arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۷۶۳۳۳
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۸ - ۰۳ مهر ۱۳۹۹

ظریف در نشست خبری با لاوروف: توافق با روسیه مربوط به سال ۲۰۰۱ به صورت اتوماتیک تمدید خواهد شد / همزمان تلاش خواهیم کرد توافق جامعی را با توجه به شرایط کنونی تمدید کنیم / متعهد به روند آستانه هستیم و به آن ادامه می‌دهیم

وزیر امور خارجه در نشست خبری با لاوروف در پاسخ به سؤالی درباره پیمان همکاری‌های جامع ایران و روسیه نیز بیان کرد: ما توافقی با روسیه داریم مربوط به سال ۲۰۰۱ که این توافق به صورت اتوماتیک تمدید خواهد شد همزمان تلاش خواهیم کرد در زمان پایان یافتن این توافق، توافق جامعی را با توجه به شرایط کنونی تمدید کنیم و در جلسه قبلی این تلاش را شروع و پیش نویس خود را ارائه خواهیم کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر امور خارجه در نشست خبری با لاوروف با بیان اینکه به روند آستانه متعهد هستیم، گفت: امیدواریم در ماه اکتبر که روسیه ریاست شورای امنیت را برعهده می‌گیرد شاهد نقش مثبت این کشور در حفظ اعتبار شورای امنیت و مقابله با حرکت‌های خلاف قانون آمریکا باشیم.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که شب گذشته به منظور دیدار و گفت‌وگو با همتای روس خود و به همراه سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه وارد مسکو شد، پس از دیدار و رایزنی با سرگئی لاوروف در نشست خبری مشترک حضور یافت و ضمن تشریح مذاکرات انجام شده، به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.

وی در این باره از لاوروف و دولت روسیه برای مهمان‌نوازی قدردانی کرد و گفت: ما بحث‌های بسیار خوبی درباره روابط دوجانبه داشتیم. روابط دوجانبه ما توسط روسای جمهور دو کشور مستقیم هدایت می‌شود و هر دو رئیس جمهور با جدیت روابط را دنبال می‌کنند.در همه زمینه‌ها همکاری‌های بسیار خوبی را داریم و امیدواریم در دوران کرونا بتوانیم با مشارکت همدیگر کمک کنیم و از تجربیات همدیگر برای به دست آوردن واکسن کرونا و پیشرفت در مقابله با این بیماری استفاده کنیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: در خصوص همکاری‌های دو کشور در زمینه حمل و نقل و رفت و آمد دانشجویان گفت‌وگو شد. درباره حوزه انرژی و همکاری‌های تجاری و بانکی بین دو کشور و تشکیل هر چه سریع‌تر جلسه بعدی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه گفت‌وگو شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: گفت‌وگوی خوبی درباره مسائل برجام و نقش روسیه در حفظ برجام و در مقابله با اقدامات فراقانونی آمریکا و سوء استفاده آمریکا از سازوکار شورای امنیت که با اجماع جامعه جهانی و حرکت یکسان ۱۳ عضو از اعضای شورای امنیت مواجه شد و شکست خورد، داشتیم. روسیه و چین نقش بسیار مهمی را ایفا کردند و از این نقش قدردانی می‌کنیم.

ظریف افزود: امیدواریم در ماه آینده در ماه اکتبر که روسیه ریاست شورای امنیت را برعهده می‌گیرد شاهد نقش مثبت روسیه در حفظ اعتبار شورای امنیت و مقابله با حرکت‌های خلاف قانون آمریکا باشیم.

*متعهد به روند آستانه هستیم

وی گفت: درباره مسائل منطقه سوریه و افغانستان گفت‌وگو کردیم متعهد به روند آستانه هستیم در گفت‌گوهای ژنو شرکت کرده و با روسیه و ترکیه همکاری می‌کنیم برای پیشبرد روند سیاسی و روند آستانه را کماکان ادامه می‌دهیم. با روسیه هم نظر هستیم که ضرورت احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها اساسی‌ترین ضرورت در منطقه ماست و توسل به زور و روش‌های مقابله با تروریسم و افراطی گرایی بدون خدشه به تمامیت ارضی کشورها امکانپذیر است.

*عمق روابط راهبردی ایران و روسیه

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: این گفت‌وگوها نشانگر عمق روابط راهبردی ایران و روسیه است.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره پیمان همکاری‌های جامع ایران و روسیه نیز بیان کرد: ما توافقی با روسیه داریم مربوط به سال ۲۰۰۱ که این توافق به صورت اتوماتیک تمدید خواهد شد همزمان تلاش خواهیم کرد در زمان پایان یافتن این توافق، توافق جامعی را با توجه به شرایط کنونی تمدید کنیم و در جلسه قبلی این تلاش را شروع و پیش نویس خود را ارائه خواهیم کرد.

وی یادآور شد: توافق قبلی بعد از تمدید پنج ساله به صورت اتوماتیک تمدید می‌شود، مگر اینکه ما توافق جدیدی جایگزین آن کنیم.

*کاخ سفید فهمیده که حرکتش در شورای امنیت شکست خورده

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی تصریح کرد: صرف اینکه آمریکا دنیا را به تحریم‌های فرامرزی خود تهدید می‌کند، خود کاخ سفید فهمیده که حرکتش در شورای امنیت شکست خورده و به همین خاطر به تحریم‌های دوجانبه غیرقانونی آمریکا متوسل شده و این بزرگ‌ترین شکست آمریکاست که درخواست بازگشت قطعنامه‌های قبلی با مخالفت کلی جامعه جهانی روبرو شده و به آنها اعلام شده چنین حقی را ندارید.

*روند آستانه تاکنون توانسته درگیری‌ها را در سوریه کم کند

وی در پاسخ به سؤالی درباره روند آستانه (روند صلح سوریه) گفت: فرمت آستانه فرمتی بود که تاکنون توانسته درگیری‌ها را در سوریه کم کند و بسیاری موضوعات در این فرمت بحث می‌شود، مثل تبادل زندانیان و موضوعات دیگری که در این فرمت است و فرصتی است برای سه کشور ایران، ترکیه و روسیه که با یکدیگر درباره موضوعات سوریه گفت‌وگو کنند و هم با دولت و اپوزیسیون.

ظریف یادآور شد: تشکیل جلسه آستانه به معنی جایگزین شدن کمیته قانون اساسی نیست و تشکیل این کمیته هم به معنی جایگزین شدن به جای روند آستانه نیست. ما روند آستانه را ادامه خواهیم داد و درباره کمیته قانون اساسی سه کشور در حاشیه این کمیته تمام تلاش خود را به کار می‌بندند که نتیجه‌ای حاصل شود.

 لاوروف در نشست خبری مشترک با «جواد ظریف» همتای ایرانی خود گفت: «مسکو و تهران، همانند تمام جامعه بین‌الملل صراحتاً جاه‌طلبی‌های آمریکا در اعمال محدودیت دائم تسلیحاتی را مردود می‌دانند».

وی افزود: «بیانیه آمریکا را شنیدیم که برخلاف خواسته تمام جامعه جهانی قصد دارد تحریم‌ها علیه ایران را بر اساس خواب و خیال‌های واشنگتن برگرداند. این تلاش‌های غیرقانونی به سرانجام نخواهند رسید».

مسئول دستگاه دیپلماسی روسیه گفت، با وجود تهدیدات واشنگتن، به همکاری اقتصادی از جمله در زمینه انرژی هسته‌ای، حمل‌ونقل و همکاری‌های صنعتی با ایران ادامه خواهد داد.

وزیر امور خارجه روسیه افزود: «بارها موضع خود را درخصوص مسئله برجام اعلام کرده‌ایم. تلاش کردیم آمریکا را متقاعد کنیم از قوانین بین‌المللی تبعیت کند و اکنون اروپایی‌ها نیز همین تلاش را دارند».

دیپلمات ارشد روسیه گفت: «روسیه و ایران درک روشنی از چگونگی پیشبرد طرح‌های مشترک و اجرای برجام دارند. ».

لاوروف همچنین تأکید کرد: «هرگونه تلاش عوامل خارجی برای حضور در سوریه بدون تأیید و اجازه دولت و مقامات این کشور، نقض قوانین بین‌المللی است».

این مقام روس در ادامه گفت: «جهت حل‌وفصل مسئله سوریه و نقش ترکیه در آن، در راستای روند آستانه و از طریق سیاسی گام برمی‌داریم». 

واشنگتن در ماههای اخیر، فشارهای حداکثری خود علیه ایران را برای تمدید محدودیت‌های هسته‌ای سازمان ملل علیه ایران و بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی تشدید کرده است و پس از شکست تحقیرآمیز در شورای امنیت برای تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، با وجود آنکه از برجام خارج شده بود، شکایتی را علیه تهران برای استناد به «مکانیسم ماشه» مطرح کرد و در نهایت روز سی شهریور ماه، به صورت یکجانبه مدعی شد که تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران بازگردانده شده است که با مخالفت اعضای برجام و شورای امنیت روبه‌رو شد.

از طرف دیگر، روز دوشنبه هفته جاری، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی، اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه نهادها و مقام‌های جمهوری اسلامی ایران وضع کرده است و مجوز تنبیه شرکت‌ها و کشورهایی را صادر کرد که با ایران وارد معامله تسلیحاتی شوند.

نظرات بینندگان