشور می‌شود.

همچینین درباره کالاهایی که آمده و روی کشتی است، تصمیم بسیار خوبی اتخاذ شد و می‌توانیم مطمئن باشیم در روزهای آینده این 4 میلیون تن کالا وارد کشور می‌شود و این حرکت بسیار خوبی برای بازار و منابع کشور است.

این قدم اولی بود که تصمیم گرفتیم. در گمرکات کالاهای دیگری وجود دارد که جزو کالاهای اساسی نیست، اما کالاهای مورد نیاز برای تولید است و یا تجهیزاتی است که برای تولید وارد کشور شده است. این موارد هم مورد بحث قرار گرفت که وزارت صنعت، معدن و تجارت لیست کالاهای ضروری را مشخص کند که این کالاها آزاد شود و بانک مرکزی هم ترتیبات خاصی را پیش‌بینی کرد که چگونه ارز آنها تأمین شود. این دو گام هم برای تخلیه بنادر و هم برای آمدن کالا و در دسترس عموم قرار گرفتن، بسیار مهم است.

البته بحثی هم درباره تولیدات داخلی کردیم از جمله گندم که امسال الحمدالله محصول ما محصول خوبی خواهد بود و گندم به تدریج با توجه به اقلیم مناطق مختلف کشور درو و آماده و خریداری می‌شود. درباره نحوه خرید گندم امسال هم تصمیم گرفته شد که امسال چگونه گندم برای بخش‌های مختلف تامین نان کشور، صنوف و صنعت خریداری و تامین شود که این تصمیمات ان‌شاء الله عملی خواهد شد.

نسبت به منابع ارزی و اقداماتی که وزارت خارجه باید انجام بدهد و همچنین درباره روابط تجاری که باید با کشورهای همسایه داشته باشیم و پروتکل‌های بهداشتی که باید مورد مراعات قرار بگیرد نیز در اینجا تصمیم‌گیری شد.

البته بحث دیگری در اینجا مطرح شد که تصمیم نهایی درباره آن، در اختیار ستاد ملی کرونا خواهد بود و آن اینکه کسب و کارها بعد از تاریخ بیستم فروردین چگونه باید راه‌اندازی شود و پروتکل‌هایش چگونه باید باشد. امروز و در این جلسه مباحث اقتصادی‌اش را مطرح کردیم و بحث اصلی امروز در وزارت کشور در این زمینه انجام می‌گیرد و بعد هم در ستاد ملی کرونا در روز یکشنبه درباره آن بحث و تصمیم‌گیری می‌کنیم.

باید تلاش کنیم زندگی مردم به گونه‌ای باشد که نیازمندی ها تأمین شود؛ آنهایی که باید سر کسب و کارشان باشند و فعالیت اقتصادی بکنند هم بتوانند فعالیت اقتصادی کنند و هم اصول بهداشتی دقیقاً مورد مراعات قرار بگیرد. هر دو اصل برای ما مهم است. مبارزه با فقر هم شبیه با کرونا است هر دوی اینها باید در دو جبهه مد نظر باشد.

در جلسه امروز در بخش اقتصادی مربوط به کرونا تصمیمات خوبی گرفتیم و ان‌شاء الله تصمیمات نهایی آن روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی اتخاذ می‌شود و به اطلاع مردم می‌رسد.

امیدواریم همه مردم ما به سلامت باشند. همه دستگاه‌های کشور بویژه بهداشت و درمان به وظایف خود به خوبی عمل کند. باید تشکر کنم از همه آنهایی که در این ایام تعطیلات در مراکز تولیدی مشغول فعالیت بودند، چه تولیدی که مورد نیاز وزارت بهداشت و درمان و برای سلامت مردم بوده همه اقدامات، اقدامات خوبی است.

دیشب هم با وزارت بهداشت در تماس بودم. تقریباً اکثر نیازمندی‌ها در داخل تأمین می‌شود. دیشب درباره وِنتیلاتور سوال کردم و دیدم تقریباً سه چهارم نیازمندی‌هایی که داریم، در داخل تأمین می‌شود. بقیه کالاها از قبیل ماسک و لوازم ضدعفونی هم که مورد نیاز است، همه در داخل تولید می‌شود. باید از همه این تولیدکنندگان و دیگر تولیدکنندگانی که مواد غذایی و ضروری مردم را تأمین می‌کنند، سپاسگزاری کنیم.

همچنین از بانک‌های کشور که در این ایام فعال بودند نیز تشکر می‌کنم. بار سنگینی بر دوش بانک‌هاست. برای آینده هم در بخش کسب و کار بار سنگینی بر دوش بانک مرکزی و بانک‌ها گذاشتیم که ان‌شاء الله به خوبی انجام می‌دهند. درباره اقشاری که در این ایام تحت فشار بیشتری قرار گرفتند و رسته‌های کاری‌شان بخاطر کرونا صدمه دیده، تصمیماتی در جلسات قبل اتخاذ کردیم که بانک‌ها باید در این زمینه فعال بشوند.

از پلیس و هلال احمر هم که در این روزها بسیار فعال هستند و همه بخش‌هایی که این روزها برای سلامت مردم تلاش می‌کنند، تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.

ان‌شاء الله بتوانیم هر چه سریع‌تر با تلاش همدیگر به شرایط با ثباتی برسیم که همه به فعالیت عادی خودمان برسیم.

اینجا باز هم تأکید می‌کنم، مسأله کرونا، مسأله ای نیست که بگوییم فلان روز به طور کامل دوره‌اش تمام می‌شود. کرونا ممکن است برای ماه‌های آینده با ما باشد. ممکن است تا آخر سال با ما باشد. همیشه باید دستورالعمل‌ها و پروتکل های بهداشتی را که وزارت بهداشت و درمان صادر می‌کند، مراعات کنیم.

مراکز تولید و کسب و کار و ادارات و همه جا باید مراعات کنند. اجتماعات باز ممکن است برای مدت زمانی محدود شود و مورد نظر باشد که اجتماعات نداشته باشیم. چون هنوز تا پایان، راه کوتاهی پیش رو نداریم. البته این داستان ایران نیست، این موضوع، موضوع همه کشورهای جهان است و جهانی و در سراسر جهان است. باید مراعات کنیم.

ان‌شاء الله با مراعات و همکاری و با یاری یکدیگر و با عنایت خداوند از این مرحله عبور خواهیم کرد.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
حامد
|
United Arab Emirates
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
6
بنده خدا کاملا گیج و سردرگم شده، هر روز یه چیزی میگه. خیلی داره عذاب میکشه، بابت چی، خدا عالمه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
3
2
کرونا هرگز در دنیا از بین نمی رود. باید هوشمندانه با ان بر خورد شود. یعنی باید بدنبال واکسن و راه معالجه افراد پیر وبیمار که دچار مشکلات ریوی می شوند باشیم. 80 در صد مردم که راحت بیماری را تحمل می کنند نباید قرنطینه شوند. چون قرنطینه کردن افراد جوان وسالم مانند ممنوع کردن رانندگی در ایران است . چون خسارات جانی و مالی ناشی از رانندگی برخی افراد خاطی زیاد است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
3
6
نوبره. هر روز یه چیز می گویی البته فرقه مصلحت همینطور هستند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
0
3
چرادولت اشتباهات گذشته را دوباره تکرار میکنه این حرف یک ماه پیش هم زد وگفت شنبه مردم سرکار می روند اکنون یک ماه ازان شنبه گذشته شاید علتش ان باشه که ستاد کرونا و وزرات بهداشت نمی داند درچه مرحلهایی است وامروز فردا می کند تا شاید این بیماری کاهش یابد
احسان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
7
تمام بیجارگی مردم از کرونا از قم شروع شده است و کسانیکه اهمال کاری نمودند بایستی محاکمه شوند
khkh
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
5
آقای روحانی شما چرا هر روز حرفت رو عوض میکنی؟! یه بار میگی تا نیمه شعبان کرونا رو تموم میکنیم، یه جای دیگه میگی ممکنه تا یکی دو سال کرونا باهامون باشه...یه جا میگی از شنبه همه چی به روال عادی برمیگرده، یه جا دیگه از تشدید قرنطینه و اینا حرف میزنی. باو داری با ما شوخی میکنی یا با کرونا؟!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
5
داداش تصمیم چی و میگیری ؟!
به ما گفتن از شنبه باید بیاید سرکار ! اجباری

چجوری میخواد کنترل بشه
علی
|
France
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
5
انصافا دولت و گره پزشکی و کادر درمانی وبهداشتی کشور تا الان خوب عملکرده ولی مشکل بزرگ بخش اقتصادی این بحرانه من خودم تو مرکز خرید مغازه دارم پارسال که واقعا کاسبی نداشتیم شب عیدمون هم که رفت واقعا دیگه به ته پولمون رسیدیم فک میکنم یک راه حل خوب باید پیدا کنن حالا اختصاص وام هست یا هرچیزی ...بیان حساب ها رو چک کنن راستی آزمایی کنن اونوقت وظیفه دولت هست که این مشکل که برای بخش زیادی از مردم هست رو حل کنه
م
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
6
این که می‌گفت از شنبه چند هفته قبل شرایط عادیه!!!
ناشناس
|
France
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
3
چنین رییس جمهوری تو دنیا پیدا نمیشه، خوش به حالمون، قرار بود شنبه هفته اول اسفند ماه شرایط عادی بشه؟ بعد گفت تا 70 درصد مردم نگیرند کرونا از بین نمیره و حالا.....
بی نام
|
United Kingdom
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
4
خب حالا چه عجله ایه . هستیم با همدیگه. امسال نشد سال دیگه با هم دیگه .با هم دیگه . با هم دیگه . رئیس میگه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
0
5
دولتهای بزرگ و اقتصاد های بزرگ به این نتیجه رسیدند که در سیستم کاریشان بیشتر پول را بایستی به کسانی بدهند که بیشترین کار را میکنند .ولی در ایران بیشترین حقوق مختتص کسانی است که کمترین کار را میکنند . اینگونه به جهش تولید رسیدند. حالا عدالت حقوقی کارگران و کارمندانرا ملاحظه کنید . ساعت کار ،شرایط کار ،حقوق ،کلاس کار .معلوم است کسی به سمت کار در کارخانجات تولیدی نمیرود و کارگران متخصص و تحصیل کرده هم که دررآنجا کار میکنند انگیزه ای برای فکر کردن و بهبود شرایط تولیر ندارند . چون فکر این هستند که به شرایط کار راحت و حقوق بالای دولتی ورود یابند.عوض باید راد تا عوض گرفت . دولت از کجا میخواهد افزایش حقوق کارمندان خود را تامین کند ؟از کدام منبع ؟افزایش مالیات از کارگران ،چاپ پول ،بالابردن ارز و طلا ،هیچ کردن دارایی مردم ؟این دولت دولت و مسول همه مردم است. نه فقط یک قشر خاص کارمندان خود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
0
3
باید مرحله به مرحله برگردن و تاثیرشون چک بشه، یکدفعه همه حسب و کارها ازاد نشن
افشین
|
United States
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
6
در این شرایط بحرانی چرا باید کارگران سرکار بروند اما بقیه خیر آیا جان کارگران اهمیت ندارد.
آقایانی که از ترس کرونا تو هزار سوراخ خودشان را قایم کرده اند به فکر ما هم باشند
از پس فردا 16 فروردین همه کارگران باید در محل کار خود حاضر شوند چند نفر کارگر داریم ؟ چند نفر از این ها رفتند مسافرت ؟ چند نفر در این مدت آلوده شده اند؟ این قرنطینه ای که الآن اجرا میکنید چرا از اول فروردین اجرا نکردید؟ تکلیف آنهایی که حرف گوش کردند و در خانه ماندند تا آلوده نشوند چیست ؟ چه تضمینی هست که در ارتباط با ناقل (که در این دو هفته تعطیلات را به خوشی سپری کردند) آلوده نشوند.
چقدر بی تدبیری، چرا جان آدم ها برایمان اهمیت ندارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
1
این دلار شش هزار تومان بیشتر نمی‌ارزد ،چقدر دروغ!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
0
3
کارگران امروز به مصاف سرنوشت شومشان میروند سرنوشتس که همچون سکه در یک روی آن فلاکت کرونا ودر روی دیگر آن فلاکت گرسنگی و فقر نوشته شده و از شعار حاکمان که حمایتت میکنیم دارا هستند فقط خداوند به داد آنها برسد
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
1
هر تصمیمی میگیری فقط تا پایان دوره ی ریاستت باشه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
4
با توجه به این که وزارت بهداشت هر روز آمار تصاعدی را اعلام می کند ریاست محترم جمهور توضیح دهند چگونه مرتب می گویند آمار کاهشی است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
3
پس از شنبه آخر سال شرايط نرماله
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
3
یعنی آخرین شنبه سال؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
1
به اقای روحانی بگویید این روزها با مردم صحبت نکند
از وعده شنبه به نیمه شعبان و از انجا به پایان سال ۱۳۹۹ رسیدیم
ظا۶را تمایل دارند تا ۳ سال دیگر ادامه پیدا کند و شرایط برگزاری انتخابات نداشته باشیم و ایشان چند سال دیگر رییس جمهور بمانند
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
4
آقای روحانی منظورت شنبه هست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
0
3
تا هنگامی که دارو و واکسن ان تولید نشود با ما خواهد بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
3
0
سندروم دست بیقرار فقط روحانی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
سندروم زبان بیقرار داره
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
2
2
هر وقت روحانی موقع صحبت کردن یک لبخند گوشه لبش بود شک نکنید که در حال دروغ گفتن هست
این مسئله به کررات به اثبات رسیده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
1
3
متاسفانه مسیولین نسبت به مسایل پزشکی اطلاع زیادی ندارند.همانطور که از ابتدا تصور می کردند قرنطینه یک کار قرون وسطایی هستش ومتاسفانه باید در پیشگاه خداوند بلند مرتبه باید پاسخگو باشند.باید از تجارب کشورهایی همچون ژاپن،هنگ کنگ و سنگاپور درس بگیریم.جان انسانها هدیه ای الهی هست که در این شرایط باید صیانت شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
5
0
آقای روحانی سال ۹۷تصمیم گرفت استعفا بده بهش اجازه ندادن، به نظر من دیگه این آقا گناهی نداره درمقابل این بی تدبیریها
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
0
1
سندرم زبان بی قرار
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
0
1
من به شخصه درصورت وقوع دو مورد زیر حاضر میشم فرزندم را به مدرسه بفرستم:

1-صحن علنی مجلس با تمام نمایندگان شروع به فعالیت کنه
.
2-آقای روحانی در جلسات حضوری هیات دولت با حضور همه وزیران شرکت کنه.

در غیر اینصورت بهتره فرزندم بجای ابتلا یا انتقال کرونا به خانواده یکسال مردود بشه!
چوپان دروغگو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
1
2
لطفاً خواهشا پلیز پلیز هیسسسسسسسس؟! اوکی عزیزم باشه عزیزم؟!
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
0
1
قربان این تدبیر و امید. نه به اینکه دو ماه پیش گفت شنبه این ماجرا تمومه، نه به الان که میگه تا آخر سال هست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
0
1
نامرد به تمام معنا .
نظرات بینندگان