پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسن روحانی رئیس جمهور در سفر به گیلان اعلام کرد: اگر ارادهای که کشورهای 1+5 تاکنون از خود نشان دادند، به همین صورت
ادامه داشته باشد، در همین فرصت باقیمانده شدنی است که به تفاهم برسیم.
به گزارش «انتخاب»، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: حضور پرشور مردم نشان دهنده حمایت از خادمان ملت است، مردم میدانند با همدلی و همزبانی و هماهنگی بیشتر همکاری بیشتر محقق شده و به اهداف مدنظر دولت و ملت بزرگ ایران میرسیم.
وی افزود: همه شهرستانهای گیلان مورد بازدید نمایندگان رئیس جمهور و وزرا قرار گرفت و گزارش آن را در شورای اداری مشاهده و بررسی کردیم.
حجتالاسلام روحانی به بخشی از تصمیمات دولت برای استان گیلان اشاره کرد و گفت: راهآهن رشت - قزوین حائز اهمیت است و تا سال آینده تکمیل و به بهرهبرداری میرسد؛ بعد از آن باید این راهآهن را به بندرانزلی و آستارا متصل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مسیر انزلی زودتر انجام میشود؛ همچنین اقدامات اجرایی مسیر آستارا که ایران را به قفقاز متصل میکند، آغاز میشود و فاینانس و اعتبار لازم را فراهم میکنیم ولی زمان بیشتری طول میکشد.
رئیس جمهور با اشاره به 11 کیلومتر باقیمانده آزادراه رشت به قزوین، تصریح کرد: این پروژه با اعتبار 900 تا 1000 میلیارد تومانی تکمیل میشود.
حجتالاسلام روحانی همچنین به بندر کاسپین اشاره کرد و گفت: 4 پست اسکله از 22 پست تا اوایل سال 95 به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه در زمینه کشاورزی اقدامات جدی صورت خواهد گرفت، اظهار داشت: زمینهای کوچک کشاورزی بازدهی ندارد، مردم باید برای ایجاد تعاونیها تشویق شوند تا کشاورزی اقتصادی شود.
رئیسجمهور با اشاره به تسریع در اجرای پروژههای سدسازی و آب بندانها گفت: در حوزه گردشگری نیز گیلان دارای ظرفیتهای خوبی است و جاذبه بسیاری برای توریستی زیادی دارد؛ البته در این مسیر دولت تسهیلات لازم را برای راهاندازی هتلهای 5ستاره فراهم میکند.
وی با بیان اینکه باید میراث فرهنگی را حفظ کنیم، تصریح کرد: باید از بناهای تاریخی نهایت استفاده را ببریم. در بخش محیط زیست نیز باید کارهای زیادی انجام شود، حفاظت از تالابها و جنگل ها بسیار مهم است و معتقدیم باید دوره تنفس جنگلها ارائه شود.
حجتالاسلام روحانی افزود: باید از سمنها برای حفاظت حیط زیست کمک بگیریم. قطعاً با چند محیطبان نمیتوان مشکلات را حل کرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید در بخش صنعت نیز کارهای زیادی انجام شود، خاطرنشان کرد: بانکها قول دادند آنچه نیاز است را انجام دهند و اگر مشکلی باشد رفع میکنیم.
وی با بیان اینکه دولت وعدههایی میدهد که بتواند آنها را اجرایی کند، تاکید کرد: در مجموع 795 میلیارد تومان برای 18 طرح و پروژه مهم در سطح استان گیلان اعتبار اختصاص دادیم که این اعتبار در سال 94 و 95 اختصاص یافته و تمام طرحها در سال 94 و 95 اجرایی میشود.
رئیسجمهور در ادامه سخنانش در پاسخ به خبرنگاری مبنی براینکه اگر توافق میان ایران و کشورهای 1+5 صورت نگیرد، دولت چه برنامههایی مدنظر دارد، اظهار داشت: اصلاً قصد نداریم در ارتباط با اینکه توافق نشود، چه خواهد شد، صحبت کنیم. پیش از این نیز بیان کردم که ما تنها نیازمند به توافق نیستیم چراکه این توافق چیزی است که همه به آن نیاز دارند.
وی با تاکید بر اینکه 1+5 بیش از ایران به توافق نهایی نیاز دارد، گفت: ما همواره اعلام کردیم که در بحث هستهای یک اتهام واهی و بیاساس به ایران نسبت دادند و مهمترین هدف ما در این مذاکرات این بود که به دنیا اعلام کنیم تهمتها بیاساس و واهی بوده است؛ امروز دنیا اعتراف میکند مردم ایران همانند همه ملتها حق دارند از فناوری صلح آمیز هستهای استفاده کنند. قطعاً توافق نهایی فضا برای تعامل ایران و همه دنیا و از جمله 1+5 آمادهتر خواهد کرد.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه مذاکرات ایران و 1+5 پیچیده است و ساده نیست، تاکید کرد: اراده و تصمیم ایران این است که در مذاکرات تا رسیدن به توافق نهایی به صورت جدی راه خود را ادامه دهیم؛ به واقع کاری که تا امروز پیش رفته بسیار اهمیت داشته است و در بخش بزرگی از مسائل با طرفهای مذاکرهکننده به تفاهم رسیدیم.
وی ادامه داد: درحال حاضر براساس همان متن بیانیه مشترک، چارچوب توافق نهایی و پارامترهایی که مورد نیاز بوده مورد تفاهم قرار گرفته است ولی تا توافق نهایی مسیر و راه دشواری پیش رو داریم. برای توافق نهایی 2 ماه زمان پیش داریم، بحث باید تکمیل و نوشته شود و ریزهکاری های زیادی دارد.
رئیسجمهور تاکید کرد: اگر ارادهای که کشورهای 1+5 تاکنون از خود نشان دادند، به همین صورت ادامه داشته باشد، در همین فرصت باقیمانده شدنی است که به تفاهم برسیم.
حجتالاسلام روحانی با تاکید براینکه اگر توافق نیز انجام نشود، سازمان تحریم به صورت قبلی نمیتواند ادامه پیدا کند، اظهار داشت: پیش از این نیز اعلام کردهام که سازمان تحریم بههم خورده است، اگر توافق نشود این سازمان تحریم باقی نمیماند البته توافق نشدن به نفع کسی نیست. ما بهدنبال این هستیم که در فرصت باقیمانده به توافق عزتمندانه با حفظ منافع ملی دست پیدا کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید اقتصاد کشور را رونق دهیم، اظهار داشت: در سال 91 رشد منفی کشور 6.8 بود، در سال 92 نیز حدود 1.9 بوده و ما رکود و رشد منفی داشتیم؛ در سال 93 از این رکود خارج شدیم و لی با رونق اقتصادی هنوز فاصله داریم.
رئیسجمهور با تأکید بر حضور مردم و بانکها در عرصههای اقتصادی، گفت: 64 کارافرین برای سرمایهگذاری در گیلان اعلام آمادگی کردند، این بدان معناست که فضای کشور تغییر کرده و قدمهای هستهای فضا را تغییر داده است.
وی با بیان اینکه رابطه ما با کشورها به جز چند کشور نسبت به 2 سال گذشته بسیار بهبود یافته است، تصریح کرد: فرصتهای خوبی وجود دارد و از سرمایهگذاران حمایت میکنیم. باید از ظرفیت ساحل نهایت بهره را ببریم و از تصرفات سواحل که متعلق به مردم است، جلوگیری کنیم.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه امیدواریم فضای اشتغالزایی بهبود یابد، خاطرنشان کرد: امیدواریم زمینه اشتغال برای همه و بهویژه زنان جوان فراهم شود که البته این آرزوی دولت بوده و جزو اهداف ما است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت فرهنگی استان گیلان تصریح کرد: تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی رشت اعتبار ویژه دریافت میکند، طرحهای نیمهتمام در کشور بسیار زیاد است و با بودجه دولت امکانپذیر نیست؛ این طرحها باید به بخش خصوصی واگذار شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه دریای خزر در محدوده ایران عمیق است، گفت: اولویت دولت بهرهبرداری از منابع نفت و گاز مشترک است، مثال آن پارس جنوبی است که امسال نیز چند فاز جدید از پارس جنوبی افتتاح میشود. تا پایان دولت یازدهم تمام فازهای پارسجنوبی افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد به دولت کمک کنند، خاطرنشان کرد: بندر کاسپین برای اجرای پروژهاش یکهزار میلیارد تومان نیاز دارد و دولت کمک میکند. راهآهن انزلی نیز بسیار مهم است، اتصال اسکله انزلی به راهآهن برای گیلان بسیار مفید خواهد بود که برای آن برنامهای مدنظر داریم.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه گیلان قطب کشاوری و گردشگری است، افزود: باید طرحهای صنعتی نیز مورد توجه باشد، یک راه ارائه تسهیلات و اعطای پروژهها به مردم و بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی مدرنکردن آبیاری و نوسازی اراضی در دستور کار است، تأکید کرد: بهزراعی چای، تقویت ابرایشم و حمایت از صنایع غذایی انجام میشود. همچنین کاغذسازی با چوب وارداتی در گیلان توسعه مییابد.