arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۳۹۰۷
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۱ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹

یک محقق سوئدی: مبتلایان به کرونا شش ماه در برابر این بیماری مصونیت دارند

یک متخصص برجسته همه‌گیرشناسی در سوئد ادعا می‌کند، مبتلایان به کرونا که از این بیماری جان سالم بدر برده‌اند چه بدن آنها آنتی بادی تولید کرده باشد و چه تولید نکرده باشد، تا شش ماه نسبت به کووید-۱۹ مصونیت دارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک متخصص برجسته همه‌گیرشناسی در سوئد ادعا می‌کند، مبتلایان به کرونا که از این بیماری جان سالم بدر برده‌اند چه بدن آنها آنتی بادی تولید کرده باشد و چه تولید نکرده باشد، تا شش ماه نسبت به کووید-۱۹ مصونیت دارند.

به گزارش ایرنا، دکتر «آندرز تنگل» که هدایت مردم سوئد را در جریان همه گیری کرونا بدون درخواست اعلام قرنطینه در این کشور بر عهده دارد، می گوید که وی از آغاز این همه گیری در دسامبر ۲۰۱۹، شواهدی مبنی بر دوبار مبتلا شدن به کووید-۱۹ مشاهده نکرده است.

وی مدعی شد که حتی اگر بدن فردی که از کووید-۱۹ جان سالم بدربرده است، آنتی بادی تولید نکرده باشد باز سلولهای ایمنی بدن وی به یاد می آورد که چگونه با این ویروس مبارزه کنند.

شواهد نشان می دهند که آنتی بادی ها تنها نوع ایمنی علیه کووید-۱۹ نیستند و سلول های تی (T) نیز نقش مهمی در این رابطه ایفا می کنند. امید می رود که سلول های تی که سلول های آلوده را هدف قرار داده و آنها را از بین می برند، محافظت طولانی مدتی احتمالا تا بیش از چند سال ایجاد کنند.

اما محققان مدرک محکمی ندارند که نشان دهد این مصونیت چقدر طول می کشد و دلیل آن هم عمدتا این موضوع است که بیماری کرونا تازه از اوایل سال جدید میلادی شناخته شد و اطلاعات اندکی در مورد آن در دست است.

دکتر تنگل اظهارات خود را در مورد مصونیت شش ماه بازماندگان کرونا در برابر این بیماری در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر استکهلم سوئد ایراد کرد.

وی گفت که خطر آلودگی مجدد به کووید-۱۹ و انتقال این بیماری به دیگران احتمالا بسیار نزدیک به صفر است. ما شاهد مواردی که دوبار به کووید-۱۹ مبتلا شده باشند، نیستیم. از این رو ، ارزیابی ما این است که اگر به کووید-۱۹ مبتلا شده اید ، حتی اگر بدن شما آنتی بادی تولید نکرده باشد باز در برابر این بیماری مصونیت دارید.

البته افرادی وجود داشته اند که بیش از یک بار به این ویروس آلوده شده اند ، اما آنها نتوانسته اند محققان را متقاعد کنند که انسان ها تنها ایمنی کوتاه مدتی در برابر این بیماری دارند.

با این حال دکتر تنگل توضیح نداد که برای تایید ادعاهای خود مبنی بر اینکه مصونیت در برابر کرونا شش ماه طول می کشد ، چه مدرکی دارد. اما محققان امیدوارند که هرگونه مصونیت در برابر این بیماری مدت زمان طولانیتر و احتمالا سال ها طول بکشد. مصونیت در برابر برخی ویروس ها مانند آبله مرغان مادام العمر است.

تا کنون محور بیشتر توجهات بر آنتی بادی ها تمرکز داشته است؛ آنتی بادی ها پروتیین هایی هستند که سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با ویروس تولید می کند. در واقع در آزمایش آنتی بادی خون نیز با مشخص شدن همین پروتیین ها تعیین می گردد که آیا فرد به کرونا مبتلا شده است یا خیر.

اما در هفته های اخیر محور توجه به اندازه زیادی به سمت سلول های تی تغییر کرده است؛ سلول های تی نوعی گلبول سفید در سیستم ایمنی بدن هستند که تشخیص آن با آزمایش دشوارتر است.

این کارشناس برجسته همه گیر شناسی در سوئد اظهار داشت که سلول های تی به طور معمول نسبت به آنتی بادی ها با دوام تر و ماندگارتر هستند.

نظرات بینندگان