arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۸۹۰۱
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۰۸ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۹

پنتاگون: طالبان به تعهدات خود در توافق صلح عمل نمی‌کند

وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفته است که طالبان به وعده هایش در توافق صلح با آمریکا از جمله کاهش خشونت و قطع روابط با القاعده عمل نکرده است. همزمان وزیر خارجه آمریکا در تماسی با رئیس جمهور افغانستان از آینده ای دمکراتیک و باثبات برای این کشور حمایت کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفته است که طالبان به وعده هایش در توافق صلح با آمریکا از جمله کاهش خشونت و قطع روابط با القاعده عمل نکرده است. همزمان وزیر خارجه آمریکا در تماسی با رئیس جمهور افغانستان از آینده ای دمکراتیک و باثبات برای این کشور حمایت کرد.

جان کِربی سخنگوی پنتاگون بعد از ظهر پنجشنبه گفت: "ما هنوز سعی داریم به راه حلی مبتنی بر مذاکره برسیم. طالبان به تعهدات خود عمل نکرده اند."

کربی گفت که دولت تازه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، همچنان به توافق صلح ۲۰۲۰ که میان آمریکا و این گروه شورشی امضا شد متعهد است.

براساس توافق دوحه طالبان باید حملات به نیروهای آمریکایی را متوقف کند، سطح خشونت ها در افغانستان را به شدت کاهش دهد، و گفت و گوهای صلح با دولت افغانستان را پیش ببرد.

آمریکا در مقابل قول داد به تدریج از شمار نیروهای خود در افغانستان بکاهد و تا مه ۲۰۲۱ آنها را کاملا خارج کند.

کربی گفت تغییری در تعهدات آمریکا در این توافق "ایجاد نشده است."

با این حال به گزارش خبرگزاری فرانسه او گفت که "طالبان به وعده های خود برای کاهش خشونت و قطع روابط با القاعده عمل نمی کند."

او گفت تا زمانی که شرایط چنین است "کار برای حاضران در میز مذاکره دشوار خواهد بود" و افزود: "در واقع (مذاکره) کار عاقلانه ای نخواهد بود."

طالبان از آمریکا خواسته به این سند پایبند باشد و دولت افغانستان از بازنگری احتمالی در این سند استقبال کرده است.

کربی گفت وزارت دفاع آمریکا با سطح جاری نیروها یعنی ۲۵۰۰ سرباز در افغانستان مشکلی ندارد. شمار نیروهای آمریکایی سال پیش ۱۳ هزار نفر بود.

او گفت این تعداد سرباز برای انجام ماموریت آمریکا در افغانستان، برای مقابله با گروه داعش و القاعده، کافی است.

اما او نگفت که آیا پنتاگون تا ضرب الاجل ماه مه شمار نیروهایش را به صفر خواهد رساند یا نه.

او به خبرنگاران گفت که این تا حدود زیادی به این بستگی دارد که آیا طالبان و دولت افغانستان می توانند با مذاکره به توافق برسند یا نه.

او اضافه کرد: "من به رهبران طالبان می گویم، که ... خودداری آنها از تعهد به مذاکرات معقول، قابل دوام و معتبر، گرفتن تصمیم نهایی در مورد شمار نیروها را خیلی مشکل تر خواهد کرد."

تماس بلینکن با اشرف غنی

همزمان گزارش شد که محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، با آنتونی بلینکن وزیر خارجه جدید آمریکا صحبت کرده است. این تماس عصر پنجشنبه به وقت کابل انجام شد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که بلینکن در این تماس بر "حمایت قاطعانه دیپلماتیک آمریکا از فرآیند صلح با تمرکز بر دست یافتن به یک راه حل سیاسی بادوام و عادلانه و آتش بسی دایمی و جامع که به نفع همه مردم افغانستان تاکید کرد."

او تاکید کرد که آمریکا در حال بررسی توافق سال پیش دولت قبلی آمریکا و طالبان است.

بلیکن ابراز امیدواری کرد همه رهبران افغانستان از این "فرصت تاریخی" برای صلح حمایت کنند و همزمان پیشرفت های به دست آمده در ۲۰ سال اخیر در زمینه حقوق بشر، آزادی های مدنی، و نقش زنان در جامعه افغانستان را حفظ کنند.

او متعهد شد برای تعیین یک استراتژی گروهی در حمایت از آینده با ثبات، مستقل، دمکراتیک و امن افغانستان با دولت افغانستان، متحدان ناتو و شرکای بین المللی رایزنی کند.

در بیانیه ارگ آمده است: "در این مکالمۀ تیلفونی، هر دو جانب در مورد روابط میان دو کشور و انکشافات اخیر در پروسه صلح افغانستان، بحث و تبادل نظر نمودند."

براساس این بیانیه بلینکن "نگرانی عمیق خویش را از افزایش خشونت ها و ترورهای هدفمند در افغانستان ابراز کرد و آنرا محکوم نمود."

به گفته ارگ بلینکن همچنین گفت که "از برقراری صلح معنادار و پایدار که هدف اساسی و همه جانبه ماست، حمایت می کنیم و تلاش داریم که آتش بس دایمی برقرار گردد."

پیشتر گزارش شد که وزیر خارجه آمریکا از زلمی خلیلزاد خواسته به وظیفه‌اش به عنوان نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان ادامه دهد.

او تلاش‌های خلیلزاد را برای صلح افغانستان مهم خواند.

منبع: بی بی سی

نظرات بینندگان