arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۲۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۴ - ۱۹ آذر ۱۳۹۶
شهرداری تهران در گذر 100 روزه

صالحی امیری: انبوه آسیب‌های اجتماعی در تهران دغدغه‌ای به‌مراتب بیشتر از آلودگی‌های زیست‌محیطی به‌همراه دارد/ باید نگران سلامت جسمی و روانی شهروندان باشیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دکتر سید رضا صالحی امیری قائم مقام معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران، طی یادداشتی در همشهری نوشت:  تحولات جامعه ایران طی چهار دهه گذشته بیانگر سرعت، حجم، عمق و گستره بالای تغییرات و تحولات در باورها و رفتار ایرانیان است. ظهور پدیده شوراها به‌عنوان پارلمان محلی یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب و نظام در حرکت به‌سمت دموکراسی و حکومت محلی است.

شوراها در سطح روستا، شهر، شهرستان و استان و نهایتاً کشور، مظهر خواست انقلاب برای واگذاری امور به مردم در کلیه سطوح است که می تواند تغییرات زمانی را با تصمیمات محلی سازگار کند. مردم بیش از مسئولان، دلسوز مسائل و چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و شهری خود هستند و باید مرکز ثقل تصمیمات به آن ها واگذار شود.

از این جهت، شوراها و شهرداران باید نماد مردم‌سالاری دینی در ایران باشند. نهال شورا نوپاست و نباید با اقدامات تند و رادیکال، به اصل آن ضربه وارد کرد. ضرورت تعامل دائمی میان شوراها و شهرداران و عبور از مسائل فرعی و حاشیه‌ای با هدف تداوم حیات اصل شورا، مشهود و محسوس است.

در این میان، شورا و شهرداری تهران رسالت مهم‌تری را به دوش می‌کشند. تهران نماد ملی است و از این منظر، موفقیت شورا و شهرداری در تهران در تقویت پایه‌های دموکراسی و مردم‌سالاری نقش بسزایی ایفا می کنند.

خوشبختانه مردم تهران پس از سه دوره، رأی به تغییر دادند. این تغییر باید در عرصه‌های زیستی، اجتماعی و فرهنگی مردم حس شود. مردم تهران باید از محله گرفته تا منطقه تا محیط کار و زندگی و حرکت در سطح خیابان و مترو و بازار و... احساس رضایت، اعتماد و نشاط کنند.

شهر از دو ساحت شکل گرفته است: کالبد فضایی و روح و روان شهر. برج‌های مرتفع و تبدیل شهر به یک خوابگاه بزرگ و در کنار هم قرار دادن اجباری میلیون‌ها انسان مشکل کلان‌شهر تهران را حل نخواهد کرد. گسترش روابط انسانی، اخلاقی و توجه جدی به حقوق شهروندی، مقوله‌ای به نام سازگاری و تعامل اجتماعی، همدردی، همگرایی و همنوایی از نیازهای اساسی انسان‌های ساکن در یک شهر است.سنجش موفقیت شورا و شهردار و شهرداری در تهران، وابسته به میزان رضایت، مشارکت و اعتماد مردم به این نهادهاست.

مدیران شهری باید مستمراً عملکرد خود را در معرض قضاوت مردم قرار داده و آنان را میزان و معیار موفقیت یا عدم موفقیت خود بدانند و از تجویز نسخه‌های بدون پشتوانه علمی پرهیز کنند.خوشبختانه در 100 روز گذشته، هم شورا و هم شهردار توانستند گام‌های مؤثری در جهت پیشگیری و توقف روندهای ناصواب گذشته بردارند.

شهردار تهران جناب آقای دکتر نجفی شخصیتی است فرهیخته، با تجربه مدیریت عالی در سطوح مختلف نظام که تمام توان خود را وقف اعتلا و توسعه کلان‌شهر تهران کرده است. ایشان در صورت برخورداری از فرصت و حمایت لازم، توان حل ابرچالش‌های تهران را دارند. شورای شهر نیز از چهره‌های برجسته اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده است که توان هدایت و راهبری لازم برای حل مسائل تهران را دارند.

انتظار مردم شریف تهران در نظرسنجی انجام شده توسط یک مرکز افکارسنجی معتبر به ترتیب اولویت عبارتند از:

1. مبارزه با فساد و رانت‌خواری در مدیریت شهری

2. موضوعات مربوط به محیط زیست شهری

3. رسیدگی به مسائل و آسیب‌های اجتماعی

4. توجه به حمل و نقل عمومی (تاکسی، اتوبوس و مترو)

5. نحوه ساخت‌وساز و صدور مجوزهای آن

6. نحوه برخورد و پاسخ‌گویی نیروهای شهرداری در مناطق با مردم

7. برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت، ورزش و امور فرهنگی شهروندان

8. عدم اتکای درآمد شهری به ساخت‌وساز و تراکم‌فروشی

همان‌طور که مشاهده می‌شود، شهروندان از ما انتظار پایبندی به اخلاق، امنیت، صداقت، شفافیت و قانون‌محوری دارند. امروز شهروندان در تهران به‌سختی نفس می‌کشند. در عین حال، انبوه آسیب‌های اجتماعی در تهران دغدغه‌ای به‌مراتب بیشتر از آلودگی‌های زیست‌محیطی به‌همراه دارد.

باید نگران سلامت جسمی و روانی شهروندان باشیم. باید طلاق، ایدز، خشونت، حاشیه‌نشینی، تکدی‌گری و کودکان کار را از چهره تهران بزداییم. قطعاً وضعیت موجود نیازمند مطالعه و آسیب‌شناسی و نهایتاً راهبردشناسی مجدد است. این مهم با اراده و انگیزه‌ای که در شورای شهر و شهردار و مجموعه بزرگی از خانواده شهرداری تهران وجود دارد، قابل دسترس خواهد بود.

نظرات بینندگان