arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۲۲۴۵۲
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۹ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۰

چهل‌وهفتمین اجلاس سران گروه هفت در انگلیس آغاز شد

چهل‌وهفتمین نشست سران هفت کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا از همه‌گیری ویروس کرونا در انگلیس آغاز شد. در این نشست سه روزه که در دهکده ساحلی "کورن‌وال" جریان دارد نخست‌وزیران و روسای جمهوری گروه هفت (انگلیس، ایالات متحده، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن) به عنوان اعضای اصلی و شمار دیگری از رهبران کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله استرالیا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و روسای کمیسیون و شورای اروپا حضور دارند. در پایان این نشست قرار است بیانیه مشترکی از سوی اعضا صادر شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 ایرنا: چهل‌وهفتمین نشست سران هفت کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا از همه‌گیری ویروس کرونا در انگلیس آغاز شد.

 در این نشست سه روزه که در دهکده ساحلی "کورن‌وال" جریان دارد نخست‌وزیران و روسای جمهوری گروه هفت (انگلیس، ایالات متحده، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن) به عنوان اعضای اصلی و شمار دیگری از رهبران کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله استرالیا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و روسای کمیسیون و شورای اروپا حضور دارند. در پایان این نشست قرار است بیانیه مشترکی از سوی اعضا صادر شود.

تم اصلی اجلاس این دوره، احیای جهان از همه‌گیری کرونا عنوان شده که در ۶ جلسه کاری طی روزهای آینده پیگیری خواهد شد.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس با ایراد سخنانی در ابتدای اجلاس گفت: با توجه به همه‌گیری کرونا ضروری است اطمینان حاصل کنیم، اشتباهاتی را که بی تردید طی ۱۸ ماه گذشته مرتکب شدیم تکرار نخواهیم کرد. باید مطمئن شویم که اقتصادهایمان ترمیم می‌شوند.

وی در این زمینه عنوان کرد؛ نباید اشتباه بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ تکرار شود که در جریان آن، اقتصاد تمام کشورها یه صورت یکنواخت احیا نشد. نخست وزیر انگلیس بر همین اساس یادآور شد که اعضای گروه هفت می‌توانند با اتحاد و بهره‌گیری از اشتراک منافع از این برهه عبور کنند.

این نخستین نشست حضوری سران دنیا بعد از تقریبا دو سال بشمار می‌رود. نشست سال گذشته گروه ۷ در ایالات متحده لغو و نشست گروه ۲۰ در عربستان سعودی نیز به دلیل کووید-۱۹ به صورت مجازی برگزار شد.

دیروز در آستانه برگزاری اجلاس گروه هفت بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا دیدار و پیرامون طیف مختلفی از مسائل روابط دوجانبه تا تحولات بین‌المللی گفت‌وگو کردند. آن‌ها همچنین سند همکاری‌های فراآتلانتیک را که اولین بار در سال ۱۹۴۱ بین بین وینستون چرچیل نخست وزیر اسبق انگلیس و فرانکلین روزولت رییس جمهوری وقت آمریکا در زمینه پیشبرد اهداف دو کشور در دوره پسا جنگ جهانی دوم امضاء شد منطبق با چالش‌های جدید بین‌المللی ویرایش و امضاء کردند.

این سند که در ۲۰ بند و ۸ فصل تنظیم شده، شامل تعهدات دو طرف در زمینه  چندجانبه‌گرایی، مسائل تجاری، دفاعی، امنیتی، تغییرات آب و هوایی و همه‌گیری کرونا است. در این سند همچنین به توسعه شراکت در زمینه علوم، فناوری و مقابله با چالش‌های مدرن  (حملات سایبری) اشاره شده است. دو طرف در این سند توافق کردند که در زمینه تحقیق و توسعه فناوری، مقابله با نابرابری اجتماعی و حفظ ارزش‌های دمکراتیک در جهان سرمایه گذاری و پیشگام باشند.

جانسون و بایدن همچنین در پایان نشست دیروز اعلام کردند که مجموعا ۶۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای فقیر اهدا خواهند کرد.  رئیس جمهوری آمریکا به خبرنگاران گفت: نیم میلیارد دوز واکسن کرونا از ماه اوت ارسال می‌شود، بسیار سریع انگار که روی یک ریل متحرک هستند. وی ادعا کرد که این اهدا بدون هیچ پیش شرطی انجام می‌شود و هیچ "لطف یا مصالحه‌ای" در پس آن نهفته نیست. نخست وزیر انگلیس نیز قول اهدای ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا را داد.

هم زمان با برگزاری این نشست تدابیر امنیتی شدیدی در کورن‌وال و پایتخت انگلیس جریان دارد. پلیس انگلیس دیروز اعلام کرد فردی را به اتهام بمب‌گذاری قلابی در محل استقرار خبرنگاران اجلاس گروه هفت دستگیر کرده است.

ماموران پلیس به همراه تیم خنثی کننده بمب حوالی ساعت ۳ و ۱۵ دقیقه صبح راهی یکی از هتل‌های شهر فالموث می‌شوند که درباره شناسایی یک بسته مشکوک گزارش‌هایی منتقل شده ‌بود. پلیس پس از آن اعلام کرد که بمب قلابی است که حدود ۱۰۰ نفر از مسافران هتل تخلیه و زابراه شده بودند. بر اساس بیانیه پلیس یک مرد ۲۰ ساله از اهالی شهر فالموث به اتهام جاسازی بمب قلابی دستگیر و به بازداشتگاه منتقل شد.

نظرات بینندگان