arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۸۲۲۹
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۰۷ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۳

نگرانی چین از افول اقتصادی/ ورود بخش خصوصی به طرح های انحصاری

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 چین همانند صندوق بین المللی پول نگران رشد اقتصادی این کشور است و افول اقتصادی را یک خطر بالقوه برای خود می بیند که در درازمدت عواقب خوشایندی برای سیاست اصلاحات و درهای باز نخواهد داشت.
 

به گزارش ایرنا، هدف چین برای رشد اقتصادی سال جاری میلادی به گفته ˈلی که چیانگˈ نخست وزیر این کشور هفت و نیم درصد است.

آمار نشان می دهد رشد اقتصادی چین در سه ماهه نخست امسال به هفت ممیز چهار دهم درصد رسیده است. این در شرایطی است که برخی پیش بینی می کردند رشد اقتصادی چین در این مدت 7.7 درصد خواهد بود.

از سوی دیگر برآوردها نشان می دهد برخی از کشورها نظیر آمریکا از بازار چین ناراضی هستند و شرکت های آمریکایی اعلام کرده اند که اگر وضعیت بهبود نیابد از سرمایه گذاری در این کشور می کاهند .

اگرچه اخبار ضد و نقیضی در باره سرمایه گذاری های خارجی در چین به گوش می رسد اما آنچه مسلم است اینکه آمار از کاهش صادرات چین خبر می دهد و شرکت های چینی و خارجی می گویند برای فرار از هزینه های سنگین ممکن است در اندیشه خروج از چین و رفتن به کشورهایی نظیر تایلند و کامبوج باشند.

دولت چین که این مخاطرات را احساس کرده است در نشست اخیر خود 80 طرح بزرگ را اعلام کرد.

هدف از اعلام این طرح ها جلب سرمایه گذاری خارجی و بخش خصوصی به چین است تا مانع افول اقتصادی این کشور شود.

این طرح های زیربنایی بر اساس گزارش روزنامه ˈچاینا دیلیˈ شامل ساخت راه آهن، فناوری اطلاع رسانی، انرژی های نوین ، صنایع پتروشیمی و صنایع نوین نفت و گاز است.

در واقع نشست هفته جاری دولتمردان چین دومین نشست در نوع خود با تمرکز بر ایجاد تاسیسات پایه و معرفی طرح های زیربنایی برای سرمایه گذاران است که اصلی ترین علت آن جلوگیری از کاهش رشد اقتصادی و متوجه کردن بخش خصوصی به این سمت است.

چاینا دیلی می نویسد که سرمایه گذاران داخلی و خارجی در صورت سرمایه گذاری در این طرح های بزرگ سود کلانی بدست خواهند آورد.

دولت چین از سال گذشته میلادی تاکید کرده است که کنترل بر طرح های اقتصادی و بازار را کاهش خواهد داد تا دست بخش خصوصی در اجرای طرح ها بازتر شود.

آمار نشان می دهد در سال 2013 میلادی 63 درصد از سرمایه گذاری های مورد استفاده در طرح های مختلف در چین را بخش خصوصی تامین کرده است که آمار چشمگیری به حساب می آید.

دولت چین امیدوار است سرمایه گذاری خصوصی را به قلمروهای مختلف از میادین نفت و گاز گرفته تا ساخت فرودگاه ها جلب و جذب کند.

از سوی دیگر قرار است دولت چین امسال اوراق قرضه مربوط به خطوط راه آهن به ارزش بیش از 24 میلیارد دلار را به فروش برساند.

دولت چین امیدوار است سالانه 50 تا 70 میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی را به ایجاد تاسیسات راه آهن هدایت کند.

تونگ یونگ هایو از کارشناسان امور اقتصادی چین می گوید که انحصار دولت در این بخش ها بسیار سنگین و وسیع است و زمان زیادی می برد تا بخش خصوصی بتواند این دیوار انحصاری را بکشند.

کارشناسان براین باورند که تا زمان شکستن این انحصار، بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در طرح های زیربنایی چین در تردید بسر خواهد برد و دولت نیز برای از بین بردن شرایط گذشته همچنان باید امتیاز داده و راه های ابداعی را بیابد.

یکی از این کارها طرحی برای ایجاد بانک توسعه زیربنایی بود که ˈلی که چیانگˈ نخست وزیر چین ماه جاری میلادی در مجمع آسیایی شهرستان بوآیو در استان ˈهای ننˈ در جنوب این کشور عنوان کرد.

وی گفت که سرمایه اولیه این بانک نزدیک به 50 میلیارد دلار خواهد بود و هدف از ایجاد آن در آینده نزدیک کمک به اجرای طرح های زیربنایی در کشورهای آسیایی است.

با این حساب چین جذب سرمایه به این قلمرو را به طور برنامه ریزی شده دنبال می کند و حتی سعی دارد وسعت آن را به پهنای قاره آسیا برساند.
نظرات بینندگان