arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۳۸۷۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۲۹ دی ۱۳۹۷
تحلیل رای الیوم از روابط تهران و مسکو؛

ایران و روسیه بر صفحه شطرنج؛ دو طرف فعلا تصمیم گرفته اند نتیجه با تساوی به پایان برسد!

اختلافات در دریای منافع ذوب می شود، همانطور که شکر در آب...این عبارت به خوبی می تواند روح روابط روسیه –ایران را توصیف کند؛ روابطی که با زیرکی ایران در شکار فرصتها و مهارت روسیه در تغییر وجهه حوادث به نفع خود و هم پیمانانش، همراه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایران و روسیه بر صفحه شطرنج؛ دو طرف فعلا تصمیم گرفته اند نتیجه با تساوی به پایان برسد!

د. نادية الحكيم در رای الیوم نوشت: اختلافات در دریای منافع ذوب می شود، همانطور که شکر در آب...این عبارت به خوبی می تواند روح روابط روسیه –ایران را توصیف کند؛ روابطی که با زیرکی ایران در شکار فرصتها و مهارت روسیه در تغییر وجهه حوادث به نفع خود و هم پیمانانش، همراه است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در اینجا، صحبت از فرصت شراکت و توافق دو دولت است؛ که وجود اختلافات ایدئولوژیک، تناقض مرجعیتهای فکری و دینی، وجود میراثی از درگیریهای تاریخی و رقابت در بازارهای نفت و گاز، مانع از آن نمی شود که سیل منافع مشترک و دیدگاههای مشابه این دو در خصوص بسیاری از مسائل منطقه ای و بین المللی، نادیده گرفته شود؛ آنچه که توانسته است قطب نمای روابط دو جانبه ایران و روسیه را به سمت توافق و شراکتی سوق دهد که در آن، دو دولت مذکور، دشمن و دوست مشترکی دارند؛ اما دشمن مشترک آنها، غرب، به رهبری ایالات متحده است، باب جنگ سردی را گشوده است که طی آن، از تمام ابزارهای فشار، یعنی تحریمهای اقتصادی و ائتلاف های بین المللی مخالف، استفاده می کند.

هم پیمان مشترک این دو، تنها سوریه نیست؛ اما این کشور عربی در رأس لیست هم پیمانان قرار دارد. ایران همواره در طول تاریخ به همسایه شرقی اش بعنوان یک شریک اقتصادی در مبادلات تجاری نگریسته است و روسیه نیز در شرایطی مشابه، به دنبال تقویت حضور استراتژیک خود در منطقه عربی بوده است و بحران سوریه، فرصت خوبی برای تحقق این هدف، به روس ها داد. اختلافات محوری دولت روسیه با ترکیه در خصوص پرونده سوریه، این اطمینان را به مسئولان روسی داد که امکان تکیه بر ترکیه بعنوان یک هم پیمان استراتژی وجود ندارد. از این رو، در ادامه با خروج ترکیه از گروه هم پیمانان روسیه، خلأ ایجاد شده، با نزدیکی روسیه به ایران، پر شد. البته هنوز زود است که بخواهیم در مورد امکان تبدیل رابطه ایران و روسیه به یک ائتلاف استراتژیک صحبت کنیم، اما فعلا، شرایط بین المللی و منطقه ای به نحوی پیش می رود که دو دولت مذکور در نقطه مشترکی به یکدیگر تلاقی پیدا کرده اند و منافع یکسانی دارند.

روابط روسیه و ایران شبیه به صفحه شطرنجی است که دو طرف در آن ایستاده اند و یکی از آنها، یعنی طرف ایرانی، مبدع این بازی است، اما طرف روسی، در این بازی مهارت بیشتری دارد و در حال حاضر اینطور توافق شده است که این بازی با تساوی به پایان برسد، تا زمانی که محاسبات تغییر کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کوروش از دیار باستانی ایران
|
United Arab Emirates
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
3
5
از روسیه متنفرم چون با تورق تاریخ به این حقیقت پی خواهید برد که شوروی سابق ونسخه کوچک شده آن یعنی روسیه همواره بد ترین بلاها را بر سر ایران آورده اند ودر بازی های سیاسی ومعاهده هایی که بین دو کشور ایران و کشور همیشه دشمن یعنی روسیه منعقد شده هیچگاه ایران برنده نبوده است.
خدا نسل این روسها را منقرض کند که فقط با همین دعا است که شر آنها از سر این ملت کم خواهد شد وگر نه مسئولین ما هیچ گاه از خواب خرگوشی بیدار نخواهند شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
امریکا و انگلیس و امثالهم بلایی سرتون نیاوردند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
0
2
بر خلاف رجز خوانی امریکائیهای قلدر ماب و کم هوش در نقاط عطف و سرنوشت ساز تاریخ ایران، بیشتر انگلیس و روسیه بودند که منافع و مناطق سرزمین ایران را مابین خود تقسیم کردند.تقریبا" از دوران فتحعلیشاه قاجار - که سرش با امور حرم و اندرونی گرم بود- به بعد و خاصه در حکومت صفویان پس از اکتشاف نفت. و البته چیرگی و بازی نهانی و استادانه روسیه -خاصه دربرابر امریکا و در وقایع پنج دهه اخیر- ، قدرتمندتر و موثرتر بوده است.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
0
1
اگر خرد و عقلانیت بر سیاست خارجی ما حاکم بوده و از تاریخ پندآموزی کنیم ، باید گفت که راست اینست که روسها به درد پیوند استراتژیک نمی خورند و پیوسته در حال تلاش در چهارچوب منافع خود به هر روشی هستند در حالی که وفاداری و پایبندی آمریکا و غرب در روابط خارجی با دوستان و همپیمانان خود بسیار بسیار بیشتر است !
هیچ کشوری به اندازه روسها در کمتر از 300 سال گذشته سرزمین ما را به زور تصرف نکرده است :در پی پیمان آخال ، قرارداد ترکمانچای و گلستان میلیونها کیلومتر از خاک ما جدا و به روسیه پیوست !
ما اکثر العبر و اقل الاعتبار
نظرات بینندگان