arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۲۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۶ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۴
«انتخاب» گزارش می دهد؛

از تصمیمات دقیقه 90 شورای نگهبان در مورد کاندیداهای خبرگان تا تایید چهره هایی که در امتحان شرکت نکردند

در استان تهران نهایتا ۳۳ نفر تایید صلاحیت شدند. این در حالی است که قبل از بررسی شکایات تأیید صلاحیت نشدگان در مرحله اول بررسی‌ها، ۳۶ نفر در استان تهران تایید شده بودند. در سرتاسر کشور هم ، کمی بر تعداد ردصلاحیت شده ها افزوده شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با اعلام نهایی فهرست تأیید صلاحیت‌شدگان انتخابات مجلس خبرگان توسط شورای نگهبان، نه تنها به تعداد تایید صلاحیت ها افزوده نشد که حتی از آن کم هم شد. به این شکل که  برخی از چهره هایی هم که پیش ازاین تایید صلاحیت شده بودند ، رد شدند. در مرحله قبلی  شورای نگهبان   ۱۶۶ نفر را برای رقابت بر سر ۸۸ کرسی مجلس خبرگان تأیید کرد. در تجدید نظربا تغییر و تحولاتی که رخ داد تعداد نهایی نامزدها به ۱۶۱ نفر رسید.

به گزارش خبرنگار «انتخاب» ؛ به طور مثال در استان تهران   نهایتا ۳۳ نفر تایید صلاحیت شدند. این در حالی است که قبل از   بررسی شکایات تأیید صلاحیت نشدگان در مرحله اول بررسی‌ها، ۳۶ نفر در استان تهران تایید شده بودند. در سرتاسر کشور هم ، اندکی بر تعداد ردصلاحیت شده ها افزوده شد.

اسامی همچون: اکبر خادم الذاکرین، سید محمد واعظ موسوی، محمدحسن حائری شیرازی، علی محمدی خراسانی و حسن مفرح‌زاده‌‌ابوزیدآبادی،  سیدعباس حسینی قائم‌مقامی، مهدی هادوی‌تهرانی  در میان ردصلاحیت شدگان جدید هم دیده می شود.

از سویی دیگر صلاحیت آقایان حسین ردایی از مازندران، محمدعلی خزائلی از چهارمحال  و بختیاری و محمد پورمحمدی از آذربایجان شرقی که در مرحله قبلی تایید نشده بودند، هم اکنون  تایید شده‌ است.

در کنار عدم احراز صلاحیت دوباره شخصیتی همچون سید حسن خمینی برخی از چهره های سرشناس نیز دوباره توسط شورای نگهبان تایید نشدند که از جمله آنان می توان از : سید محمد غروی، محسن غرویان، سروش محلاتی، سید ضیا مرتضوی، کاظم قاضی زاده، محمدمهدی فقیهی، سید جواد ورعی، محمد علی عرب، سید محمد موسوی بجنوردی، فیض گیلانی، سید رضا برقعی، عبدالمجید عسگری، محمد جواد حجتی کرمانی، محمود امجد، سید صادق قادری نام برد.

از سوی دیگر، چند تن از تایید شدگان خبرگان از طرف شورای نگهبان کسانی هستند که بدون امتحان  اجتهاد توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شده اند، افرادی همچون: سید محمد سعدی، سید احمد حسنی خراسانی، سید مهدی میرباقری، علیرضا اعرافی، نصرالله شاه آبادی

حال باید تا روز های آینده دید که آیا تغییری در این ترکیب ایجاد می شود یا نه؟

دو چهره سرشناس تر

در همین حال، آنا نوشت: فهرست تأیید صلاحیت‌شدگان انتخابات مجلس خبرگان در استان تهران، در حالی با حضور ۳۳ نفر نهایی شد که تعداد این فهرست، تا پیش از بررسی شکایات تأیید صلاحیت نشدگان در مرحله اول بررسی‌ها، ۳۶ نفر بود.

با این وصف، نه تنها شکایت هیچ‌یک از معترضان پذیرفته نشد، نام دو تن از تأییدشدگان مرحله قبل نیز خط خورد و یک نفر نیز به حوزه دیگری منتقل شد. نکته قابل توجه اینجاست که از میان این سه، صلاحیت آیات سیدعباس حسینی قائم‌مقامی و مهدی هادوی‌تهرانی در دوره‌های پیشین انتخابات خبرگان تأیید شده بود.

از ویژگی‌های مشترک این دو چهره معتدل، استقلال، آشنایی به علوم روز و عنایت خاص رهبر معظم انقلاب به آنان است؛ ویژگی‌ای که با توجه به لغزان بودن جایگاه فهرست جامعه مدرسین در انتخابات این دوره تهران، احتمال رأی‌آوری این دو را بسیار بالا می‌برد.

آیت‌الله قائم‌مقامی که شاگرد شاخص مکتب تربیتی آیت‌الله حق‌شناس است، از محضر درس استادان بزرگ حوزه‌های علمیه، همچون آیات: میرزا جواد تبریزی، محمدعلی اراکی، حسین وحید خراسانی، میرزا هاشم آملی، سید رضی شیرازی، حسن حسن‌زاده آملی و... بهره جسته است.

آیت‌الله حسن‌زاده آملی وقتی که سال ۱۳۷۶ در مورد شایستگی آقای قائم‌مقامی برای مجلس خبرگان مورد پرسش قرار گرفت، چنین گفت: «از زبان بنده بفرمایید که من سالیانی خدمت جناب آقای قائم‌مقامی بودم و ایشان را به دو منقبت علم و عمل، بسیار شایسته، قابل و وارسته می‌دانم و بدون هیچ مداهنه و مجامله‌ای، جناب ایشان برای این امر اهم و حیاتی (انتخابات خبرگان) شایسته می‌باشد و در قابلیتشان تردیدی نیست.»

آیت‌الله قائم‌مقامی سال‌ها به عنوان مدیر مرکز اسلامی هامبورگ و رئیس آکادمی علوم اسلامی آلمان و ریاست شورای مسلمانان هامبورگ فعالیت داشت. نخستین تشکل سراسری و رسمی شیعه در اروپا را با نام اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه به دست وی پایه‌گذاری شد و خود به مدت 10 سال ریاست آن را برعهده داشت. قائم‌مقامی همچنین برای نخستین بار به تأسیس مجلس اعلای شیعیان آلمان اقدام کرد که به حضور شیعه در جامعه آلمانی رسمیت بخشید. وی با رأی جمعیت‌های شیعی به عنوان اولین رئیس این مجلس انتخاب شد. او اکنون علاوه بر ریاست هیئت موسس اتحادیه اروپایی علمای شیعه، ریاست انستیتو اروپایی الهیات صلح را نیز برعهده دارد.

قائم‌مقامی در مصاحبه‌ای که پس از تأیید صلاحیت او در رسانه‌ها منتشر شد، درخصوص اجتهاد سیدحسن آقای خمینی گفته بود: «به نظر بنده و با شناختی که از آسید حسن آقا دارم ایشان حتما درجه اجتهاد دارد. نه فقط برای من، بلکه برای هر کسی که ایشان را می‌شناسد و آثار او را دیده و با ایشان نشست و برخاست مختصری هم داشته است، تردیدی در این باقی نمی‌نماند.»

تصویر ضبط سخنرانی تبلیغاتی آیت‌الله سید عباس قائم‌مقامی در صداوسیما

***

آیت‌الله مهدی هادوی‌تهرانی، بعد از مدتی تحصیل در دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف، به آموختن دروس حوزوی پرداخت و از دروس خارج فقه و اصول استادان بزرگى همچون حضرات آیات جعفر سبحانى، جواد تبریزى، حسین وحید خراسانى، محمدتقی بهجت، ناصر مکارم‌شیرازى و میرزا هاشم آملى استفاده کرد و مکتب فقهی و اصولی شهید سید محمدباقر صدر را در محضر درس آیت‌الله سید کاظم حائرى فرا گرفت. او از ابتداى حضور خود در قم، افزون بر بهره‌گیری از فقیه عارف حضرت آیت‌الله بهجت فومنی و دروس اخلاق آیت‌الله حسین مظاهری، با سالک واصل حضرت آیت‌الله محمدرضا بهاءالدینى، مراوده و ارتباط مستمر و وثیق داشت و این ارتباط تا هنگام رحلت آن عارف فقیه برقرار بود.

آیت‌الله مهدى هادوى این توفیق را داشته است که افزون بر تدریس در دانشگاه‌ها، تقریباً تمام دروس مقدمات و سطح حوزه علمیه را بارها تدریس و از سال 1369، در سن 29 سالگی، به تدریس خارج فقه و اصول – عالی‌­ترین دوره آموزشى حوزه علمیه - اشتغال پیدا کند.

هادوى به دو زبان انگلیسى و عربى تسلط کامل دارد و تا حد زیادى با زبان فرانسه و آلمانى نیز آشناست. وى عضو شوراى عالى مجمع جهانى اهل بیت ‏علیهم‌السلام و تنها عضو شیعی و ایرانی کمیته جهانی گفت‌وگوی اسلام و غرب (C-100) و از مؤسسان شوراى جهانى رهبران دینى (WCRL) است.

او علاوه بر عضویت در شورای عالی مجمع جهانی اهل البیت(ع)، عضو هیأت امنای پژوهشکده حج است و سال‌هاست به عنوان عضو ثابت هیأت علمی بعثه رهبر معظم انقلاب در حج، حضوری معنادار دارد.


نظرات بینندگان