arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۳۷۸۵
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۲ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۵
وزیر اقتصاد:

اگر توافق هسته ای بدست نمی آمد و مرحله دوم تحریم ها اجرا می شد، صادرات نفت مان به صفر می رسید / نمی دانم هیاهوی برخی رسانه ها در مورد سوئیفت چه معنایی دارد

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اگر توافق هسته ای به دست نمی آمد مرحله دوم تحریم ها علیه ایران اعمال می شد و در نتیجه صادرات نفت خام كشور ما به صفر می رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اگر توافق هسته ای به دست نمی آمد مرحله دوم تحریم ها علیه ایران اعمال می شد و در نتیجه صادرات نفت خام كشور ما به صفر می رسید.

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، «علی طیب نیا» این مطلب را شامگاه دوشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران اعلام كرد.

وی افزود: صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در گذشته 2 میلیون و 500 هزار بشكه در روز بود كه در زمان تحریم و آغاز دولت یازدهم به 900 هزار تا یك میلیون بشكه در روز كاهش یافت.

وی با بیان اینكه با اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها تاكنون 700 هزار بشكه به صادرات نفت اضافه شده است، گفت: براساس مرحله دوم تحریم های آمریكا، قرار بود یك میلیون بشكه از صادرات ایران كاسته شود كه با اجرای آن، صادرات نفت كشور به صفر می رسید.

وزیر امور اقتصادی در ادامه با بیان اینكه هدف اصلی اقتصاد مقاومتی، دستیابی به رشد اقتصادی مستمر و پایدار است، افزود: ‌در گذشته فرایند رشد در اقتصاد ایران از سه ویژگی برخوردار بوده؛ نخست اینكه رشد اقتصادی در سطح پایینی بوده به طوری كه متوسط رشد اقتصادی سه دهه گذشته نزدیك به 3.2 درصد بوده است و به زحمت با این رشد اقتصادی می توان درآمد سرانه را ثابت نگه داشت.

طیب نیا ادامه داد: علاوه بر این، رشد اقتصادی در ایران از نوسانات شدیدی برخوردار بوده و برابر با نوسانات درآمدهای نفتی، نرخ رشد اقتصادی ایران در نوسان بوده است.

وزیر اقتصاد در تشریح سومین ویژگی رشد اقتصادی در سه دهه گذشته گفت: سهم ارتقای بهره وری در رشد اقتصادی در ایران بسیار ناچیز و حتی منفی بوده است؛‌ در حالی كه در بسیاری از كشورها 70 تا 80 درصد رشد اقتصادی از محل بهره وری حاصل می شود.

وی افزود: رشد اقتصادی ما منبع محور بوده و با اتكا به درآمدهای نفتی حاصل می شده است.
وزیر اقتصاد با تاكید بر اینكه این شرایط باید تغییر كند، گفت: باید سعی كنیم وابستگی اقتصاد به نفت را كاهش دهیم و اقتصاد را بر پایه بخش خصوصی ساماندهی كنیم.

طیب نیا گفت: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی دانش بنیان است؛‌ اقتصادی كه از درون ریشه گرفته و همه ظرفیت ها استفاده می شود و در عین حال مبتنی بر دانش و فناوری در فرآیند تولید است.
وزیر اقتصاد با بیان اینكه این رشد اقتصادی در عین حال برون گراست، افزود: اقتصاد مقاومتی به مفهوم اقتصاد منزوی نیست؛ درون گرایی به معنی نهایت استفاده از ظرفیت های درون كشور است و در عین حال، اقتصاد نباید منزوی باشد و باید از ظرفیت های بین المللی بهره برداری كند.

وی ادامه داد: این اقتصاد مخصوص یك دوران خاص نیست؛ این گونه نیست كه فقط در شرایط تحریم اقتصاد مقاومتی طراحی شده باشد؛ این رویكرد، سیاستی برای همه دوران است؛ شرایط پساتحریم و فرصت های فراهم شده، ‌زمینه استقرار یك رشد اقتصادی مستمر و پایدار در كشور را فراهم می كند.
طیب نیا افزود: با رفع تحریم ها، فرصت ها و قابلیت هایی ایجاد می شود و اقتصاد مقاومتی به ما حكم می كند كه نهایت استفاده را از این ظرفیت ها ببریم.

وی گفت: این فرصت، شرایط جدید برای ما ایجاد كرده و بنا داریم از آن به صورت منطقی استفاده كنیم؛ اشتباهی كه در گذشته رخ داد و منابع نفتی به فربه تر شدن دولت و ناكارآمدی در عرضه كالا انجامید نباید تكرار شود.

وزیر اقتصاد اضافه كرد: فلسفه ایجاد صندوق توسعه ملی این است كه از طریق درآمدهای حاصل از فروش نفت،‌ زمینه برای افزایش ظرفیت های تولیدی ایجاد شود. منابع نفت باید صرف سرمایه گذاری شود.

وی در مورد مذاكرات بین المللی انجام شده در دوران پسابرجام نیز گفت: موافقتنامه های متعددی با كشورهای خارجی امضا كردیم كه تامین مالی پروژه های كشور را برعهده گرفته اند؛ موافقتنامه ای با ژاپن برای تامین مالی 10 میلیارد دلاری امضا كردم و قرار است با جذب این خط اعتباری، بتوانیم یك خط اعتباری 10 میلیارد دلاری دیگری نیز دریافت كنیم؛ همچنین با كره جنوبی نیز 15 میلیارد دلار موافقتنامه برای تامین مالی امضا كرده ایم.

طیب نیا گفت: با فرانسه و ایتالیا نیز موافقتنامه هایی برای تامین مالی امضا شده است؛ در حال حاضر فرصت تامین مالی برای اقتصاد كشور در حال فراهم شدن است و این مساله به ما امكان می دهد كه از ظرفیت های بین المللی برای تقویت تولید كشور استفاده كنیم.

وزیر اقتصاد در این زمینه با طرح مثالی افزود: ‌در یك جلسه شورای سرمایه گذاری بیش از 2.6 میلیارد دلار مجوز سرمایه گذاری صادر شده كه در تاریخ كشور كم سابقه است؛ اكنون هر روز شاهد درخواست گروه های مختلفی هستیم كه به دنبال مجوز برای سرمایه گذاری مستقیم در كشورمان هستند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، گشایش های بسیاری در حوزه نظام بانكی و روابط كشور با بانك های خارجی فراهم شده است؛ همچنین ‌امروزه ارتباط بانك های ما به بانك های خارجی فراهم شده است و به شبكه سوئیفت دسترسی دارند و می توانند پیام های خود را منتقل كنند؛ در این شرایط نمی دانم هیاهوهای برخی رسانه ها در این زمینه چه معنایی دارد.

طیب نیا با بیان اینكه روابط كارگزاری بانك های ما با بانك های خارجی در حال برقراری است، گفت: اكنون با بانك های كوچك خارجی مشكلی نداریم؛ اما بانك های بزرگ هنوز تامل می كنند و هراس دارند چون در گذشته مشمول جرایم آمریكا شدند؛ با این حال روابط كارگزاری ما با بانك های بزرگ به تدریج برقرار خواهد شد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۵
ناشناس
|
United States
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
1
10
این جماعت دلواپس فقط به قدرت از دست داده فکر می کنند و این شعارهای زرورق پیچ شده هم بهانه ای بیش نیست طمع شیرین قدرت هشت ساله هنوز زیر زبانشان هست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
5
1
خبرهای اقتصادی تاپ صفحه می کنی..چه خبره ..
ناشناس
|
Canada
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
0
9
اقای وزیر تا زمانیکه یک عده درک نمیکنند و یا منافعشان مانع پذیرش این مطلب شده که قطعنامه های سازمان ملل کاغذ پاره نیست و هرگز نبوده روشنگری کردن در این زمینه همان میخ اهنین بر سنگ زدن است .
مجتبی زارعی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
1
8
فعلا تنها مدعی سویفت و تحریم صدا وسیما هست نمیدانم چه پدر کشتگی با دولت دارد ولی مردم خوب انتخاب میکنند و صندوق رای حرف میزند نه تبلیغات پوچ
کیارش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
1
انتخاب زود باش نظرمو چاپ کن، کیهان داره نظرات کاربران سایت رو خبر میکنه، منم توشون!
ناشناس
|
Canada
|
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
4
دلواپسان، دیدگاهها وپیش بینی های جناحی خودرا در نطر دارند وانتظار همکاری دلواپسان که روز به روز مناصب ومنافع نیشتری را با رای وخواست مردم، از دست میدهند،در جهت منافع ملی، درست نیست واز آنها همین انتظار میرود.
امید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
6
دلواپس پولهای مفتی بودن که به جیب میزدند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
4
بعضیا متوجه نیستن چ خطری از سر کشور رفع شده و فقط فکر تخریبن...
محمود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
6
2
جناب وزیر
الان هم که نفت و رو میدیم پولش رو نمیدن!
لااقل اگر نفت رو صادر نمی کردیم دلمون کمتر میسوخت
فرهاد
|
United States
|
۰۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
5
حالا شما هر چی می خواهی بگو . اونیکه نخود متوجه بشه . نمی فهه .... می فهمی ؟ نمی فهمه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
6
خدا از بزرگي كمت نكنه كه حرف حساب مي زني.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
4
0
بهتر حداقل ذخیره می شد
تام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
5
ما ایرانی ها همیشه فکر می کنیم چیزی را که خراب می کنیم دوباره و به سرعت می توانیم آنرا بازسازی کنیم
ولی در علم اقتصاد اینگونه نیست چیزی که خراب شود سالیان سال باید تلاش کرد تا دوباره آنرا بازسازی کرد
ما فکر می کردیم که دنیا هر چقدر خواست ما را تحریم کند و بعدا موضوع را درست خواهیم کرد و تحریم ها را کاغذ پاره خواندیم
ولی امروز می بینیم نه اینطوری نیست
ناشناس
|
-
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
4
جناب وزیر منتقدان برجام برای تحریم نفت راهکار دارند انتخاب دهها بابک زنجانی برای صادرات نفت
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
3
من ی سوال از مخالفان برجام دارم .موقعی که سیل می اید شما می روید جلوی سیل می ایستید ومی گویید اینجا زمین من است وهمین جا می ایستم؟سیل قطعنامه ها درحال سرازیر شدن بود وهرزمان مقدار وسرعتش بیشتر می شد پس باید درایتی به خرج داد وان نرمش قهرمانانه بود.تا درمقابل این سیل آسیب کمتری به کشور بخورد.وقتی می گویم آسیب کمتر منظورم درصد بالایی از جمعیت ایران است ونه عده ای قلیل دارای قدرت وثروت که بی شک منافع شخصی دارند تا منافع ملی.
نظرات بینندگان