arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۱۵۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۰ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰

آیا مذاکرات ایران و عربستان به صلح در یمن ختم می‌شود؟ / گزارش رسانه نزدیک به سعودی از احتمال آتش بس با میانجیگری عمان

نشانه های نرمشی که اخیرا در مواضع عربستان و ایران در خصوص رابطه میان آنها دیده شده و آتش بس ملموسی که در خطاب سیاسی دو رقیب منطقه ای به چشم می خورد، امیدها را برای ایجاد یک راه حل صلح آمیز برای پرونده یمن که این دو دولت مواضع متضادی را در مورد آن اتخاذ نموده بودند، زنده کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

العرب، نزدیک به عربستان سعودی نوشت: نشانه های نرمشی که اخیرا در مواضع عربستان و ایران در خصوص رابطه میان آنها دیده شده و آتش بس ملموسی که در خطاب سیاسی دو رقیب منطقه ای به چشم می خورد، امیدها را برای ایجاد یک راه حل صلح آمیز برای پرونده یمن که این دو دولت مواضع متضادی را در مورد آن اتخاذ نموده بودند، زنده کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: در این میان، دولت بایدن که با سازمان ملل در مسیر تلاش برای صلح یمن همراه شده، امیدوار است که بتواند از تاثیر عربستان و ایران بر گروههای درگیر در یمن، برای نرم کردن مواضع طرفهای یمنی و قانع کردن آنها برای نشستن پای میز مذاکره استفاده کند.

در بحبوحه صحبت از آتش بس سعودی و ایران، نماینده آمریکا در موضوع یمن، تیم لیندرکینگ، تحرکات خود در منطقه را آغاز کرده و روز جمعه در ریاض با ولی عهد سعودی دیدار و با او در مورد تلاشهای صلح در یمن گفتگو نمود.

براساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان «واس» طی این دیدار، تحولات یمن و تلاشهای مشترک برای رسیدن به راه حل سیاسی فراگیر مورد بررسی قرار گرفت. گفتگوی لیندرکینگ با بن سلمان در مورد یمن، دلیل مهمی است برای امکان ایجاد روزنه ای در پرونده درگیری یمن، چرا که ولی عهد سعودی از اختیارات زیادی در سیاست کشورش برخوردار است.

نماینده آمریکا روز پنجشنبه به عربستان رسید و وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیه ای توضیح داد که دستور کار جدید لیندرکینگ، اجرای مذاکراتی در مورد یمن با مسئولان سعودی و پادشاهی عمان، در ضمن همکاری با نماینده سازمان ملل در امور یمن است.

این بیانیه افزود: «مذاکرات روی تضمین رسیدن کالاها و کمک های انسانی منظم به یمن و رفع موانع، حمایت از توقف دائمی جنگ و راه حل سیاسی در چارچوب اجماع بین المللی، متمرکز خواهد بود».

دولت بایدن به صورت مرحله ای روی توقف فراگیر حملات در یمن تکیه کرده است، چرا که معتقد است اوضاع در یمن به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است. پیش از این، تحرکات نمایندگان آمریکا و سازمان ملل در مورد یمن، با مخالفت حوثی ها با برنامه مشترکی که دو حکومت سعودی و یمنی با آن موافقت نمودند مواجه شده بود.

، سقف خواسته های حوثی ها تا حدی بی سابقه بالا رفته و این امر با حذف نام حوثی ها از لیست تروریسم توسط واشنگتن، به اوج خود رسید.

تحلیلگران بر این عقیده اند که شکست دو نماینده آمریکا و سازمان ملل در امتیاز گیری از حوثی ها، منجر به وارد شدن فشار زیادی به ائتلاف عربی شد.

اخیرا عربستان پیشنهادی برای توقف آتش بس داده اما حوثی ها به حملات خود به مأرب شدت داده اند، آنها اصرار دارند که این استان را در اختیار بگیرند چرا که مأرب گذشته از موقعیت استراتژیک و ثروت ناشی از منابع انرژی در آن، می تواند ارزش زیادی بعنوان یک برگ برنده برای مذاکرات صلح در دست حوثی ها داشته باشد.

ایران در یک موضع گیری جدیدش از زبان وزیر خارجه خود اعلام کرد که کشورش توقف جنگ و بازگشت به مذاکرات برای پایان دادن به جنگی ویرانگر در یمن را تایید می کند.

این صحبتها در جریان دیدار ظریف با محمد عبدالسلام طی سفری که وزیر ایرانی به عمان داشت، بیان شد، جایی که پیش بینی می شود ایستگاه اصلی تلاشهای صلح در یمن باشد، چرا که عمان در زمینه میانجی گری های دشوار و حفظ روابط خوب با عربستان و ایران، به اضافه رابطه قطع نشدنی با حوثی ها، از موقعیت خوبی بهره مند است.

نظرات بینندگان