arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۷۱۶۴
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۲ - ۲۶ دی ۱۳۹۵
منتجب نیا:

آیت الله هاشمی در آخرین دیدار، برای مظلومیت روحانی اظهار نگرانی می کرد / چه توهین ها و بدگویی هایی که در سال های آخر به هاشمی نشد / او همه را تحمل کرد و با نظام ماند / ای بهشتی مظلوم شاهد بودی که هاشمی مظلوم تر از تو بود

تشییع پیکر امام و هاشمی نشان داد که آنها این هنر را داشتند که در دل مردم جای پیدا کنند. آغوش امام برای امام باز بود و هاشمی عزیزش را در آغوش کشید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حجت الاسلام و المسلمین «رسول منتجب نیا» در مجلس ترحیم آیت الله هاشمی رفسنجانی در کاشان به انتقاد از کسانی پرداخت که با عبارت «میزان حال فعلی افراد است» به شخصیت آیت الله هاشمی توهین کردند.

به گزارش «انتخاب»، منجب نیا گفت با تفسیر غلط جمله امام، تمام خدمات هاشمی را نادیده گرفتند و به کسی توهین کردند که بیش از همه مورد اعتماد و محبت امام بود.

وی افزود: مصیبت آیت الله رفسنجانی اینقدر بزرگ است که تحمل آن برای همه به وبژه کسانی که با او قرابت داشتند مشکل است. برخی از دوستان می گفتند به هیچ وجه نمی توانیم برای هاشمی منبر برویم و نمی توانیم جلو بغض را بگیریم.

به نوشته مشکات، منتجب نیا به آخرین دیداری که با آیت الله هاشمی داشته اشاره کرد وافزود: ایشان در آخرین ملاقاتی که داشتیم برای مظلومیت دکتر روحانی اظهار نگرانی می کردند و به ما توصیه می کردند که همه همّ و غم مان را به کار ببریم تا روحانی پیروزتر از ۹۲ باشد. گفتند قول می دهم که بعد از انتخابات همکاری جدی تری خواهیم داشت تا بتوانیم احزاب جدی تری و بزرگتری را ایجاد کنیم.

وی با اشاره به تشییع باشکوه پیکر آیت الله هاشمی افزود: چند روز است که کشور ما برای مردی به عزا نشسته و برای شخصیتی به سوگ نشسته که تلاش کرده بسیاری از ویژگی های یک مدیر لایق را در خود جمع کند؛ به خصوص در سالهای آخر عمرش و همان سالهایی که باعث بغض منتقدانش شده است. قطعا بعد از تشییع امام هیچ تشییعی به این حد از نظر کمیت و کیفیت نبود. چه می شود که هاشمی اینقدر محبوب می شود؟ هاشمی ویژگی های خاصی داشت.

حجت الاسلام منتجب نیا گفت: هاشمی یک انسان عقلگرا و خردمند بود. او احساسی نبود و عجولانه تصمیم نمی گرفت. به ما محبت داشت اما وقتی به او پیشنهاد می دادیم، می گفت باید فکر کنم و مشورت بگیرم. او از اول انقلاب اعتدالگرا بود. علی (ع) می فرمایند انسانهای جاهل معتدل نیستند. هاشمی همیشه دغدغه مقابله با تندروی ها را داشت.

وی «مردمداری» را یکی از ویژگی های شاخص آیت الله هاشمی دانست و گفت: هاشمی بینش تشکیلاتی داشت. قبل از پیروزی انقلاب به خدمت امام می روند که حزب جمهوری اسلامی را راه بیندازند. امام گفته بودند فکر خوبی است اما بعد از پیروزی انقلاب حزب تشکیل بدهید. هاشمی معتقد بود که توسعه سیاسی بدون تحزب معنا ندارد.

عضو حزب جمهوری اسلامی افزود: در زمان دفاع مقدس صدور نفت داشت به حداقل یا صفر می رسید. با هاشمی و دکتر روحانی به جزیره خارک رفتیم. دیدم هر محموله نفتی که می خواهد رد بشود، مورد اصابت قرار می گیرد. آقای هاشمی گفت همینجا باید مشکل را حل کنیم و به نتیجه رسیدند من مسئول باشم و آنجا بمانم. گفتم من نماینده شیراز و عضو هیئت رئیسه هستم. گفت هیچی مهمتر از جنگ نیست.امام می دانست چه کسی را فرمانده جنگ کند.

منتجب نیا خاطرنشان کرد: صبر و حوصله و تحمل او در برابر منتقدان فوق العاده زیاد بود. از اول انقلاب برخی جملات را دارم که برخی چه چیزهایی را به او نسبت دادند. تا سالهای اخیر چترش روی سر همه جناحها بود.این سالهای آخر چه کردند با هاشمی؟ چه می شد که انجام بدهند که ندادند و چه توهینها و بدگوییهایی ها که به خودش و خانواده اش نکردند. او همه را با صبر تحمل کرد تا نظام بماند. می گفت آبرویی دارم که باید در راه ملت خرج شود.

حجت الاسلام منتجب نیا گفت: هاشمی نگاهی وسیع و گسترده در مسائل داخلی و خارجی داشت. تنگ نظر نبود و جهان را می دید؛ لذا نزد سیاستمداران جهان جایگاه دارد. او از آتش افروزی بیزار بود. او آتش جنگ را در هشت سال دفاع مقدس با چشم خودش دیده بود. چون جنگ را دیده بود از اینکه حرفی بزند که علیه ما اجماع جهانی درست شود اجتناب می کرد. وساطت می کرد. یکی از همسایه ها حاضر نمی شد رئیس دولت گذشته را بپذیرد و هاشمی نماینده فرستاد تا آن کشور را قانع کند. برای او شخص مهم نبود، بلکه برای او نظام مطرح بود.بیخود نبود که اما گفت هاشمی زنده است چون نهضت زنده است.
 
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی افزود: امام بیش از هرکسی هاشمی را دوست داشت و به او اعتماد و تکیه داشت و کسی ندید و نشنید که اما تشری به هاشمی داشته باشد. وقتی هاشمی به سفر می رفت امام برای او قربانی می کرد. امام قدرهاشمی را شناخت اما ما او را نشناختیم و به قول آقای ناطق مرده پرستیم.

وی ادامه داد: هاشمی گفت تهران بدون مترو نمی تواند محل زندگی باشد. ما تعجب می کردیم که این چه حرفی است و برخی می گفتند این اقتباس از غرب است. او ایستاد و الان همه ازعان می کنند که بهترین راه برای رفع آلودگی مترو است.دانشگاه آزاد اسلامی ابتکار هاشمی بود.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت: از همه مهمتر سابقه اوست. قرآن می فرماید «لا یستوی منکم من أنفق من قبل الفتح وقاتل أولئک أعظم درجه من الذین أنفقوا من بعد وقاتلوا وکلا وعد الله الحسنى والله بما تعملون خبیر .» کسانی که قبل از پیروزی انفاق کردند با کسانی که بعد از پیروزی انفاق کردند یکی نیستند. هاشمی زمانی از امام دم زد که امام گفتن، زندان و شکنجه داشت نه زمانی که نان و آب داشت.

حجت الاسلام منتجب نیا ادامه داد: برخی با استناد به این کلام امام که «میزان حال افراد است» به هاشمی توهین کردند و همه خدمات او را نادیده گرفتند. با استناد به سخن امامی که برای هاشمی قربانی می کرد به یار او حمله کردند. می گفتند اگر هاشمی حرفی زد که ما نپسندیدم باید همه خدماتش را نادیده بگیریم.

عضو پیشین مجمع روحانیون مبارز تصریح کرد: امام این جمله را در مورد کسانی به کار برد که قبل از انقلاب اشتباه کرده بودند. می خواست آنها را جذب کند.  امام می گوید تنگ نظر نباشید. تا می گفتیم هاشمی از سال ۳۷ در خدمت نظام بود می گفتند میزان حال فعلی افراد است. امام چه می خواست و ما چه استفاده ای کردیم؟ این تنها ظلم به امام نیست.

وی افزود: سخنران مجلس ترحیم آیت الله هاشمی گفت: هاشمی مظلوم تر از بهشتی بود. امام فرمود بهشتی مظلوم زیست و خار چشم دشمنان بود اما ای بهشتی مظلوم شاهد بودی که هاشمی مظلوم تر از تو بود.

حجت الاسلام منتجب نیا تاکید کرد: رحلت هاشمی برای ما پیام دارد. به گونه ای زندگی کنیم که اگر مردیم مردم برای نبود ما غصه بخورند و زاری کنند. هر مسئولی که خدمتگزار باشد اگر از این شهر منطق شوند مردم ناراحت می شوند. این رابطه قلبی را با پول و زور و تبلیغ نمی شود ایجاد کرد. تشییع پیکر امام و هاشمی نشان داد که آنها این هنر را داشتند که در دل مردم جای پیدا کنند. آغوش امام برای امام باز بود و هاشمی عزیزش را در آغوش کشید.

نظرات بینندگان