arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۳۷۴۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۱۶ مهر ۱۳۹۷
نشریه اقتصادی Barrons:

«مادر جنگ های تجاری» در راه است: چین و آمریکا بر سر تحریم نفتی ایران وارد جدالی جدی خواهند شد

روابط آمریکا و چین از تاریخ چهارم نوامبر وارد عرصه جدیدی میشود یعنی زمانی که تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به طور کامل اجرا میشوند که هدف نهایی اش رساندن صادرات نفت ایران از سطح فعلی یک میلیون هفتصد هزار بشکه در روز به صفر است. چین که حدود یک چهارم نفت ایران را می خرد، در حال تبدیل شدن به محور مقاومت جهانی برابر این تحریم های یکجانبه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشریه اقتصادی Barrons چاپ آمریکا نوشت: روابط آمریکا و چین از تاریخ چهارم نوامبر وارد عرصه جدیدی میشود یعنی زمانی که تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به طور کامل اجرا میشوند که هدف نهایی اش رساندن صادرات نفت ایران از سطح فعلی یک میلیون هفتصد هزار بشکه در روز به صفر است. چین که حدود یک چهارم نفت ایران را می خرد، در حال تبدیل شدن به محور مقاومت جهانی برابر این تحریم های یکجانبه است.

به گزارش «انتخاب»؛ استفان برناک، تحلیلگر نفتی میگوید: بعید میدانم چین با توجه به وخیم شدن روابط میان دو کشور، به تقاضای آمریکا در مورد ایران تن دهد.

به نظر میرسد این اختلاف، ظرفیت این را دارد که تبدیل به مادر تمام مناقشات تجاری شود. هر دو طرف مشوق هایی برای امتیاز دادن به یکدیگر دارند- چین به عنوان مرهمی بر روابط پرتنش آمریکا و واشنگتن برای ممانعت از یک شوک قیمتی در بازار نفت. اما تاریخ اعلام شده ابهامات بیشتری به چشم انداز بازارهای در حال ظهور می افزاید که بدون آن نیز به اندازه کافی شکننده بودند. تمامی مشتریان بزرگ نفتی ایران مخالف کنار گذاشته شدن مجدد این کشور هستند.

پیتر هارل که در وزارت خارجه دولت باراک اوباما بر روی تحریم های ایران کار میکرد، معتقد است چین در موقعیت بهتری برای فرار از تحریم ها قرار دارد. آنها دارای تعداد زیادی شرکتهای نفتی و پالایشی کوچک هستند که ارتباط مستقیمی با آمریکا ندارند. همچنین چین دارای تجربه خرید نفت خام با ارز ملی خود است.

بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ زمانی که دولت اوباما صادرات نفت ایران را به تدریج به یک میلیون بشکه در روز کاهش داد، تجربه عدم امکان قطع کردن این فروش های جزیی دیده شد و بعید است دولت ترامپ با سیاست به صفر رساندن صادرات، از این اتفاق راضی باشد.

مایکل هیرسون، مسؤول بخش چین در گروه اوراسیا میگوید این دو کشور از وقوع یک رویارویی بر ایران اجتناب میکنند اما این امر میتواند منبع بالقوه ای از درگیری میان واشنگتن و پکن باشد.

صبر دولت ترامپ به میزان قابل توجهی به افزایش تولید نفت عربستان سعودی و سایر کشورهای خاورمیانه برای جایگزینی نفت ایران بستگی دارد. اما کارشناسان معتقدند که عربستان سعودی عجله ای برای این کار ندارد. اوپک نیز علاقه ای ندارد که یک و نیم میلیون بشکه به تولید خود بیفزاید تا در سال ۲۰۱۹ نیز با مازاد عرضه مواجه شود. آنچه قطعی به نظر میرسد این است که موضع سرسختانه ترامپ علیه ایران و چین او را به مقاصدی که می خواهد نمی رساند.

تهران با مقاومت در انتظار جانشین بعدی ترامپ نشسته و منتظر است تا ببیند در انتخابات سال ۲۰۲۰ چه روی میدهد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
0
0
به همین خیال باشید!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
0
0
کافی یک نفت کش در خلیج روی مین بره تمام این محسبات بهم می ریزه ایران نباید دست بسته عمل کنه وجلوی چشمش بخواهند نفت خلیج غارت کنند انوقت ایران نتواند از فروش نفت استفاده کند دز ضمن مجلس باید لایحه ایی را به مجلس ببره که هرکشوری از نفت ایران خارج شد دادوستند را با ان کشور ممنوع کنند مثل کره وفرانسه. جرات داشته باشید نباید از ترس عمل متقابل بمیریم
سامی
|
United States
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
0
0
من بسیار متاسفم که چین بدون هر لاپوشونی(مثل روسیه که در خفا ست) از کارت ایران بهره میگیرد.چه کسی میخواهد بدبختی مردم ایران برگی باشد در دست کشورهایی چون چین و روسی و ترکیه و عراق و اروپا و ... عجب استقلالی و عجب عدالتی بوجود آورده ایم.
نظرات بینندگان