arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۷۷۵۲۱
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۸ - ۱۰ مهر ۱۳۹۹

رئیس‌جمهور ارمنستان: حوزه قفقاز در حال تبدیل به سوریه‌ دیگر است / در قره‌باغ یک «پاکسازی نژادی» در حال وقوع است و ما اجازه نمی‌دهیم

رئیس‌جمهور ارمنستان در سخنانی ضمن اعلام آمادگی ایروان برای پذیرش میانجیگری روسیه، در خصوص بروز شرایطی همجون سوریه در منطقه قفقاز هشدار داد. او مدعی شد که در قره‌باغ یک «پاکسازی نژادی» در حال وقوع است و ارمنستان اجازه این کار را برای «بار دوم» نمی‌دهد. رئیس‌جمهور ارمنستان سپس مدعی شد که برخی از ارمنی‌های خارج از این کشور، برای حضور در جنگ اعلام آمادگی کرده‌اند و این حق هر ارمنی است که در کنار ارتش ارمنستان بجنگد. او این موضوع را طبیعی دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس‌جمهور ارمنستان در سخنانی ضمن اعلام آمادگی ایروان برای پذیرش میانجیگری روسیه، در خصوص بروز شرایطی همجون سوریه در منطقه قفقاز هشدار داد.

به گزارش فارس، «آرمن سارگسیان» رئیس‌جمهور ارمنستان در گفت‌و‌گو با شبکه الجزیره، گفت که ایروان به دنبال تشدید درگیری نیست و حاضر است میانجیگری روسیه را بپذیرد.

او مدعی شد که در قره‌باغ یک «پاکسازی نژادی» در حال وقوع است و ارمنستان اجازه این کار را برای «بار دوم» نمی‌دهد. اشاره سارگسیان به کشتار ارمنی‌ها در دوره امپراتوری عثمانی است.

سارگسیان در ادامه ترکیه را به دخالت مستقیم در جنگ به نفع جمهوری آذربایجان با استفاده از جنگنده و پهپادهای خود متهم کرد و در خصوص سوریه‌ای شدن منطقه قفقاز هشدار داد.

رئیس‌جمهور ارمنستان سپس مدعی شد که برخی از ارمنی‌های خارج از این کشور، برای حضور در جنگ اعلام آمادگی کرده‌اند و این حق هر ارمنی است که در کنار ارتش ارمنستان بجنگد. او این موضوع را طبیعی دانست.

هشدار سارگسیان در خصوص سوریه‌ای شدن قفقاز جنوبی (قفقاز جنوبی شامل کشورهای گرجستان، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بخش‌هایی از شمال غرب ایران و شمال شرق ترکیه می‌شود) در حالی است که پیش از این نیز، دولت ارمنستان مدعی اعزام تروریست‌های سوری از سوی ترکیه به جمهوری آذربایجان شده بود. دولت‌های فرانسه و روسیه نیز این ادعا را تکرار کرده‌اند.

دولت باکو حضور ترویست‌های سوری در جمهوری آذربایجان را تکذیب کرده است.

دور جدید درگیری‌های مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ از بامداد یکشنبه (ششم مهر ماه) آغاز شد.

جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

نظرات بینندگان