arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۱۶۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۱ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

کیهان: شاید دپوی کالای اساسی در گمرک فضاسازی برای مذاکرات و انتخابات است

روزنامه کیهان نوشت: همزان با گرانی برخی کالاهای اساسی و اقلام مصرفی مردم، خبرها از دپوشدن حجم معتنابهی از این کالاها در گمرکات کشور حکایت می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه کیهان نوشت: همزان با گرانی برخی کالاهای اساسی و اقلام مصرفی مردم، خبرها از دپوشدن حجم معتنابهی از این کالاها در گمرکات کشور حکایت می‌کند.

روزنامه دنیای اقتصاد اخیرا در گزارشی خاطرنشان کرد: قیمت برنج ایرانی ظرف یک سال، از ۲۵ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان و قیمت برنج خارجی از ۱۰ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان رسیده که افزایش‌های ۶۰ و ۱۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

این روزنامه همچنین می‌نویسد: بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از دلایل افزایش قیمت برنج، رسوب ۱۰۰ هزار تن برنج در بنادر و گمرک‌های کشور است.

در همین حال، معاون فنی گمرک خبر داده که ۳ میلیون تن کالای اساسی توسط ۵۰ واردکننده، در گمرک دپو شده است. جمال ارونقی به فارس گفته: بیش از ۷۴ درصد کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی در بندر امام خمینی(ره) دپو شده که متعلق به ۵۰ واردکننده است.

بررسی‌های صورت پذیرفته موجودی شش قلم کالای اساسی مشمول ارز ترجیحی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی شامل گندم، ذرت، جو، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا و روغن خام در بنادر و گمرکات کشور معادل ۴ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۹۸۰ تن برآورد شده است.»

معاون فنی گمرک ایران افزود: «موجودی کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی موجود در بندر امام‌خمینی(ره) برابر با ۳ میلیون و ۸۹ هزار و ۵۸۵ تن بوده و به عبارت دیگر بیش از ۷۴ درصد کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی در بندر امام خمینی(ره) دپو شده که متعلق به ۵۰ واردکننده است.»

یادآور می شود دپو شدن چند میلیون تن کالا در گمرکات مسبوق به سابقه است و عجیب این که بخش مهمی از این کالاهای دپوشده، ناگهان مقارن با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا، ترخیص شد! ظاهرا قرار بود ارتباط تغییرات سیاسی با کاهش قیمت کالاها در کشور را تداعی کند.

به نوشته روزنامه جوان، در زمستان ۹۹، دپو ۲۰۰ هزار تن برنج خارجی در گمرک که به ارز نسبتا ارزان ثبت سفارش و وارد کشور شده، اما بانک مرکزی به دلیل تغییر نرخ ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به نیمایی (۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان) باعث شد تا ترخیص این کالاها به مشکل بخورد. مشکلاتی که ناشی از عدم هماهنگی بین وزارت صمت، وزارت اقتصاد (گمرک) و بانک مرکزی بود.

احتمال می‌رود یک علت دپو شدن مجدد برخی کالاهای اساسی، فضاسازی برای مذاکرات و انتخابات پیش‌رو باشد.

نظرات بینندگان