arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۱۱۹۴۴
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۴ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰

تکذیب وجود مواد سمی و سرطان‌زا در پارچه‌های مصرفی ماسک‌های جراحی

روابط عمومی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی پزشکی سازمان غذا و دارو مباحثی مربوط به وجود مواد سمی و کبالت و فرمالدیید و مواد سرطانزا در پارچه های مصرفی ماسک های جراحی آبی رنگ را تکذیب کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روابط عمومی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی پزشکی سازمان غذا و دارو مباحثی مربوط به وجود مواد سمی و کبالت و فرمالدیید و مواد سرطانزا در پارچه های مصرفی ماسک های جراحی آبی رنگ را تکذیب کرد.

 روابط عمومی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا دارو تاکید کرد: پیرو انتشار اخباری در خصوص کشف مواد شیمیایی سمی در برخی ماسک ها و هم چنین وجود کبالت در ماسک های جراحی آبی به اطلاع می رساند ماسک های پزشکی از سه لایه تشکیل شده است لایه اول و سوم اسپاندباند و لایه وسط ملت بلون است.

پارچه اسپاند باند جزو پارچه های بی بافت بوده که هیچ گونه مواد سمی و فرمالدیید در ساخت آن استفاده نمی شود و رنگ های آبی بر پایه پلی پروپیلن مورد استفاده در تولید پارچه آبی رنگ، که همه فاقد مواد سرطانزا و سمی هستند است.

لازم بذکر است که متن منتشر شده توسط روزنامه خارجی Ecotextlie News نه تنها هیچ گونه اشاره ای به رنگ آبی و یا وجود کبالت در آن نشده بلکه صرفا به دغدغه برخی کارشناسان خبره در خصوص استفاده طولانی مدت از ماسک ها پرداخته است و ظاهرا در ترجمه متن دچار تغییراتی شده است.

این نکته نیز شایان ذکر است که عملکرد ماسک های تولید شده در داخل کشور توسط آزمایشگاه های مورد تایید سازمان غذا و دارو مورد آزمون قرار گرفته و حساسیت زایی و کیفیت آن براساس استانداد های مربوطه و ضوابط ابلاغی بررسی می‌گردد.

در حال حاضر دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تولیدات ماسک پزشکی را در منطقه جغرافیایی خود نظارت می‌کنند. بازدید از خط تولید، بررسی شرایط تولید، بررسی کیفیت ماسک بر اساس ضوابط ابلاغی و ارسال نمونه به آزمایشگاه، بررسی کیفیت مواد مورد استفاده و سورس‌های تهیه مواد اولیه، بررسی اسناد و مدارک، کیفیت بسته بندی، لیبلینگ و برچسب و ... از جمله بررسی‌هایی است که توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت می‌گیرد لذا ماسک‌های دارای مجوز از اصالت و کیفیت مطلوب برخوردار می‌باشد.

تاکنون بیش از 390 شرکت موفق به اخذپروانه ساخت و کد IRC شده‌اند.

شایان ذکر است ظرفیت تولید ماسک در کشور در ابتدای شیوع کرونا (اسفند 98) حدود 350 هزار عدد در روز بود معذالک با توجه به رشد فزاینده و جهش صورت گرفته در حال حاضر توان تولید روزانه بالغ بر 40 میلیون عدد ماسک در روز می‌باشد که نه تنها نیاز مراکز درمانی کشور و ماسک مورد نیاز عموم مردم کشور تامین شده است بلکه به صورت محدود صادرات نیز صورت می‌گیرد.

در اواخر سال گذشته حدود 39 میلیون ماسک اجازه صادرات گرفته است. همچنین بر خلاف روند افزایش قیمت سایر کالاها، قیمت ماسک روند کاهشی داشته؛ بطوریکه در حال حاضر قیمت هر عدد ماسک سه لایه به حدود 800 تومان و کمتر از آن در هر عدد رسیده است.

بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، در پایان توصیه می گردد مردم عزیز کشور در هنگام خرید ماسک به شماره مجوز وزارت بهداشت ،کد (IRC) نشان سیب سلامت و داشتن آدرس و مشخصات برروی بسته بندی کالا و برچسب اصالت توجه کنند.

 ایسنا

نظرات بینندگان