arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۲۲۸۶۰
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۰ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

کاهش ۸ درصدی اهدای خون در ایران / سخنگوی وزارت بهداشت: اهدای خون نباید هیجانی و نقطه‌ای باشد

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اهدای خون نباید به صورت هیجانی و نقطه‌ای باشد بلکه باید این فرهنگ در کشور به طور مستمر رواج داشته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اهدای خون نباید به صورت هیجانی و نقطه‌ای باشد بلکه باید این فرهنگ در کشور به طور مستمر رواج داشته باشد.

به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیما سادات لاری با بیان اینکه خوشبختانه جامعه و جوانان و دانشجویان در این زمینه بسیار پیشقدم بوده و همواره داوطلب فعالیت‌های خیرخواهانه هستند، افزود:‌ اهدای خون یک کار خداپسندانه و فرهنگی بوده که نیاز است تا دانشجویان در زمینه اهدای خون پیشقدم شده و به‌ طور گسترده با پویش دانشجویی «اهدای خون، تداوم زندگی» همراه شوند.

وی، پویش دانشجویی «اهدای خون، تداوم زندگی» را یک اقدام خیرخواهانه و موثر خواند و گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون ایران منعقد شد تا راهگشای فعالیت‌های خیرخواهانه در زمینه اهدای خون باشد. خوشبختانه این تفاهمنامه به نفع دانشجویان و سازمان انتقال خون ایران است و آینده خوبی را در این زمینه پیش‌بینی می‌کنیم.

لاری ادامه داد: امروزه و با شیوع کرونا، ذخایر خونی کشور و همچنین همه‌جای دنیا کاهش یافته اما تلاش ما این است که این فرهنگ را جا بیندازیم تا ارزش اهدای خون در جامعه دانسته شود تا در سال‌های آتی با مشکلی در این زمینه مواجه نشویم.

کاهش ۸ درصدی اهدای خون در ایران

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران نیز گفت: شیوع کرونا در همه دنیا بحرانی را آفرید که با همه بحران‌های دیگر در جامعه متفاوت بود. این بحران در زمینه اهدای خون در تمام دنیا تاثیر گذاشت.

پیمان عشقی ادامه داد: در روزهای اول شیوع کرونا در جهان، اهدای خون تا حدود ۷۰ درصد کاهش پیدا کرد در ایران نیز با کاهش ۳۰ درصدی همراه بودیم، اما باری دیگر این اقدام خیرخواهانه از سر گرفته شد. درحال حاضر اهدای خون در کشور ما نسبت به شرایط عادی حدود ۸ درصد کم شده است که نسبت به کشورهای منطقه وضعیت بسیاری خوبی داریم. چرا که در ایام شیوع کرونا اهدای خون در کشورهای منطقه بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: ۶۰ درصد اهداءکنندگان خون در کشور ما افرادی هستند که به طور مستمر در سال خون اهدا می‌کنند. افرادی که بیش از دوبار اهدای خون انجام می‌دهند را اهداءکنندگان مستمر می‌دانیم که متاسفانه جمعیت این‌ عزیزان روبه مسن‌تر شدن است. انتظار ما این است که دانشجویان، جوانان و بانوان نیز بیش از گذشته به این کار خیرخواهانه و عام‌المنفعه بپیوندند و از باورهای غلط در زمینه اهدای خون فاصله بگیرند.

سازمان جهانی بهداشت روز ۱۴ ژوئن مصادف با ۲۴ خرداد ماه را به نام روز جهانی اهداکنندگان خون نامگذاری کرده و در این راستا با دستور مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پویش دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با عنوان «اهدای خون، تداوم زندگی» ۲۴ خرداد ماه برگزار می‌شود.

نظرات بینندگان