arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۲۷۳۰
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۲۲ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۵

چرا مرد شماره سه عربستان قدرت خود را از دست می دهد؟

چندی است که جنگ قدرت در عربستان سعودی آغاز شده و معاون ولیعهد تلاش دارد قدرت را از ولیعهد بگیرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بر هیچ کس پوشیده نیست که کوچکترین پسر شاه سلمان با موافقت ضمنی پدرش به تازگی قدرت را در عربستان در دست گرفته است.

به گزارش انتخاب، خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: این پرسش که چه کسی تاج و تخت را از «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان به ارث می برد، موضوع بی اهمیتی نیست.در حالی که برخی از تحلیلگران معتقدند که «محمد بن سلمان» معاون ولیعهد و مرد شماره سه قدرت در عربستان به احتمال زیاد جانشین پدرش خواهد شد، شاهزاده «محمد بن نایف» مرد شماره دو نیز یک برگ برنده در آستین خود دارد.

در خانواده آل سعود همه چیز گل و بلبل نیست: رکود اقتصادی در حال لرزاندن ارکان ثبات اقتصادی این کشور پادشاهی است؛ در حالی که جنگ پنهان قدرت هم در این کشور آغاز شده است.

عربستان سعودی پس از بیش از دو دهه حکومت تحت قدرت حاکمان پیر و وابستگی بیش از حد آنها به پشتیبانی آمریکا در منطقه ای خطرناک، پادشاهی سعودی شکل دادن به آینده خود را آغاز کرده است ... تا کنون بزرگترین تغییر در عربستان سعودی داخل خانواده حاکم بوده و این خاندان است که همه چیز را دیکته می کند. خاندان آل سعود در نهایت قدرت را به نسل جدیدی از شاهزادگان واگذار کرده اند.

بر هیچ کس پوشیده نیست که محمد، پسر شاه سلمان، با موافقت ضمنی پدرش به تازگی قدرت را در دست گرفته است.

محمد بن سلمان 30 ساله وزیر دفاع فعلی، «تزار» اقتصادی این کشور و مسئول سعودی در شرکت «آرامکو»، غول نفتی دولتی است.

جانشین جوان ولیعهد فردی بسیار متهور و ماجراجوست. آنچه مهم تر است، این است که محمد بن سلمان برنامه ای برای کاهش وابستگی کشور به نفت با توجه به کاهش بهای این محصول دارد.

وی در مصاحبه اخیر خود با خبرگزاری بلومبرگ، از برخی از برنامه های خود از جمله فروش سهام شرکت آرامکو و واریز این پول به یک صندوق سرمایه گذاری عمومی خبر داد.

گفته می شود طرح های محمد بن سلمان در میان جوانان محبوبیت دارد با این حال، تمام سعودی ها از تغییرانی که وی در سیستم عربستان ایجاد کرده راضی نیستند.

به طور کلی، سعودی های مسن از طرح های شاهزاده حمایت می کنند اما شک دارند که ریاض بتواند دو جنگ همزمان و اصلاحات بلندپروازانه اقتصادی را مدیریت کند.

علاوه بر این، سیاست خارجی تند و حتی تهاجمی شاهزاده در قبال یمن و سوریه باعث نگرانی اعضای خانواده سلطنتی عربستان شده است.

«آلن رودیر» تحلیلگر سیاسی و نظامی فرانسه در مصاحبه اش در ماه فوریه با پایگاه آتلانتیکو تاکید کرد که برخی از مقامات عربستان می ترسند که اقدامات متهورانه شاهزاده محمد در خاورمیانه این کشور را به هرج و مرج بکشاند.

رودیر تاکید کرد: «قلدری محمد بن سلمان بسیاری از دیگر اعضای خانواده سلطنتی عربستان را تحریک می کند.»

و در اینجا است که «محمد بن نایف» ولیعهد 56 ساله و برادرزاده ملک سلمان که به ظاهر با تجربه تر، محتاط تر و قابل اطمینان تر است وارد می شود.

محمد بن نایف در سال 1999 به عنوان معاون وزیر کشور در امور امنیتی منصوب شد و به خاطر فعالیت های ضد تروریسم خود مورد تقدیر قرار گرفت. علاوه بر این، او از نزدیک با واشنگتن همکاری می کرد و توسط مقامات آمریکایی نیز به طور گسترده ای تحسین می شد.

بنابراین، آیا وی وارث تاج و تخت خواهد بود؟

 در اینجا موضوعی مطرح می شود: مهم نیست که ملک سلمان چقدر پسرش محمد را دوست دارد، معاون ولیعهد قادر نخواهد بود تاج و تخت را تحویل بگیرد اگر که شاه 83 ساله پیش از مرگش وی را به این سمت منصوب نکند.

شایان ذکر است که پادشاه هنوز هم در انتصاب محمد بن سلمان به عنوان جانشین خود تردید دارد.

*جماران
نظرات بینندگان