arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۴۲۷۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۷ - ۱۲ آبان ۱۳۹۴

توصیه هایی به زائران اربعین/ موضع گیری تند ممنوع

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کجا حاجی؟، داری می ری سفر؟ می دونی مقصدت کجاست؟ ؛ جات سرده ؟ هتل پنج ستاره نیست و باید در چادر بیتوته کنی؟، با تریلی و کامیون؟ غذاش با مذاقت جور نیست؟ خب راهی زیارت کسی شده ای که همه هستی اش را داده و آبروها گذاشته تا محبوب خدا تا آخر هستی باشد؛ راستی تو قراره کجا باشی؟

سفر اربعین ، طی طریقی پربلا و پر دردسر است؛ آنها که سال گذشته پای پیاده آمدند، خوب می دانند که این سفر هم سخت و طاقت فرساست و هم لحظه لحظه اش خاطره هایی است پر از معنویت که در آن خوب بودن و عاشق ماندن و عشق ورزیدن را تجربه می کنی که همه اش از برکات سالار شهیدان و شهدای کربلاست.

حتما می دانی، سفر اربعین توریستی نیستی و امکانات و تجهیزات این سفر حداقلی است، تحمل و طاقت می خواهد تا پای پیاده گوشه ای از کربلا و عاشورای حسین(ع) را درک کنی . عاشقان امام حسین هم در عراق ،همه دارایی شان را در عراق آورده اند وسط تا زائرانش را میزبانی کنند.

بنابراین باید خیلی مراقب باشیم و به گفته «اباذری» رایزن فرهنگی ایران در عراق، بدانیم که زائر امام حسین(ع) هستیم و زیر ذره بین که نه تنها عراقی ها ما را رصد می کنند که مقابل چشم جهانیان هم قرار گرفته ایم.

اربعین یک همایش میلیونی همراه با پیاده روی های طولانی است که نمونه آن درجهان نیست و چند سالی است که جهان اسلام و دنیای غیر اسلامی را شگفت زده کرده است و حالا به آن حساس شده اند و در نتیجه مسوولیت زائر اربعین غیر قابل شمارش است.

حجت الاسلام «غلامرضا اباذری» رایزن فرهنگی ایران در عراق، در آستانه اربعین حسینی، به زائرانی که در حال بستن بار و بنه زیارت اباعبدالله الحسین (ع)، در این ایام هستند، توصیه هایی فرهنگی و اخلاقی دارد  در بغداد، فهرست وار به آن اشاره می کند.

* رعایت قوانین عراق از هنگام ورود تا خروج از این کشور بعد از پایان مراسم اربعین، بیانگر و معرف شخصیت و فرهنگ ایرانی است؛ از همین رو از ورود غیرقانونی به خاک عراق، تند خویی و یا احتمالا بداخلاقی با ماموران و مرزبانان و یا مسوولان خدمات رسانی عراقی و نیز مسوولان امنیتی که حافظ امنیت مراسم هستند، خودداری شود.

وجود نظم و انضباط نشانه فرهنگ یک ملت است و اکنون دولت عراق تاکید دارد که زائران اربعین باید حتما ویزای سفر به عراق دریافت کنند.

* زائران به فضائل اخلاقی زیارت اربعین در طول سفر توجه داشته باشند. داشتن اخلاق خوب و معاشرت پسندیده و انسانی، چه با زائران ایرانی و یا با میزبانان عراقی، معرف محبان اهل بیت (ع) است.

* زائران با توجه به کمبودها، سختی های سفر و بویژه در بازگشت که امکانات حمل و نقل جوابگوی میلیون ها زائری نخواهد بود که درصدد بازگشت هستند، باید در طول سفر صبر و حوصله کنند.

* این تصور که زیارت اربعین فقط برای روز اربعین حسینی یعنی چهلمین روز است را تغییر دهیم. مدت زیارت اربعین از 5 صفر تا 21 صفر است، لذا زائران حسینی می توانند در طول این ایام وارد عراق شده و پس از زیارت از این کشور خارج شوند. عراقی ها از بعد از سقوط رژیم دیکتاتوری صدام حسین، هر سال به همین ترتیب عمل می کنند و خود را در یک زمان بسته 2 روزه به اجبار محدود نمی کنند. فرهنگ سازی در این خصوص می تواند ازدحام زیادی و مشکلات در راه خدمات رسانی به زائران را کاهش دهد.

همچنین مدت اقامت در کربلا را به حداقل زمان ممکن کاهش دهیم و در کربلا بیتوته نکنیم، چرا که ظرفیت های کربلا بسیار محدود است و از طرفی این یک سفر عادی زیارت عتبات نیست و اگر بتوانیم مجال و فرصت زیارت را برای دیگران هم فراهم کنیم، قطعا ثواب بیشتری خواهد داشت.
* برخی ها اصرار دارند که درکنار ضریح بمانند و می خواهند برای زمان طولانی از نزدیکترین نقطه به مرقد امام، زیارت کنند و یا اصرار ورود به داخل حرمین را دارند، درحالی که ازدحام و فشردگی بسیار بالاست، این درحالی است که هرجای حرم ، حتی خارج از حرم ، در بین الحرمین و اصلا کمی دورتر هم زیارت اربعین و زیارت امام حسین(ع) را می توان بجا آورد؛ هم قبول است و هم اجرش زیاد. بنابراین از تلاش برای قرار گرفتن و ماندن در کنار ضریح و یا به زور وارد حرمین شدن، خودداری شود.

* سفر اربعین، سفر راحتی نیست و بویژه امسال مصادف با فصل بارندگی های این کشور است، بنابراین از همراه آوردن اطفال و سالمندان خودداری شود و زائران با توجه به بارش ها و نزولات آسمانی تجهیزات و وسایل مورد نیاز همراه داشته باشند و در نهایت به توصیه های بهداشتی به دلیل احتمال وجود بیماری های واگیر مانند وبا توجه شود.

* روحیه همگرایی و کمک رسانی به همنوع را در جریان این سفر توسعه دهیم ، به بیان دیگر هم به آن عمل کرده و رعایت کنیم و هم به دیگران انتقال داده و بیاموزیم.

*نسبت به میهمان نوازی میزبانان عراقی و کرامت آنها،قدرشناس باشیم و با روحیه سپاسگزاری با آنان برخورد کنیم. مردم عراق تلاش دارند در ضیافت اربعین، میزبانی زائران امام حسین(ع) را خود برعهده داشته باشند و ما نیز برای حفظ کرامت و احترام به این میهمان نوازی آنان الگو باشیم.
* انتظارات و توقعات خود را با امکانات محدود دولت و مردم عراق و حجم عظیم زائران تنظیم کنیم و توقعاتی خارج از توان برآورده ساختن آنان نداشته باشیم.
* بر جریان حاکم بر اربعین حسینی، روح جوانمردی ، گذشت و خدمت حاکم است، پس در این بزرگترین آئین و تجمع انسانی در بروز جلوه های مکارم اخلاقی با هم رقابت کنیم. اخلاق زیبا ، از بهترین حسنات محسوب می شود.

*یکی از بهترین اعمال عبادی در طول مراسم اربعین نمازهای جماعت است و خوب است در اقامه نماز جماعت کوشا باشیم و در برگزاری آن همت کنیم.

*در پیاده روی اربعین زائران دقت کنند که فقط از مسیرهای اصلی تردد کنند و به بهانه نزدیک کردن راه به راه های فرعی و روستایی کشیده نشوند و همچنین از سفرهای انفرادی خودداری شود.
*هرگونه موارد مشکوک و پخش اخبار بی اساس را به مسوولان امنیتی عراقی مستقر در مسیرها گزارش کنند.

* رعایت مسایل بهداشتی، نظافت و توجه به محیط زیست، بویژه خودداری از پراکندن زباله در محیط اطراف، هم برای زائران و هم برای عراقی ها حائز اهمیت است و پسندیده است که با رعایت این مسایل، به تلاش های شبانه روزی دولت ومردم عراق کمک کنیم.
* از برخی اقدامات خودسرانه اجتناب شود. با توجه به تنوع فرهنگی و فکری در جریان این کنگره عظیم انسانی، اقدامات خودسرانه فرهنگی و بعضا موضع گیری های تند، در این مراسم اخلال ایجاد می کند که باید از آن اجتناب کرد.

* در اماکن و فضای تبلیغاتی در طول این سفر بصورت فردی کار نکنیم. با توجه به اعلام عدم رضایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از الصاق و یا استفاده از تصاویر ایشان در اربعین، از چنین اقداماتی خودداری شود.

* رسانه ها هم کاربردی، مفید و منطقی وارد عمل شوند و از احساسی کردن فضا ، بویژه خارج از ظرفیت های موجود، پرهیز کنند و جریان اربعین را منطقی مدیریت کنند

رایزن فرهنگی ایران در عراق اعتقاد دارد که زائر ایرانی، با خلوص نیت ، ذکر و تسبیح الله و حمل زیبایی های فرهنگ ایرانی پا به مراسم اربعین حسینی خواهد گذاشت، اما از آنجا که این سفر ، سفر سختی است و ممکن است از تحمل برخی ها خارج باشد، باید همواره این تذکرات را تکرار کنیم تا راهیان این سفر ضمن عبادت و تقرب به خدا و فیض بردن از این فرصت طلایی، الگویی کامل از یک زائر حسینی عرضه کنند.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان