arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۸۶۱۶
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۴
بیزنس اینسایدر:

اگر آمریکا پس از توافق هسته ای دستش را به سوی تهران دراز نکند، روسیه بازی را خواهد برد / تماشای اقدامات واشنگتن، تهران و مسکو پس از توافق جالب خواهد بود

با حصول توافق هسته ای بین غرب و ایران ممکن است «باب تازه ای» در ایران باز شود اما معلوم نیست آمریکا و روسیه نیز از این وضعیت بهره مند شوند و در هر صورت، تماشای اقدامات بعدی واشنگتن و تهران و همچنین مسکو پس از هر توافق هسته ای ، جالب خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اگر آمریکا پس از توافق هسته ای دستش را به سوی تهران دراز نکند، روسیه بازی را خواهد برد / تماشای اقدامات واشنگتن، تهران و مسکو پس از توافق جالب خواهد بود
بیزنس اینسایدر نوشت: با حصول توافق هسته ای بین غرب و ایران ممکن است «باب تازه ای» در ایران باز شود اما معلوم نیست آمریکا و روسیه نیز از این وضعیت بهره مند شوند و در هر صورت، تماشای اقدامات بعدی واشنگتن و تهران و همچنین مسکو پس از هر توافق هسته ای ، جالب خواهد بود.

به گزارش «انتخاب»، پل شوارتز عضو ارشد در مرکز «مطالعات راهبردی و بین المللی» گفت: «این مسئله بستگی دارد که آیا واقعا غرب با ایران وارد تعاملاتی فراتر از این توافق می شود و اساسا ارتباط خود با تهران را تغییر می شود.»

او می افزاید:« ترفند غرب این خواهد بود که به بهره برداری از وضعیت جدید با ایران بپردازد و پا را فراتر از گفتگو های هسته ای بگذارد . غرب باید به تعامل با ایران بپردازد و این کار را با ارائه مشوق هایی برای ادغام با غرب انجام دهد. غرب با بهره برداری از این گشایش با افزایش تجارت با ایران و تشویق به سرمایه گذاری غرب در مقیاس بزرگ در اقتصاد ایران موجب خواهد شد تهران در حفظ روابط خوب ، سهم بیشتری داشته باشد. در غیر این صورت، روسیه استفاده کامل را خواهد برد.»

شوارتز اضافه می کند:«در حالی که مسائلی مختلف باقی می ماند، آنچه روشن است این که اگر توافق در نهایت به تحول اساسی در رابطه ایران با غرب منجر نشود، روسیه احتمالا ذینفع اصلی این فرآیند خواهد بود.»

وی تصریح می کند:« مسائل بیشتری برای تحول اساسی در روابط بین ایران و غرب مورد نیاز خواهد بود چرا که همه انگیزه های ژئوپلیتیکی فعلی در خاورمیانه به ادامه جنگ با ایران تمایل دارند.اهداف ایران در منطقه ، در تضاد مستقیم با منافع غرب و منافع متحدان کلیدی غرب در منطقه، به ویژه عربستان سعودی و اسرائیل قرار دارد. حل اختلافات نیازمند گفتگوی متعهدانه ، خویشتنداری همه طرف ها و مصالحه واقعی است که رسیدن به همه این موارد بسیار دشوار خواهد بود.»

اگر امریکا و غرب دستشان را به منظور تعامل به سمت ایران دراز نکنند ، روسیه واقعا به سبب نفوذ سیاسی و اقتصادی در خاورمیانه از اوضاع بهره برداری خواهد کرد. برخی از تحلیلگران معتقدند روسیه از این مشارکت بیشتر از ایران سود می برد و این به معنی آن است که انگیزه روسیه برای استفاده از این فرصت حتی بیشتر خواهد بود.

مسکو و تهران متقابلا از افزایش تجارت بهره مند می شوند بدین گونه که ما در حال حاضر شاهد برخی معاملات ایران و روسیه هستیم از جمله پایگاه های هسته ای بیشتر ، این احتمال که موشک های اس سیصد در نهایت به ایران تحویل داده شود و معامله نفت در برابر کالا. اما مسکو نیز امیدوار است پس از آنکه تحریم ها برداشته شود، بتواند انتقال تسلیحات را از سر بگیرد زیرا ایران به سلاح های مدرن نیاز دارد.

شوارتز افزود مهدی سنایی سفیر کنونی ایران به روسیه اشاره کرده است که دو کشور برنامه هایی برای افزایش تجارت دو جانبه از پنج میلیارد دلار فعلی به 70 میلیارد دلار در سال در آینده ای نزدیک دارند.

او خاطرنشان کرد:« حتی اگر این هدف بسیار بلند پروازانه به نظر برسد، نشان از آن است که هر دو طرف خواستار به پیش بردن روابط تجاری خود هستند.»

علاوه بر این، مسکو به نظر می رسد در مورد همگرایی غرب با ایران نگران باشد.

روسیه معتقد است روابط بهتر واشنگتن و تهران همواره جایگاه مسکو را در صحنه جهانی تضعیف خواهد کرد.

چندی پیش، گئورگی میرسکی کارشناس روسی مسائل خاورمیانه به واشنگتن پست گفت: « چند سال پیش شنیدم یکی از دیپلمات های ما می گفت ایران طرفدار آمریکا ، برای ما خطرناک تر از ایران هسته ای است.. اگر شما به این وضع به صورت یک بازی با حاصل جمع صفر نگاه کنید، نزدیک تر شدن ایران به غرب ، به منزله تضعیف موقعیت روسیه است.»

به این دلیل ، وارد کردن یک ضربه پیشگیرانه، قبل از اجرای این توافقنامه هسته ای لازم است تا به ایران نشان داده شود که ما قابل اطمینان ترین و تنها قدرت بزرگی هستیم که آنها می توانند به آن تکیه کنند.

در هر صورت، تماشای اقدامات بعدی واشنگتن و تهران و همچنین مسکو پس از هر توافق هسته ای ، جالب خواهد بود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۳
اویس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
6
22
روس ها اصلا قابل اطمینان نیستن
بدتر از روسیه امریکا هستش
شما توی منطقه باید به ایران تکیه کنید نه ایران به شما.
مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
1
11
کاملا درست تحلیل کرده
hossein
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
2
17
خدایا ما را از شر روسیه و امریکا حفظ کن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
2
17
هرچه باشد تکنلوژی غرب پیشرفته تر است ضمنا غرب با تمام اوصاف بدش از روسیه جایگاه بهتری در بین مردم دارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
1
2
«يك ضربه پيشگيرانه!!!!؟
کاوه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
5
7
عجب گرفتاری شدیم که یا باید دستمان در دست آمریکا باشد یا در دست شوروی. نتیجه این که چه ساده بودیم شعار میدادیم " مرگ بر آمریکا- مرگ بر شوروی..."
باید می گفتیم " مرگ بر آمریکا، زنده باد شوروی، درود بر چین!!!!!"
قابل توجه آنها که فکر می کنند مستضعفان و ضعفای جهان می توانند بدون آنکه دست ابرقدرتی در دستشان باشد، می توانند مستقل باشند!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
2
15
مردم ایران مایل به تعامل بیشتر با غرب هستند تا روس ها
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
0
8
ایران نباید همچون گذشته بازیچه قدرتها شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
0
3
مرگ بر روسیه
اسماعیل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۸
0
2
لا شرقی، لا قربی

نه روسیه و نه آمریکا و اروپا

زنده باد ایران مستقل
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۸
0
3
برای من نه آمریکا و نه روسیه هیچ اهمیتی نداره تنها چیزی که اولویت داره منافع ملی کشورمه
نظرات بینندگان