arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۷۹۱۰
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۴ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
اتفاق نظر نمایندگان بر توسعه پیام رسان بومی، اختلاف نظر در مسئولیتها

پژمان‌فر: وزیر ارتباطات را به مجلس می‌کشیم / ساعی: صداوسیما و سایر دستگاه‌ها مسئولیتشان را به خوبی انجام نمی‌دهند‌، اما مصوبه شورای‌عالی چه می‌گوید؟

تقویت پیام‌رسانان داخلی از جمله دغدغه‌های مجلس و فضای سیاسی کشور است. نمایندگان بیان می‌کنند که در این حوزه متاسفانه کار جدی صورت نگرفته است و وزیر ارتباطات بایستی در این زمینه پاسخگو باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پژمان‌فر: وزیر ارتباطات را به مجلس می‌کشیم / ساعی: صداوسیما و سایر دستگاه‌ها مسئولیتشان را به خوبی انجام نمی‌دهند‌، اما مصوبه شورای‌عالی چه می‌گوید؟

تقویت پیام‌رسانان داخلی از جمله دغدغه‌های مجلس و فضای سیاسی کشور است. نمایندگان بیان می‌کنند که در این حوزه متاسفانه کار جدی صورت نگرفته است و وزیر ارتباطات بایستی در این زمینه پاسخگو باشد.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد درباره مسئله ساماندهی نرم‌افزارهای پیام‌رسان و ایجاد و توسعه پیام‌رسان‌های داخلی اظهار داشت: همه کشورهای دنیا برای مسئله فضای مجازی و به ویژه پیام‌رسان‌ها، یک تدبیر جدی کرده‌اند، اما هیچ کشوری مانند ما در این حوزه نابسامان نیست، به این شکل که هیچ‌گونه اعمال حاکمیتی در این عرصه وجود نداشته باشد.

وی افزود: با وجود اینکه شخص وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قبلاً اعلام می‌کرد که ما در اجازه دادن به توسعه تلگرام، این تفاهم را با مسئولان این نرم‌افزار کرده‌ایم تا مدیریت ما را در این فضا به نوعی اعمال کنند، اما گذشت زمان هم نشان داده است که هیچ ترتیب اثری نداده‌اند و امروز متأسفانه به صورت شفاف اعلام می‌کنند که اعمال مدیریت صاحبان تلگرام بر اساس تشخیص خودشان و ملاک‌ها و معیارهایی که دارند، صورت می‌گیرد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نتیجه چنین وضعیتی این می‌شود که این فضا از دست ما می‌رود و این مسئله اقتضا می‌کند که برای آن تدبیری داشته باشیم؛ بهترین تدبیر هم این است که به سمت پیام‌رسان‌های داخلی و تقویت و توسعه آنها پیش‌ برویم.

پژمانفر با تأکید بر اینکه مجلس از این مسئله نخواهد گذشت، اظهار داشت: مخصوصاً بعد از یکبار قطع و وصلی که در تلگرام پیش آمد، انتظار ما به عنوان نمایندگان مردم این است که برنامه مشخص و منسجمی در رابطه با توسعه و تقویت پیام‌رسان‌های داخلی داشته باشند و این مسئله را با جدیت دنبال کنند.

وی افزود: در صورتی که این مسئله با جدیت و به صورت روشن دنبال نشود، حتماً پیگیری خواهیم کرد و وزیر ارتباطات را برای توضیح به مجلس می‌آوریم تا تکلیف این مسئله روشن شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با اشاره به بی‌نتیجه‌ ماندن طرح ایجاد «شبکه ملی اطلاعات» تا امروز گفت: متأسفانه در آن حوزه هم شاهد اتفاق جدیدی نیستیم و این نکته که در یک خلاء اراده در این عرصه قرار داریم، نگرانی ما را روز به روز بیشتر می‌کند و این مسئله هم ایجاب می‌کند که به صورت جدی با وزیر ارتباطات و مسئولان دولت وارد گفتگو شویم و توضیح بخواهیم.

انتقاد از معطوف شدن رسانه ملی بر روی تبلیغات پیام رسان خودش

از سوي ديگر، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ناطقان ضمن اشاره به وظیفه همه دستگاه ها برای حمایت از پیام رسانهای داخلی گفت: در تمام دنیا ترجیح کشورها برای استفاده از شبکه های مجازی "بومی" است و در ایران هم لازم است همه تلاش کنند تا اطلاعات و حریم خصوصی مردم از دسترس بیگانگان خارج شود.

زهرا ساعی ادامه داد: در کنار پشتیبانی فنی و زیرساختی که می باید توسط دولت انجام شود، مسئله مهمتر دیگری هم برای تقویت پیام رسانهای داخلی مطرح است و آن هم اعتماد سازی در بین مردم و تبلیغات است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای جلب اعتماد مردم موثر است، ابراز داشت: قطعا بهترین ابزار ممکن در حال حاضر صداوسیما است و متاسفانه تاکنون در این زمینه عملکرد مطلوبی نداشته است.

ساعی ادامه داد: همانطور که امام راحل(ره) تاکید داشتند، صداوسیما یک دانشگاه است و مردم انتظار دارند رسانه ملی با صداقت و با پرهیز از سیاست زدگی به مسائل و رویدادهای کشور بپردازد.

نماینده مردم تبریز با انتقاد از معطوف شدن رسانه ملی بر روی تبلیغات پیام رسان مربوط به خودش گفت: صداوسیما باید علاوه بر سروش که متعلق به خودشان است، بدون تبعيض به برندسازی همه پیام رسانهای داخلی بپردازد و بجای منافع سازمانی، منافع ملی را در نظر داشته باشد.

شورای عالی فضای مجازی چه می گويد؟

گفتنی است شورای عالی فضای مجازی درباره فعالیت پیام‌رسان‌های اجتماعی پنج دستگاه را مسئول دانسته. مصوبه این شورا در ۱۱ مرداد ۹۶ به قوه قضاییه، وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد، صدا و سیما و بانک مرکزی ابلاغ شده است.

بر اساس این مصوبه، قوه قضائیه موظف است به منظور صیانت از حقوق شهروندی، حریم خصوصی، امنیت عمومی و اعتمادسازی، آیین‌نامه‌ای را در راستای حمایت حقوقی از تداوم کسب و کار و فعالیت پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی و بازبینی مصادیق محتوای مجرمانه، ظرف مدت یک ماه تدوین و به شورای عالی فضای مجازی ارائه کند.

این آیین‌نامه باید به گونه‌ای تنظیم شود که ضمن صیانت از حقوق شهروندی، مسئولیت کاربر در قبال محتوایی که منتشر می‌کند و مسئولیت ارائه‌دهندگان پیام رسان اجتماعی داخلی طوری تعیین شود که امکان رقابت پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی با پیام‌رسان‌های اجتماعی خارجی را تقویت کند.

متن مصوبه شورایعالی فضای مجازی از اینجـــــــــــــــــــــــا قابل مشاهده است.

برچسب ها: پیام رسان ، پژمانفر ، ساعی
نظرات بینندگان