arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۲۰۳۵
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۳ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۰

نتیجه یک پژوهش: واکسن کرونا می‌تواند جلوی سرماخوردگی را هم بگیرد

نتیجه مقدماتی پژوهشی در دانشگاه "اولم" آلمان نشان می‌دهد که واکسیناسیون کامل کرونا در ایجاد مصونیت نسبت به سرماخوردگی نیز کاربرد دارد و دستکم به کاهش شدت و حدت سرماخوردگی یا سرعت بهبودی کمک می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دویچه وله: نتیجه مقدماتی پژوهشی در دانشگاه "اولم" آلمان نشان می‌دهد که واکسیناسیون کامل کرونا در ایجاد مصونیت نسبت به سرماخوردگی نیز کاربرد دارد و دستکم به کاهش شدت و حدت سرماخوردگی یا سرعت بهبودی کمک می‌کند.

سرماخوردگی یک بیماری رایج و غیرکشنده است؛ تب و لرز، آبریزش بینی، گلو درد و ضعف علایم عام آن هستند. سرماخوردگی بنا بر وضعیت بدنی بیمار شدت و ضعف دارد و بهبودی عموما مستلزم چند روز استراحت است.

حال مطالعه‌ای در دانشگاه "اولم" در جنوب آلمان در باره دامنه تاثیر واکسن‌های کرونا نشان می‌‌دهد که دو مرتبه واکسیناسیون، بدن را در برابر سرماخوردگی نیز ایمن‌ می‌کند. ابتلا به سرماخوردگی نزد واکسینه شدگان می‌تواند خفیف‌تر باشد و دوره سپری شدن آن کوتاه‌تر و ساده‌تر.

محققان برای این نتیجه‌گیری، یک گروه ۲۴ نفری را مورد آزمایش قرار دادند و از این افراد قبل و بعد از تزریق واکسن‌های آسترانزنکا و بیون‌تک، سرم خون گرفتند که ترکیبی از همه پروتئین‌ها، الکترولیت‌ها و آنتی بادی‌هاست.

ویروس‌های کرونا و سرماخوردگی در ساختار پروتئین اسپایک مشابه هستند و واکسن‌هایی چون آسترازنکا یا بیون‌تک که بر پایه mRNA ساخته شده‌اند، سلول‌ها را در برابر نفوذ این پروتئین مجهز می‌کنند.

در مقایسه، مشخص شد که پس از واکسیناسیون، سلول‌ها به طور بارزی در برابر ویروس‌های مختلف کرونا مصونیت پیدا کرده‌اند.

حتی افرادی هم که یک بار واکسن زده بودند، ایمنی خاصی نسبت به دو نوع کرونا ویروس سرماخوردگی و مصونیت نسبتا ضعیف‌تری نسبت به یک نوع ویروس دیگر نشان دادند. این تاثیر بعد از واکسیناسیون کامل، یک و نیم تا چهار برابر بیشتر بود.

ینیس مولر، کارشناس موسسه ویروس‌شناسی مولکولی اولم در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفته است: «پژوهش ما نشان داد که واکسیناسیون کرونا، فعل و انفعالات خنثی‌کننده سرم‌ها در برابر ویروس‌های فصلی کرونا را افزایش می‌دهد.»

محققان می‌گویند ممکن است واکسیناسیون به طور کامل جلوی سرماخوردگی فصلی را نگیرد؛ زیرا ایمنی کوتاه مدت و ناپایدار خواهد بود. مطالعات تاکنونی اما نشان می‌دهند که همین ایمنی شکننده، کمک می‌کند که دامنه ابتلا به سرماخوردگی محدودتر، دوران بیماری کوتاه‌تر و شدت آن کمتر شود.

نتیجه‌گیری قطعی و نهایی البته مستلزم مطالعات علمی بیشتر است.

نظرات بینندگان