arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۵۶۳۱
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۶ - ۱۹ آبان ۱۳۹۴

مشاور ظریف: حضور ایران در نشست وین، نشانی از موفقیت دیپلماسی دولت است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سفیر پیشین ایران در لبنان  روندهای مربوط به گفتگوهای سوریه در وین را مورد برسی قرار داد.

دور تازه مذاکرات برای حل بحران سوریه قرار است هفته دیگر در اتریش برگزار شود و هیئت ایرانی هم به ریاست دکتر ظریف در این مذاکرات شرکت خواهد کرد. برای بررسی آخرین وضعیت سیاسی حول این مذاکرات با محمد علی سبحانی سفیر پیشین ایران در لبنان گفتگو کردیم. 

گفتگوهای وین، آغاز روندی خوب

این کارشناس مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه روند خوبی برای حل و فصل این بحران آغاز شده تاکید کرد: مسیری که انتخاب شده می تواند فضای حل و فصل را برای سوریه به ارمغان بیاورد. در دور پیشین هم بیانیه ای ۹ ماده ای خوبی از جلسات بیرون آمد که می تواند پایه همکاری ها و گفتگوهای آتی به شمار آید. ضمن اینکه فرهنگی که برجام ایجاد کرد باعث شد این امید پدید آید می توان پرونده های اینچنینی را در فضای بین المللی پیش برد. به نظر من این شروع یک روند خوب است که اگر از نقش آفرینی های نظامی بکاهیم می توان به عنوان مدلی برای گفتگو و پیشبرد حل و فصل اختلافات مد نظر قرار داد. 

حضور ایران در وین، نشان موفقیت دیپلماسی دولت 

سفیر پیشین کشورمان در لبنان در ادامه با اشاره به مولفه هایی که سبب شد ایران به این نشست دعوت شود، تاکید کرد: این اتفاق دلیلی از موفقیت سیاست خارجی دولت است. به ویژه پس از برجام و حصول توافق هسته ای حالا کشورهای جهان به چشم دیگری به ایران می نگرند. ضمن اینکه تقریبا همه طرف های درگیر در بحران سوریه به جز عربستان به این نتیجه رسیده اند که این بحران راه حل نظامی ندارد. البته سعودی هم به مرور زمان وارد این فاز خواهد شد. در نتیجه در حال حاضر شرایط مناسبی ایجاد شده تا راه حل سیاسی پیگیری شود و با پیگیری های چند سطحی روند گفتگوهای صلح را پیش برد. البته این مهم حتما با دشواری های فراوانی رو به روست چرا که تا زمانی که حمایت های بازیگران خارجی از گروه های مسلح متوقف نشود کار به راحتی پیش نخواهد رفت. 

لزوم حضور گروه های مخالف در گفتگوها

محمد علی سبحانی در ادامه با اشاره به لزوم دعوت از گروه های مخالف دولت سوریه در این گفتگوها تاکید کرد: این یکی از ضروریات است. نمی توان اینهمه بازیگر بین المللی بروند و در یک کشور اروپایی بنشینند و درباره سرنوشت مردم سوریه تصمیم بگیرند. حتما باید گروه های مخالف هم در این روند حضور داشته باشند. حال اینکه این اتفاق در این دور می افتد یا خیر هنوز مشخص نیست ولی در لزوم اجرایش تردیدی وجود ندارد. 

قدرت داشتن تروریست ها، اصلی ترین مشکل پیش رو

سفیر پیشین کشورمان در لبنان در پایان تاکید کرد: به دلیل همین مشکلاتی که اشاره کردم کار پیشرو بسیار دشوار است. هم دولت و هم نیروهای مخالفی که با ساز و کارهای گفتگو آشنا هستند و در زمره جریان های مسلح ارزیابی نمی شوند باید در یک مسیر گفتگوی تعاملی قرار گیرند. متاسفانه در شرایط کنونی همچنان نیروهای تروریست و آدم کش قدرت بیشتری نسبت به دیگر گروه های مخالف دارند و این کار را دشوارتر می کند. باید با پیگیری چنین گفتگوهایی با حضور گروه های مخالف و همچنین نمایندگان دولت سوریه کار را برای ادامه فعالیت تروریست ها دشوار کرد. ضمن اینکه به صورت موازی حامیان بین المللی این تروریست ها هم باید دست از حمایت های مالی خود بردارند.

نظرات بینندگان