arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۶۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۵ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۱

قطر و خرید بهترین املاک در اروپا با فروش گاز برداشت شده از منابع مشترک با ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حالیکه بنا برگزارش منابع خبری قطر با فروش گاز برداشت شده از منابع مشترک با ایران در حال خرید بهترین املاک در اروپاست مسئولان کشور مشغول کشمکش بر سر قدرت ونقششان در انتخابات سال آینده هستند.

به گزارش خبرنگار بازتاب سال گذشته سایت آینده نیوز خبر داده بود که درآمد قطر از محل فروش گاز ذخائر مشترک با ایران بالغ بر 40 میلیارد دلار در سال است و اکنون رویترز خبر داده است که قطر با پول تنها 6 هفته از این درآمد توانسته است دهکده المپیک لندن، بخشی از خیابان شانزلیزه پاریس و 6ملک مرغوب دیگر در اروپا را خریداری کند.

این در حالیست که با ابتکارات دولت نهم و دهم فرایند استخراج از ذخائر گازی در پارس جنوبی که نیاز به سرمایه چندمیلیارد دلاری دارد به شرکتی با سرمایه 100 هزار تومان که در همان روز تاسیس شده بود سپرده شد واکنون پس از گذشت چندین سال عقب افتادن ایران در برداشت از ذخائر مشترک با قطر موجب از بین رفتن سرمایه کشور وغارت آن توسط کشور 250 هزار نفری قطر شده است.

آینده نیوز نوشته بود:
به دلیل 5 سال رکود و عدم سرمایه‌گذاری جدی در حوزه مشترک گاز و نفتی جنوب کشور با کشورهای حوزه خلیج فارس، برداشت این کشورها از منابع مشترک به چندین برابر ایران رسیده است.

بر اساس یکی از گزارش‌های تکان‌دهنده، تنها برداشت کشور قطر از حوزه گازی مشترک با ایران 15 برابر برداشت ایران می‌باشد که رقم این میزان تفاوت در برداشت، به حدود 40 میلیارد دلار در سال می‌رسد.

این رقم معادل کل یارانه نقدی است که به 70میلیون ایرانی داده می‌شود و اگر تنها دولت در این حوزه حسن مدیریت داشت و متناسب با طرف قطری می‌توانست گاز تولید کند، از محل این درآمد یارانه نفتی ایرانیان می‌توانست دو برابر شود.

از سوی دیگر عملکرد دولت‌های قبل در حوزه نفت و گار به گونه‌ای بوده است که تولید نفت ایران با قیمت بسیار کمتر نسبت به شرایط فعلی، یعنی حدود 20 دلار در دولت هاشمی و حدود 30 دلار در دولت خاتمی نسبت به حدود 80 دلار در دولت احمدی‌نژاد، بیشتر از سال‌های اخیر بوده است و تولید نفت از منابع مشترک و غیرمشترک چند سال است که به جای افزایش به طور متوالی کاهش می یابد.

از سوی دیگر بخش زیادی از آمار صادرات غیرنفتی که آقای احمدی‌نژاد مکرراً به آن افتخار می‌کند نیز ناشی از اقدامات انجام شده در صنعت نفت در دولت‌های قبلی است؛ به نحوی که از مجموع صادرات غیرنفتی ایران حدود 60 درصد مربوط به تولیدات حوزه نفت و گاز است که ساخت کارخانجات آن در دولت‌های قبل انجام شده بود.

اکنون باید ایرانیان این حقیقت تلخ را بدانند که برداشت کشورهای همسایه از حوزه های مشترک نفتی و گازی ایران معادل 100 میلیارد دلار در سال است؛ یعنی با مدیریت صحیح می‌توانست این مبلغ به اقتصاد ایران تزریق شود و وضعیت معیشتی مردم را بهبود بیشتری بخشد.

خبرگزاری رویترز نوشته است:


قطر در دوازده ماه اخیر بزرگترین خریدار دولتی املاک در اروپا بوده و سه و نیم میلیارد یورو (معادل چهار میلیارد و سیصد میلیون دلار) در هشت معامله از جمله خرید دهکده المپیک لندن و یک مرکز خرید در خیابان شانزلیزه پاریس هزینه کرده است.

، محاسبات رویترز نشان می دهد برای قطر که بزرگترین صادر کننده گاز طبیعی مایع در جهان است این مبلغ که در دوازده ماه منتهی به نیمه اوت هزینه شده است معادل فقط شش هفته صادرات گاز طبیعی مایع این کشور است.

صندوق های سرمایه گذاری دولتی، املاک ممتاز را بهترین سرمایه گذاری با توجه به بحران مالی جهانی می دانند. جوزف کیلی مدیر تحلیل بازار در شرکت رویال کاپیتال آنالیتیکس معتقد است، صندوق های سرمایه گذاری دولتی مثل موسسه سرمایه گذاری قطر، هدف از خرید املاک را حفظ ثروت می دانند نه کسب درآمد.

تحلیلگران بازار گاز تخمین می زنند قطر که حدود دویست و پنجاه هزار نفر جمعیت دارد در سال 2011 سی و شش میلیارد دلار از فروش گاز طبیعی مایع کسب درآمد کرده است.

بر اساس گزارش شرکت رویال کاپیتال آنالیتیکس، در بین کل سرمایه گذاران در بخش املاک اروپا، قطر بعد از شرکت سرمایه گذاری بلاکستون که چهار میلیارد یورو در نوزده معامله برای خرید ساختمان های اداری و واحدهای صنعتی در اروپا هزینه کرده است، در جایگاه دوم قرار می گیرد.

بر اساس این گزارش، قطر از سال 2007 پنج میلیارد و هفتصد میلیون یورو برای خرید املاک در اروپا سرمایه گذاری کرده که هشتاد درصد این املاک در لندن و پاریس بوده است. قطر هزینه ساخت برج شارد را که بلندترین آسمان خراش در کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب می شود و ماه گذشته در لندن افتتاح شد پرداخته است.

قطر همچنین مالک فروشگاه زنجیره ای هارودز است و بیست و هفت درصد سهام شرکت سونگبرد استینس را در اختیار دارد که مالک بخش اعظم محله مالی «کناری وورف» در لندن است. قطر همچنین بخشی از سهام شرکت های مختلف از جمله شرکت خودروسازی آلمانی پورشه و بانک بارکلیز و شرکت کالاهای لوکس ال.وی.ام.اچ را خریده است تا به این ترتیب ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهد.

قطر فقط برای امسال بیش از سی میلیارد دلار سرمایه گذاری پیش بینی کرده است و حسین عبدالله عضو هیئت مدیره موسسه سرمایه گذاری قطر در ماه آوریل گفت راهبرد خرید این موسسه بر اساس «بهره برداری از فرصت ها» است. وی در پاسخ به این سئوال که آیا موسسه سرمایه گذاری قطر دارایی هایی به ارزش یکصد میلیارد دلار دارد؟ گفت: بله و حتی خیلی بیشتر از این رقم.

 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
0
23
خب بله، کشورهای دیگر خود را متعهد به حفظ منافع ملت خودشان می دانند.
نظرات بینندگان