arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۰۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۸ - ۲۹ تير ۱۳۹۱

چگونگی تشخيص هندوانه، طالبي و خربزه رسيده

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اگر در گرماي تابستان و حين عرق‌ريزي و عطش به خوردني‌اي دلچسب فكر كرده باشيد، احتمالا مواقعي را به ياد خواهيد آورد كه هوس خوردن هندوانه، طالبي، يا خربزه‌اي شيرين و خنك گوشه‌اي از ذهنتان پركشيده است.

راهنماي پي‌آمده را بخوانيد تا پس از عملي كردن چنان هوس و آرزويي، حالتان از هدر رفتن پول و خريد محصولي پوك و بي‌مزه گرفته نشود!

1ـ هندوانه رسيده:

پوستي نازك، صاف و براق دارد.

اگر بين دو دست، نزديك گوشتان بگيريد و اندكي فشار دهيد، صداي قرچ‌مانندي حاكي از ترك برداشتن محتوياتش خواهد داشت (به اين روش هم خيلي اطمينان نكنيد چون ممكن است نشانه پوكي آن باشد!).

با كف دست يا پشت ناخن انگشتتان، به آن ضربات كوتاه و متوالي بزنيد. در صورتي كه صداي بم، آهسته و طبل‌مانندي مثل تاپ‌تاپ داد، رسيده است و در صورتي كه صدايي زير و بلند مثل تق‌تق داشت، زمان چيدن يا خوردن آن نرسيده است.

به قسمتي كه هندوانه از بوته جدا شده نگاه كنيد؛ اگر هنوز مقداري از ساقه به آن چسبيده، احتمال شيرين بودنش اندك است، چون هنوز نارس و كال به بازار آمده، اما اگر ساقه كاملا از هندوانه جدا شده و تورفتگي ايجاد كرده، به‌دليل رسيدگي، آسان‌تر چيده و جدا شده، بنابراين شيرين‌تر است. هر قدر ترك‌هاي ريز در اين قسمت بيشتر باشد، هندوانه شيرين‌تري انتخاب كرده‌ايد.

2ـ طالبي رسيده:

پوستي زبر دارد.

اگر آن را از نزديك بو كنيد، عطر خوبي دارد و بوي خوشايندي مي‌دهد.

سر طالبي، آنجا كه شبيه دكمه به نظر مي‌رسد، اندكي نرم‌تر است (مواظب باشيد همه قسمت‌ها نرم نباشد چون در اين صورت احتمالا از رسيدگي هم گذشته و در حال ترشيدن است).

يا رنگي زرد و فقط اندكي متمايل به سبز دارد؛ يا زردي آن كمرنگ و كرم‌مانند است.

خطوط آن سبز كمرنگ است (خطوط سبز با تيرگي بيشتر، معمولا نشانه ماندگي محصول در مغازه است).

3ـ خربزه رسيده:

برعكس طالبي، هيچ قسمت آن نرم نيست (هر قدر نرم‌تر باشد نشانه اسيدي شدن بيشتر يا قرار داشتن در آستانه ترشيدگي است).

همانند هندوانه، ساقه يا ريشه آن، هنگام برداشت براحتي از خربزه جدا شده و برآمدگي اندكي دارد يا حتي فرورفتگي ايجاد كرده است.

همانند طالبي، پوستي زبر و زرد دارد.

راه‌هاي طولي آن به رنگ سبز كمرنگ است.

سراغ خربزه‌هاي نوبر نرويد! چون معمولا بي‌مزه‌اند. خربزه شيرين حدود يك ماه بعد از نوبرانه به بازار مي‌آيد.

* جام جم
نظرات بینندگان